Ξεκινάς με όρεξη, με διάθεση, με όνειρα.
Διαθέτεις χρόνο απ' τον λίγο ελεύθερο που έχεις, χρήματα - έστω και ελάχιστα - απ' αυτά που δε περισσεύουν πλέον.
Προσπαθείς να πείσεις φίλους και γνωστούς να ασχοληθείτε μαζί για τα κοινά, όχι αυτά που σαν θεσμός πια έχουν εξευτελιστεί αλλά τα άλλα, που με ανιδιοτέλεια συμμετέχεις για να αντιμετωπίσεις τα καθημερινά προβλήματα που βιώνεις στον βιασμένο και έρμο τούτο τόπο.
Κι έρχεται μια στιγμή που σούρχεται να τα βροντήξεις όλα κάτω και να σηκωθείς να φύγεις να μη βλέπεις κανέναν μπροστά σου.
α) Ζητούμε μια αίθουσα απ' την Κοινότητα για να μπορούμε 2-3 ώρες τη βδομάδα να μαζευόμαστε να συζητούμε τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή της Επανομής. Προτείνουμε μάλιστα και 3-4 εναλλακτικές που υπάρχουν.
Κι ο Καζάκης απαντάει : "...δεν μπορούμε να διαθέσουμε χώρο για τις συναντήσεις σας διότι δεν υπάρχει άτομο στο προσωπικό του Δήμου να αναλαμβάνει το άνοιγμα και την επιθεώρηση των δημοτικών χώρων..."
Α-πί-στε-υτος!!! δεν υπήρχε πιο άτοπη δικαιολογία!!! λες και του ζητήσαμε πορτιέρη και υπάλληλο υπηρεσίας.
β) Ζητούμε απ' το δήμαρχο να έρθει μια φορά στην Επανομή, να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να μας ενημερώσει για κάποιες καταστάσεις που τρέχουν, τα αυτονόητα για μια κοινωνία του σήμερα δηλαδή και βάζει τη Ζαριφέ να απαντήσει ότι "...ήδη έχουμε προγραμματίσει την πραγματοποίηση του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής, για το 2011, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής κι έτσι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τη δημόσια αυτή συνεδρίαση, στο τέλος της οποίας θα έχετε το δικαίωμα να διατυπώσετε τις παρατηρήσεις αναφορικά με τα θέματα που θα παρουσιαστούν και τα οποία σας απασχολούν..."
"Δεν υπάρχει" που λεν κι οι νεολαίοι!!! να σου πέφτουν και τα υπόλοιπα μαλλιά από τις απίθανες δικαιολογίες που ακούς.
Έχουν αναγάγει την ψευτιά και την κοροϊδία σε επιστήμη.
Δηλαδή, να κάτσουμε, να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία της συνεδρίασης του προϋπολογισμού, να τοποθετηθούν όλοι - και καλά θα κάνουν - και να περιμένουμε το τέλος της για να διατυπώσουμε (sic) τις παρατηρήσεις μας, ε αυτό παραπάει. Εσείς μπορεί να μας περνάτε για ιθαγενείς αλλά εμείς δεν είμαστε κυρίες & κύριοι της διοίκησης.
Κι επειδή καταλάβαμε ότι τα αυτονόητα που ζητάμε δε παίρνονται με αριθμούς πρωτοκόλλων, υπάρχει κι άλλος δρόμος να ακολουθήσουμε.
Από δω και πέρα, εμένα τουλάχιστον (και κακώς έβαλα πληθυντικό παραπάνω γιατί δεν εκφράζω το σύνολο της ΚΠΕ) θα με βρίσκετε μπροστά σας.
Μέχρι ν' αλλάξετε προς το καλύτερο και ανθρώπινο ή να ξεκουμπιστείτε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.