Ημέρα κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις κατά της βίας εναντίον των γυναικών από φεμινιστικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών, από διεθνείς οργανισμούς, αλλά και κυβερνήσεις. 
Ημέρα κατά την οποία θα γίνουν και φέτος δηλώσεις ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί μέρος των διακρίσεων με βάση το φύλο και συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών. θα γίνουν αναλύσεις για τις μορφές και τα αίτια της βίας. 
Θα δοθούν τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία, αν και αυτού του είδους τα στοιχεία αποτελούν μόνον την κορυφή του παγόβουνου γιατί η βία κατά των γυναικών είναι το πλέον συχνό έγκλημα και αυτό που τιμωρείται λιγότερο. 
Θα γίνει κριτική για την ανεπαρκή μέριμνα της πολιτείας και των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση του φαινομένου και θα διατυπωθούν τα ίδια αιτήματα για δομές στήριξης γιατί δεν υλοποιήθηκαν παρά τα χρόνια που πέρασαν. 
Τέλος θα ακουστούν υποσχέσεις για την υλοποίηση πολιτικών που έχουν εξαγγελθεί για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας, αλλά και για τη δημιουργία κλίματος μη ανοχής της βίας.
Η ημέρα θα τελειώσει, το φαινόμενο όμως της άσκησης βίας κατά γυναικών θα συνεχίσει να υπάρχει, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες κοινωνίες χωρίς διακρίσεις πολιτισμικής κληρονομιάς, ταξικής θέσης, μορφωτικού επιπέδου, ύψους εισοδήματος, εθνικότητας και ηλικίας, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.