Με βάση τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπεται η αποχώρηση υπαλλήλων και από τους ΟΤΑ. Μεταξύ αυτών, 17 υπάλληλοι του Δήμου μας πρόκειται να ενταχθούν στο ενδιάμεσο στάδιο της ιδιότυπης διαθεσιμότητας, πολλούς από τους οποίους θα τους οδηγήσει τελικά στην ανεργία.


Οι δήμαρχοι της χώρας, ως να εκπλήσσονται από τις εξελίξεις, αντιδρούν εκδίδοντας ψηφίσματα  τα οποία αποβλέπουν στη συντήρηση του σάπιου συστήματος που οδήγησε τα πράγματα ως εδώ. Αποφάσεις για να μην αποσταλούν λίστες εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά όλοι ότι γρήγορα θα υπακούσουν στις επιταγές του Νόμου.
Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζομένους και να απαιτήσουν, επιτέλους, να διοικούν αυτοί τον τόπο τους. Να κρίνουν οι ίδιοι εάν πρέπει ή όχι να απομακρύνουν εργαζομένους και ποιους! Να μπορούν να αποφασίσουν εάν πρέπει να προσλάβουν εργαζομένους και σε ποιες ειδικότητες. Τα θέματα αυτά δεν μπορούν να λυθούν με μια γενικευμένη διάταξη οριζόντιας εφαρμογής, χωρίς καμία αξιολόγηση.
Στη λίστα των 17 εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα κάποιων από τους καλύτερα καταρτισμένους και εργατικούς υπαλλήλους που διαθέτουμε.  
Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο. Αντί λοιπόν για κροκοδείλια δάκρυα, κορώνες και φανφάρες, όχι γιατί πρέπει ή δεν πρέπει να απομακρυνθούν εργαζόμενοι αλλά γιατί αυτό δεν δικαιούται να το αποφασίζει κανείς άλλος, η θέση του δημοτικού συμβουλίου μας πρέπει να είναι: ή διοικούμε εμείς τον τόπο μας ή παραιτούμαστε και σας παραδίδουμε τα κλειδιά.
Να συμφωνηθούν, σήμερα κιόλας,  άμεσες ενέργειες που να μπορούν να στηρίξουν την οικονομική επιβίωση του δήμου, να ξεκαθαριστούν οι απαιτήσεις τους από τους εργαζομένους και η δική τους συμβολή στην προσπάθεια χωρίς ταμπού και ιδεοληψίες και να αποτυπωθεί με ακρίβεια η κατάσταση ώστε να γνωρίζουν οι δημότες σε ποια προσπάθεια καλούνται «να βάλουν πλάτη».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Ωραία τα λες Λαζαρίδη, αλλά εσύ την έκανες νωρίς. Γιατί παραιτήθηκες και δεν κάθισες να υπερασπιστείς τις απόψεις σου; Τώρα δίνεις και συμβουλές, τι να κάνουν οι άλλοι. Άσε να μιλήσει κανένας άλλος, όχι άλλο πια εσύ. Δεν το δικαιούσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ φίλε, με την παραίτησή μου, αυτό ακριβώς θέλησα να κάνω, να υπερασπιστώ τις απόψεις και τις ιδέες μου. Εάν έμενα, δεν θα υπερασπιζόμουν τίποτε άλλο εκτός από την "καρέκλα" μου. Όσον αφορά το αν θα συνεχίσω να μιλάω, πότε και για ποιο θέμα θα το αποφασίζω εγώ. Εσύ διατηρείς μόνο το δικαίωμα να με απαξιώνεις

    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την απαξίωση την "κερδίζει" κάποιος με το σπαθί του. Προβλέπεται από δω και πέρα να σε βλέπουμε να διαμαρτύρεσαι, χωρίς όμως καμιά δυναμική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.