Δυστυχώς, αν κανείς παρακολουθήσει τις τελευταίες μέρες τις αναρτήσεις στα τοπικά μπλογκς του Θερμαϊκού υπάρχει η πιθανότητα να διαμορφώσει την άποψη ότι όλη η ζωή της περιοχής περιστρέφεται γύρω από τις ανηλεείς συγκρούσεις, μεθοδεύσεις και κατηγορίες που ξεκίνησαν από το φυλλορρόημα της παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου, συνεχίζεται με τα επεισόδια των ανεξαρτητοποιήσεων και αποχωρήσεων και εξελίσσεται σε μια ιδιότυπη Φαρινιάδα ή κατ' άλλους Ζαβερκιάδας. Όλοι λίγο - πολύ συζητούν τα "συγκρουσιακά"  δρώμενα στο Δήμο και τις επιχειρήσεις του. Και κινδυνεύουμε να χάσουμε κυριολεκτικά την μπάλα, προσπερνώντας την άθλια πολιτική συγκυρία που διαμόρφωσε η χθεσινή ψηφοφορία παράδοσης της χώρας στους δανειστές, ασχολούμενοι με τις μηχανορραφίες, μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες που συνθέτουν  μια τραγική εικόνα των τοπικών αυτοδιοικητικών πεπραγμένων.
Είναι αλήθεια πως η παραπολιτική και η ίντριγκα είναι θελκτική και εύκολα σε ξεστρατίζει. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ενημερωμένους τους αναγνώστες του Ακτιβιστή για τις νέες "ραψωδίες" που καθημερινά γράφονται (από όλες τις πλευρές) φροντίζοντας να κρατήσουμε αποστάσεις ασφαλείας που θα μας επιτρέψουν μια ψυχραιμότερη ανάλυση, όταν χρειαστεί. 
Για την ώρα δημοσιεύουμε την άποψη του Γιώργου Λαζαρίδη, όπως αναρτήθηκε στο σάιτ του  για τα χθεσινά γεγονότα (πραξικόπημα χαρακτηρίζονται) που διαδραματίστηκαν στη διοίκηση της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, για τη σύνθεση της οποίας αλλά και για την λειτουργία της δεν είναι άμοιρος ευθυνών:

Παιχνίδια εξουσίας, αιθεροβαμόνων πολιτικάντηδων
Απίστευτα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τουριστικής Επιχείρησης δήμου Θερμαϊκού, που συγκλήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας κ. Πέτρος Φωτίου.

Το δίδυμο Ζαβέρκου – Καριώτη διέλυσε τα πάντα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα απανωτά λάθη του Γιάννη Αλεξανδρή και την μόνιμη αδυναμία του να λαμβάνει αποφάσεις στο σωστό χρόνο. Οι εξελίξεις  θεωρήθηκαν απ’ όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήττα του δημάρχου ως αποτέλεσμα ενδοπαραταξιακών συμβιβασμών και προφανούς αδυναμίας να στηρίξει τα στελέχη του. Επιπλέον, όταν τα μέλη ενός διοικητικού συμβουλίου λαμβάνουν αποφάσεις ανάλογα με το βαθμό ικανοποίησης άσχετων με τους σκοπούς της εταιρίας αιτημάτων τους, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό για τους δημότες.

Η συγκυριακή πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο, επέβαλε όχι μόνο την εκλογή διευθύνοντος συμβούλου της αρεσκείας της, τον Γιώργο Καριώτη, αλλά και την πραξικοπηματική απόπειρα αντικατάστασης της προέδρου, Ευαγγελίας Φαρίνη, μετά την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της από τον Αντώνη Ζαβέρκο, που εμφανίστηκε στο συμβούλιο συνοδευόμενος από δικηγόρο! Μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που σύστησε, τον Γενάρη του 2011, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος στον Αντιδήμαρχο, τότε, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, γνωμοδοτώντας ότι ήταν σύννομη η σύσταση της ΤΕΘ ΑΕ με ταυτόχρονη υπαγωγή σε δύο άρθρα λειτουργίας, παρασύροντάς τον σε λανθασμένη απόφαση που δεν έγινε δεκτή από την Περιφέρεια.

Για την ιστορία, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, κατέλαβε ο κ. Γιώργος Καριώτης, ο οποίος αφού αυτό-προτάθηκε έλαβε 6 ψήφους, ενώ ο κ. Βασίλης Γονιωτάκης, που αποτελούσε την πρόταση της διοίκησης του δήμου, έλαβε 4 ψήφους. Η κατάσταση αυτή δεν αναμένεται να κρατήσει περισσότερο από λίγα 24ωρα, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να επίκεινται ριζικές αλλαγές στην σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΘ.

Την άποψή του για τα όσα διαδραματίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, διατύπωσε με άρθρο του ο Αντώνης Ζαβέρκος, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν πραξικοπηματική η ενέργεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για κατάργηση της προέδρου της ΤΕΘ, ενώ αντιθέτως, χαρακτηρίζει "πραξικοπηματική" τη στάση της κ. Φαρίνη, καθώς και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Έφης Ζαριφέ. Επιπλέον, ευθεία είναι η βολή κατά του κ. Νίκου Παράσχου, με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχθηκε, αποκαλώντας τον «δεκανίκι» της διοίκησης, διότι δήλωσε ότι δεν ισχύει τελικά η πρόταση μομφής που έγινε εναντίον της Προέδρου.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αλλοφροσύνης, διαβάσαμε και ανακοίνωση του κ. Καριώτη που ευχαριστούσε για την εμπιστοσύνη τους όσους τον ψήφισαν, εξαγγέλλοντας και τον τρόπο που θα λειτουργήσει, μακριά από κόμματα και παρατάξεις! Με δελτίο τύπου, την ικανοποίησή της εκφράζει και η «κοινωνία των πολιτών», για την εκλογή ενός στελέχους της στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΘ ΑΕ.!

Είναι λυπηρό πάντως το φαινόμενο, αιθεροβάμονες πολιτικάντηδες να παίζουν παιχνίδια εξουσίας στην πλάτη μια δημοτικής εταιρίας, εν τέλει στην πλάτη των δημοτών. Όσον αφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δι-ορίστηκαν με απόφαση της διοίκησης, η δέουσα στάση τους σε περίπτωση διαφωνίας με τα πεπραγμένα της εταιρίας θα επέβαλλε την παραίτησή τους και όχι την πραξικοπηματικού τύπου λειτουργία τους. Η δε πρόταση μομφής προς την Πρόεδρο, αποτελεί κατά την άποψή μας πράξη πολιτικής αλητείας, υπαγορευόμενη από τα πιο ταπεινά κίνητρα, αφού διέλυσε μια εταιρία προκειμένου να πλήξει τον δήμαρχο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

6 comments:

  1. Το θεμα Χρηστο ειναι οτι εκτός του οτι δεν λειτουργει τιποτα στην χωρα, και εδω στον τοπο μας με τα καπριτσια και τις προσωπικες φιλοφοξιες του καθενος δεν λειτουργει εδω και πολυ καιρο ουτε η τουριστικη.Μια επιχειρηση που επρεπε ηδη να ειχε παρουσιασει εργο οχι μονο στον θερμαικο αλλα και σε διεθνη φορουμ.Δυστυχως εδω ξεψιριζομαστε με τα προσωπικα του καθενος και τα πολιτικα σχεδια του, ερμαια στις πλατες των δημοτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η Τουριστική, όπως τουλάχιστον φαίνεται, ήταν ανενεργή από την αδράνεια της προέδρου (Φαρίνη). Είναι αδιανόητο η απουσία συνεδριάσεων. Η κ. Φαρίνη θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά από όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί. Η φιλότιμη προσπάθεια του Λαζαρίδη να στηρίξει την κολλητή του πρόεδρο και γιατρό δε βοηθά σε τίποτα το δήμο παρά μόνο τους συσχετισμούς και τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Τι μας χρειάζεται μια πρόεδρος που δε λειτουργεί; Λέμε μόνο ότι φταίνε οι άλλοι, που καταγγέλουν; Μήπως οι καταγγέλοντες υπερασπίζονται καλύτερα τα συμφέροντα της επιχείρησης; Τι θα κάνει ο δήμαρχος τώρα; Θα αφήσει την κ. Φαρίνη στη θέση της και γιατί;
    Αγαπητό ΤΣΟΥΝΑΜΙ ποιος έχει παρουσιάσει έργο από τη διοίκηση για να παρουσιάσει και η Φαρίνη; Η αντιπολίτευση τι κάνει; Στηρίζει ένα όνομα (της προέδρου) ή στηρίζει το θεσμό (τη λειτουργία της επιχείρησης). Αν η κ. Φαρίνη δε στηρίζει έμπρακτα την ΤΕΘ, ποιος θα το κάνει; Φυσικά οποιοσδήποτε άλλος που ενδιαφέρεται κι έχει έννομο συμφέρον. Ίσως θα 'πρεπε να είμαστε κι όλοι εμείς οι άλλοι, οι απ' έξω. Αυτό θα το ονομάσουμε πραξικόπημα; Ρε πάτε καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ όπως μου επιτρέψετε να παρέμβω στο θέμα, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
    Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΘ ΑΕ, με δημοκρατικότατο και σύννομο τρόπο δεν στήριξε τις επιλογές του δημάρχου. Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους και χαρακτηρίζουν αυτήν την κίνηση ως πραξικόπημα κατά του δημάρχου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι για τις εξελίξεις αυτές, φταίει ο ίδιος ο δήμαρχος, που πέρσι επέλεξε να ακολουθήσει τις υποδείξεις κάποιων σοφών αντιδημάρχων (που μόνο αυτούς άκουγε) και φέτος επέλεξε να ακολουθήσει τις υποδείξει της κας Φαρίνης.
    Τότε φυσικά αυτοί οι αντιδήμαρχοι δεν μιλούσαν γιατί ήταν συγχρόνως και μέλη της ΤΕΘ ΑΕ. Σήμερα μιλάνε για την διάλυση της ΑΕ λόγω "πολιτικής αλητείας που υπαγορεύεται από τα πιο ταπεινά κίνητρα". ΕΛΕΟΣ Λίγη ταπεινοφροσύνη δεν βλάπτει.
    - Ξεχνάνε πολύ εύκολα ότι ο κος Ζαβέρκος στο ΔΣ της ΤΕΘ ΑΕ είχε παρουσιάσει επιχειρήματα που έδειχναν ότι η ΑΕ λειτουργούσε ως τσιφλίκι του Δημάρχου και όχι νόμιμα.
    - Ξεχνάνε ότι είχε ζητήσει την παραίτηση της κας Φαρίνης λόγω της ανεπάρκειάς της και της ανικανότητας της.
    - Ξεχνάνε ότι προειδοποίησε την κα Φαρίνη ότι αν δεν παραιτηθεί θα υποβάλει πρόταση μομφής εναντίον της.
    Αυτό κύριε Λαζαρίδη δεν είναι πολιτική αλητεία εκ μέρους του κου Ζαβέρκου, αλλά μια πράξη αντρίκια και δείχνει ένα άνθρωπο που δεν είναι διατεθειμένος να συγκαλύψει τις παρανομίες ή παρατυπίες κανενός. Ένα άνθρωπο που δεν φοβάται να συγκρουστεί με το αναποτελεσματικό κατεστημένο που έστησε ο δήμαρχος. Έναν άνθρωπο σοβαρό που υλοποιεί ότι υπόσχεται.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι αν τον αφήσουν να αναλάβει χρέη προέδρου, θα λειτουργήσει πολύ πιο υπεύθυνα και πιο αποδοτικά, προς όφελος των δημοτών. Είναι ένας άνθρωπος που απέδειξε ότι πετυχαίνει τους στόχους του, έχει φιλότιμο και καλή καρδιά και αξίζει να δοκιμαστεί.
    Πολιτική αλητεία, κε Λαζαρίδη, είναι αυτό που έκαναν ο δήμαρχος και η κα Φαρίνη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προσπάθησαν να εκδιώξουν με το πλέον απαράδεκτο, αισχρό και απάνθρωπο τρόπο τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΘ ΑΕ, για καθαρά πολιτικούς λόγους. Θέλησαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία της ΤΕΘ Α,Ε γιατί προφανώς δεν ήθελαν (για δικούς τους λόγους) να προχωρήσουν στον διαχειριστικό έλεγχο, που ζήτησε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος. Έναν διευθύνοντα σύμβουλο, ευφυέστατο, που κατά γενική ομολογία έστησε την ΤΕΘ ΑΕ και έκανε τεράστιο αγώνα, με το μόνιμο έσοδο των 3000 ευρώ από το ενοίκιο του ενός και μοναδικού ακινήτου, για να αποφέρει κέρδη. Έναν διευθύνοντα σύμβουλο, ικανότατο, που χωρίς ουσιαστική στήριξη από την διοίκηση, απέδωσε περισσότερα έσοδα από αυτά που ξόδεψε. Έναν ηθικό άνθρωπο που προτίμησε να παραιτηθεί από Διευθύνων Σύμβουλος – αν και μπορούσε να παραμείνει - για χάριν της εύρυθμης λειτουργίας της ΤΕΘ ΑΕ.
    Σήμερα κάποιοι ξαφνικά αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες που έχει μια Δημοτική ΑΕ και μιλάνε ανεύθυνα για ανάγκη αναδιάρθρωσης των προσώπων, αντί να μιλάνε για την ανάγκη αναδιάρθρωσης της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου.
    με εκτίμηση
    Στεφανίδης Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ανώνυμε μαλλον το σχολιο σου δεν αφορά εμενα και την τοποθέτηση μου διότι δεν μπορώ εγώ να σου πω
    α)τι κανει η Αντιπολίτευση (ρωτα τους αιρετους)
    β)αν η Φαρινη στηριζει την επιχείρηση (δεν την ξερω την κυρια ρωτα την ιδια)
    γ)μιλας για πραξικοπημα 9ειναι μια λεξη που την αποφευγω οπως ο διαβολος το λιβανι),βλέπεις πουθενα να αναφέρω εγώ την λεξη πραξικοπημα????!!!
    δ)το ρε δεν πατε καλα ,σίγουρα δεν με αφορα και δεν νομιζω να απευθυνεται σε εμενα αλλα σε ολους αυτους που τα εχουν κανει μπαχαλο.
    ε)συμφωνω μαζι σου, εννοω τον σχολιασμο σου, σε εκεινο το σημειο που αναφερεις...ισως θα έπρεπε να ειμαστε κι ολοι εμεις οι αλλοι,οι απέξω.φιλικα (αν και λογω ανωνυμιας δεν γνωριζω ποιος η ποια εισαι)Τσουνάμι (Δημήτρης Τσιαουσίδης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Τσιαουσίδη, προφανώς δε φταις εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανήκω σε παράταξη της αντιπολίτευσης της σημερινής Διοίκησης, αλλά κάνω έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους και τους όποιους τρίτους, να σταματήσουν αυτό το δημόσιο "ξεκατίνιασμα". Φτάνει πια, δεν αντιλαμβάνεσθε ότι κάθε μέρα αυτοεξεφτελίζεσθε; Δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι σκάβετε συνεχώς τον πάτο της αξιοπιστίας σας; Δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι η εικόνα σας βρωμίζει συνεχώς από τα καθημερινά σχόλια σας; ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.