agrinio.jpg
Συγκρούσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ αντιφασιστών διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, όπου κατέληξε αντιφασιστική πορεία, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείου της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του portal του Βήματος, το γραφείο της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστου Παππά, του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, του βουλευτή Β' Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για την τελετή στο Αγρίνιο έφθασαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλλαγής και ελληνικές σημαίες από την Κόρινθο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της χώρας.

Παράλληλα, ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία στην περιοχή, καθώς είχε προαναγγελθεί το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την ώρα των εγκαινίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική αστυνομική δύναμη είχε ενισχυθεί από το μεσημέρι με δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Δημάδη και κατέληξε στο ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας για να προστατέψουν την χρυσαυγίτικη εκδήλωση και σημειώθηκαν επεισόδια με ρίψεις χημικών και μολότωφ.
Ταυτόχρονα, άγνωστοι έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στα γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος στην Καρδίτσα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.