Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Die Ziet.

Συμφώνησε ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα θα ήταν ένα γενναίο κούρεμα χρέους και υποστήριξε ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει.

Αναλυτικότερα απαντώντας για την υπερψήφιση του νέου πακέτου λιτότητας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

"Πστεύω ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ανακουφισμένος, είναι σε πανικό. Η τρικομματική κυβέρνησή του, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου αριθμούσε 179 βουλευτές. Στην προχθεσινή ψηφοφορία, κι ενώ δεν έχουν περάσει 5 μήνες, συγκέντρωσε 153 βουλευτές. Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας. Αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ότι "ο κ. Σαμαράς ακολουθεί μια τελείως λανθασμένη στρατηγική, η οποία οδηγεί απευθείας σε αδιέξοδο, δηλαδή: ''εφαρμόζω πάντα αυτό το οποίο η Τρόικα των δανειστών ζητάει από μένα, και, ακολούθως, είμαι ικανοποιημένος με ό,τι μου δίνει κάθε φορά''. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο ο ίδιος υποσχέθηκε πριν τις εκλογές, δηλαδή να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα. Αλλά για ποια αξιοπιστία που δήθεν απολαμβάνει μιλάμε, όταν μέσα σε τέσσερις μήνες μια σειρά από κυβερνητικοί βουλευτές αρνούνται να τον ακολουθήσουν, και όταν σε μια τόσο σημαντική ψηφοφορία συγκεντρώνει μια τόσο ισχνή και εύθραυστη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο;".

Σε σχόλιο ότι η Ευρώπη στηρίζει τον Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υφίσταται πλέον συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της κρίσης. Αμφιβάλλω αν υπάρχει ένα σχέδιο για τη λύση της ελληνικής κρίσης;".

Σε ερώτηση για το πως θα εμποδιστούν οι αποκρατικοποιήσεις, ο κ Τσίπρας τόνισε:" Η ίδια η αγορά θα φροντίσει για αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη, με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο".

Σε ερώτηση για το κούρεμα του χρέους, που αρνείται το Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Ο κ. Σαμαράς, στα τέλη Αυγούστου, κατά την επίσκεψή του στην καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε το χρέος της μέχρι το τελευταίο ευρώ. Πρόσφατα, ο κ. Άκερμαν ο τέως επικεφαλής της Deutsche bank είπε ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα θα ήταν ένα γενναίο κούρεμα χρέους. Σας ρωτώ, ποιόν πιστεύετε; Ποιος από τους δύο έχει δίκιο; Ο κ. Άκερμαν ή ο κ. Σαμαράς; Ποιος έχει μια πρόταση προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης; Εγώ λέω ο κ. Άκερμαν".

Ερωτηθείς αν η ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: "Ήμασταν έτοιμοι ήδη από τις 18 Ιουνίου. Αν δεν είχαν κινήσει θεούς και δαίμονες για να μας αποτρέψουν από την εξουσία, η Ελλάδα δε θα είχε τώρα ένα νέο Μνημόνιο. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα. Η χώρα έχασε μια ευκαιρία. Αλλά σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Με το πες-πες Τσιπράκο εναντίον όλων, στο τέλος θα καταντήσεις σαν τον…Νταλάρα!
    Θα σου καρφωθεί και σένα στο μυαλό η πεποίθηση ότι είσαι…αριστερός με τόσους τουριστοψηφοφόρους, ενώ θα σου… ρίχνουν αυγά! Και θα αναρωτιέσαι γιατί.
    Γιατί ότι και να μας πεις, τελικά στο ίδιο καζάνι με τους άλλους τους δημαγωγούς πολιτικούς βράζεις κι΄εσύ.
    Αλήθεια πόσους «εργαζόμενους» «διόρισες» (ρουσφέτια λέγονται) κι΄εσύ στην βουλή, γιατί δεν σ΄ακούσαμε να λες τίποτε…
    Για κάποιους …συνδικαλιστές, που διέλυσαν τα πάντα και προέρχονται από τις τάξεις σου, έχεις ακούσει τίποτε;
    Για κάποια ποσοστά εγκληματικότητας από παράνομους μετανάστες πήρε τίποτε τ΄αυτί σου;
    Για κάποιες ΑΠΑΝΩΤΕΣ απεργίες των…»εκπαιδευτικών» που επί σειρά ετών κάνουν αυτοί χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο και έχουν τρελλάνει μαθητόκοσμο και γονείς σου είπαν τίποτε;
    Για μια μεγάλη μερίδα από το φοιτηταριό που με την ανοχή και προτροπή σας σε πολλά θέματα, κατάντησε τα πανεπιστήμιά Μ Α Σ εκεί που βρίσκονται σήμερα ίσως;
    Είπες όχι;;;
    Κι΄εσύ Τσίπρα «μούγκα στη στρούγκα» λοιπόν;
    Επιτρέπεται; Μας ακριβήνατε και τα…αυγά, πανάθεμά σας!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.