Η φωτο από τον Ισπανικό εμφύλιο
(ουδεμία σχέση έχει με το άρθρο) 
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου, οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και των δύο σημαντικών επιτροπών, οικονομικής και ποιότητας ζωής. Χθες, ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Αλεξανδρής, ανακοίνωσε τα ονόματα των 5 εκ των 6 νέων Αντιδημάρχων, μεταθέτοντας για λίγες ημέρες την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Γιάννη Τσακμάκα, ως έκτο Αντιδήμαρχο, για καθαρά τυπικούς λόγους.
Έτσι, Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Κούτουκας, ο οποίος έλαβε 18 ψήφους (σημειώστε το νούμερο διότι έχει σημασία), με Αντιπρόεδρο την κα Ειρήνη Παπαμιχαήλ και Γραμματέα τον κ.Ευάγγελο Κουκουρίγκο.
Στις θέσεις των Αντιδημάρχων τοποθετήθηκαν: Ο κ. Χρήστος Βογιατζής, Αντιδήμαρχος οικονομικών. Η κα Έφη Ζαριφέ, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και διοικητικών υπηρεσιών. Ο κ. Βασίλειος Αθανασιάδης, Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών. Ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ο κ. Κωνσταντίνος Βογιατζής ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και κοινωνικής πολιτικής.
Από τις αρμοδιότητες του τελευταίου θα αφαιρεθούν αυτές που αφορούν την κοινωνική πολιτική και πρόνοια, θα προστεθούν ευθύνες για την προώθηση του εθελοντισμού και θα σχηματισθεί η νέα, 6η Αντιδημαρχία, την οποία θα αναλάβει ο κ. Γιάννης Τσακμάκας.
Παρά την παρότρυνση του δημάρχου για επίδειξη πνεύματος συνεργασίας και ομαδικότητας, η κατάσταση εντός του στρατοπέδου της διοίκησης είναι έντονα εμφιλιοπολεμική. Αυτό καταδείχθηκε με τον πλέον ηχηρό τρόπο στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου δημοτικού συμβουλίου, καθώς είναι βέβαιο ότι τρία, τουλάχιστον, στελέχη της διοίκησης δεν υπερψήφισαν τον κ. Κούτουκα, ο οποίος φαίνεται ότι, μετά την αποχώρησή μου, αποτελεί τον νέο στόχο της γνωστής παρέας. Ιδιαίτερη δε σημασία για το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο της διοίκησης έχει το γεγονός ότι τουλάχιστον ένα από τα πρόσωπα που καταψήφισαν τον νέο Πρόεδρο, ανέλαβε την επομένη καθήκοντα Αντιδημάρχου.
Μεταξύ των Αντιδημάρχων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα κάποιων οι οποίοι, όχι μόνο δεν βοήθησαν στο παραμικρό τη διοίκηση μέχρι σήμερα, αλλά συστηματικά την υπονόμευσαν κατηγορώντας και καθυβρίζοντας τους «συναδέλφους» τους. Ο κ. Μπάρμπας, η κα Ζαριφέ, ο κ. Αθανασιάδης ήταν μεταξύ αυτών που ενώ δεν έλαβαν ποτέ το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξουν τους προκατόχους τους, μιλούσαν μόνο για να διαφοροποιηθούν από τις θέσεις της διοίκησης. Ταυτόχρονα, ήταν λαλίστατοι στους λοιπούς χώρους συνάθροισης κοινού, όπου με άνεση εντόπιζαν τα κακώς κείμενα. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό, ώστε να αποδείξουν την ικανότητά τους είτε απόλυτα, είτε ακόμη και συγκριτικά με αυτούς που κατηγορούσαν.
Αυτή η κατάσταση όμως είναι γνωστή στον δήμαρχο και γι’ αυτό άλλωστε περίμενε να προηγηθεί η εκλογή Προέδρου της ανακοίνωσης των ονομάτων των νέων Αντιδημάρχων. Μετά από αμφίπλευρες πιέσεις κατέληξε στις αποφάσεις του, διαμορφώνοντας το νέο σχήμα, το οποίο στηρίζεται σε μια «ισορροπία τρόμου». Θα του ευχηθώ να μην το μετανιώσει. Καλή επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.