Όλα άρχισαν καλά στις σημερινές δημαιρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού. Και ειδικά για το "φαίνεσθαι" της συνεδρίασης θα μπορούσαμε εύκολα να το χαρακτηρίζαμε συναινετικό, εποικοδομητικό και γεμάτο από διάθεση συνεργασίας των παρατάξεων. Ιδιαίτερα αν ως μοναδικό δεδομένο είχαμε τις ομιλίες των επικεφαλής, του δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή και του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτη

Ο Δήμαρχος λαβών πρώτος το λόγο δεν έκρυψε λόγια αποκαλύπτοντας πως ο Δήμος αντιμετωπίζει « τις χειρότερες από ποτέ οικονομικές δυσκολίες», και ζήτησε την βοήθεια και συνεργασία όλων, που θα πρέπει δείξουν περισσότερη κατανόηση, αλληλοβοήθεια και συνεκτικότητα.
«Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι αλλιώς γυρίζει ο τροχός με έναν μόνο και αλλιώς με όλους μαζί», είπε ο κ. Αλεξανδρής. Παρατηρώντας ότι μετά τον σημερινό αγιασμό των υδάτων θα πρέπει να αποβληθούν και όλες οι αδυναμίες από όλους μας. «Ας μη περιμένουμε την βοήθεια και την αλλαγή μόνο από τους άλλους. Χρειάζεται να κάνουμε αυτοκριτική ο καθένας. Και να αποφασίσουμε ότι για να πάμε μπροστά, απαιτείται εργατικότητα, αλτρουϊσμός, ηθικότητα και ειλικρίνεια, αφήνοντας στην άκρη τον αυταρχισμό και τις όποιες αδυναμίες μας»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος Θερμαϊκού επισήμανε ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική, σε πανελλαδικό ή τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να λειτουργούν όχι στη βάση κομματικών, παραταξιακών ή προσωπικών στρατηγικών, αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συνόλου. «Γιαυτό μας επέλεξαν οι πολίτες κι αυτό θα εκτιμήσουν στο τέλος της θητείας μας. Ας καταλάβουν λοιπόν όλοι ότι οι παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες τακτικές δεν έχουν πλέον καμία πέραση», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, μετά τις ευχές του για «Καλή Χρονιά», απαντώντας διαβεβαίωσε για τη συνεργασία της παράταξής του προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα ο δήμος προς όφελος των δημοτών και του τόπου.
«Σχετικά με το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αλεξανδρής, να είναι βέβαιοι ότι όπου χρειαστεί η βοήθειά μας, αυτή θα δοθεί απλόχερα σ΄αυτή την επανεκκίνηση που έχει ανάγκη ο δήμος Θερμαϊκού και οι δημότες μας», ήταν η παρατήρηση του κ. Μαυρομάτη. Για να προσθέσει ότι πρέπει να υπάρξει συνοχή αλλά και να εγκαταλειφθούν επιζήμιες πρακτικές του παρελθόντος. «Γεγονότα, όπως οι αποκλεισμοί της αντιπολίτευσης από επιτροπές και γενικά τις δραστηριότητες του δήμου, δεν πρέπει να ξαναεμφανιστούν», δήλωσε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.
Την ανάγκη να υπάρξει κλίμα συναίνεσης, έδειχναν να ενστερνίζονται και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, καθώς δεν έφεραν αντίρρηση στις ομιλίες του κ. Αλεξανδρή και του κ. Μαυρομάτη.

Νέος Πρόεδρος του ΔΣ ο Κωστής Κούτουκας


Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι όλα θα έβαιναν αισίως στην συνεδρίαση (και όσον αφορά τους υποψηφίους των δύο κύριων συνδυασμών αυτό συνέβη) υπήρξαν κάποια σημεία που φανέρωσαν ότι το κλίμα συμφιλίωσης δεν αφορούσε όλους.
Μπορεί βέβαια να εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο υποδειχθείς από τον Δήμαρχο κ. Κωστής Κούτουκας αλλά δεν νομίζουμε ότι έμεινε ικανοποιημένος με τις 18 ψήφους που έλαβε αν υπολογίσουμε ότι τουλάχιστον οι τέσσερις απ' αυτές προέρχονται από μέλη της αντιπολίτευσης. Πράγμα που σημαίνει πως από τους συμβούλους της παράταξής του το λιγότερο τέσσερις τον απέρριψαν. Μάλιστα τα προβλήματα στην συνοχή της Διοίκησης φαίνεται πως παραμένουν αφού η υποψηφιότητά του κ. Κούτουκα στο προσυμβούλιο της παράταξης κρίθηκε λανθασμένη από την κα Κική Καζουλίδου. Που δεν δίστασε να σταθεί απέναντι δικαιολογώντας την στάση της με την φράση "όταν το καράβι παίρνει νερά θα πρέπει οι επιλογές μας να δείχνουν ότι το αντιλαμβανόμαστε και να μην χρησιμοποιούμε όσους δεν πρέπει".
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο ήταν (επί 31 ψηφισάντων):18 υπέρ, 12 λευκά ή κατά και ένα άκυρο.
Αντιπρόεδρος, επανεκλέχθηκε η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ειρήνη Παπαμιχαήλ, με 20 ψήφους υπέρ και 11 λευκά ή κατά.Για τη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξαν δύο υποψηφιότητες. Αυτές του προηγούμενου Γραμματέα κ. Αντώνη Ζαβέρκου και του κ. Βαγγέλη Κουκουρίγκου.

Με ψηφοφορία όμως που έγινε μεταξύ των μελών της μειοψηφίας και εξαιτίας μιας ενός "περίεργου" και "ανεξήγητου" ΠΑΡΩΝ που δήλωσε ο κ. Νίκος Παράσχου (επικεφαλής της "Κοινωνίας των Πολιτών") υπερίσχυσε ο κ. Κουκουρίγκος, ο οποίος θα είναι ο νέος Γραμματές του Δημοτικού Συμβουλίου.


Το κλίμα ανεξαρτητοποιήσεων "χτυπάει" και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ


Σε επαφή που είχαμε αμέσως μετά την συνεδρίαση ο κ. Ζαβέρκος, σαφώς ενοχλημένος από την μη στήριξή του από τον κ. Παράσχου, μας δήλωσε πως αποχωρεί από την "Κοινωνία των Πολιτών" καταθέτοντας αύριο δήλωση ανεξαρτητοποίησής του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του "Ακτιβιστή" περισσότεροι από 14 υποψήφιοι με την συγκεκριμένη παράταξη θα αποχωρήσουν μαζικά τις επόμενες μέρες.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Για την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, εκλέχθηκαν, με τις εξής ψήφους:
Ευτυχία Ζαριφέ με 24, Χρήστος Βογιατζής με 22, Γιάννης Βασιλειάδης με 21, Γιάννης Βογιατζής με 21, Παναγιώτης Τροκάνας με 21, Γιάννης Μαυρομάτης με 21, Παρθένα Παπαδοπούλου με 21 και Νίκος Παράσχου με 20.
Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, είναι: Ντίνα Μόραλη με 25, Βασίλης Αθανασιάδης με 25, Σοφία Ζηφκοπούλου με 23, Κώστας Τροκάνας με 21 και Πάρις Πεντούσης με 21.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν: Βασίλης Αθανασιάδης με 21, Γιάννης Βογιατζής με 20, Απόστολος Οικονομίδης με 20, Πάρις Πεντούσης με 19, Ευαγγελία Φαρίνη με 19, Παπαδοπούλου Παρθένα με 18, Τσακμάκας Γιάννης με 16 και Γιάννης Μαυρομάτης με 16.




Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να περάσει τόσος χρόνος και κάποιες παραιτήσεις για να σκεφτούν κάποιοι πως καλά θα ήταν να υπήρχε συνεργασία ....τα περί αυτοκριτικής, εργατικότητας, αλτρουισμού, ηθικότητας και ειλικρίνειας τα ακούω μάλλον βερεσέ .... μέχρι τώρα που ήταν αυτές οι αρετές κρυμμένες;;;

    ".... όχι στην βάση κομματικών, παραταξιακών και προσωπικών στρατηγικών ....αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συνόλου ..." ... κάτι του τύπου "είμαστε εδώ για όσους μας ψήφισαν", φαίνεται πως είναι από άλλη παράσταση ....

    Ναι ο κόσμος επέλεξε μια διοίκηση για την οποία πίστευε πως θα τον στήριζε και πως θα ανταπεξερχόταν στις υποχρεώσεις της .... πόσο έξω έπεσε ....

    Όσο για την θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο να μην μπορεί να ανταπεξέρθει ο κος Κωστής Κούτουκας, ως λογιστής πιστεύω πως είναι κατάλληλος και ελπίζω να μας ενημερώνει για τις συνεδριάσεις και τα θέματα αυτών ...

    Καλή δύναμη και στον κ. Βαγγέλη Κουκουρίγκο στην θέση του νέου γραμματέα καθώς και στα νέα μέλη των δύο επιτροπών .... να παράξουν έργο ανάπτυξης για την περιοχή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.