smaeukarpias.jpg
Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις θεσμικών φορέων και πρωτοβουλιών για τις δηλώσεις δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες, αναφορικά με το θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Δίκτυο 50: Ναι σε ΣΜΑ ως έναν από τους ΣΜΑ του Νομού.Οχι στον έναν  ΣΜΑ  της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ για όλο το Νομό
"Με απίστευτες ανακρίβειες , συκοφάντηση , βρισιές , προκλήσεις και παραπληροφόρηση , ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης , επιχειρεί να πείσει για την   επιβολή της  περιβαλλοντικής ταφόπλακας για όλο το νομό μιας και επιθυμεί την κατά βούληση , κατ’ αποκοπή  εφαρμογή του σχεδιασμού – κουρέλι της Διαχείρισης Απορριμμάτων.  Ακόμα και σήμερα που η κατάσταση στο σκουπιδότοπο της Μαυροράχης έγινε φρικτή , επιδιώκουν να αποτελειώσουν την Ευκαρπία και τη Δυτική Θεσσαλονίκη, μεταβάλλοντας της σε «τασάκι»   σκουπιδιών" αναφέριε το Δίκτυο 50 φορέων και συλλόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης.. 
 
Η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι το έργο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί, καθώς το Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων, το δημοτικό συμβούλιο και τα σωματεία των εργαζομένων, δήλωσαν καθαρά και επανειλημμένα ότι ΣΜΑ αυτού του μεγέθους και με μηδενική δημόσια διαχείριση απορριμμάτων, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός ποτέ στην περιοχή.
 
"Ας προχωρήσουν άμεσα στο νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων όπου επιτέλους στην πράξη και όχι στα λόγια να εφαρμοστεί η ορθή ΔΗΜΟΣΙΑ διαχείριση των απορριμμάτων, να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα έργα και όχι μεμονωμένα" αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση.
 
"Είμαστε  έτοιμοι να διαχειριστούμε ορθά τα απορρίμματά μας ! Θέλουμε  ΣΜΑ (αλλά  ΌΧΙ στους γιγάντιους) κατασκευάζοντας το ΣΜΑ του Δήμου Παύλου Μελά , ακόμα και εξυπηρετώντας  και γειτονικούς Δήμους , όχι όμως το σύνολο  της πόλης" τονίζει..  
Μάτης: Νομιμότητα a la carte δεν γίνεται!
"Μία πολύ "ευέλικτη" άποψη για τη νομιμότητα δείχνει να επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος χθες αποκάλεσε "κανίβαλους" τους πολίτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για την ανάπλαση της παλιάς παραλίας και "παλιάνθρωπους" όσους έχουν προσφύγει κατά του ΣΜΑ της Ευκαρπίας, χαρακτηρισμοί πρωτοφανώς υβριστικοί, για πολίτες που ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη" δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλός του Δ. 'θεσσαλονίκης, Χρ. Μάτης.
 
"Είναι τραγική ειρωνεία το ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί γίνονται τη στιγμή που η νομιμότητα σειράς αποφάσεων της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι υπό έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές, το ΣΔΟΕ και τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης" προσέθεσε.
 
"Ο κ.Μπουτάρης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι δεν τήρησε τη νομιμότητα στην παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους γιατί θα ήταν μακρόχρονη διαδικασία και ότι η τήρηση της νομιμότητας στον ορισμό των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων είναι εσωτερική υπόθεση της παράταξης, πρέπει να ανακαλέσει αμέσως του χαρακτηρισμούς" επσημανε..
 
ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η απώλεια ψυχραιμίας οδηγεί σε ύβρεις
 
"Η ένδεια επιχειρημάτων όταν συνδυάζεται με την απώλεια της ψυχραιμίας οδηγεί σε αήθεις ύβρεις, εκβιασμούς και απειλές" αναφερει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.
 
"Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και οι λοιποί δήμαρχοι της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, εκβιάζουν την υλοποίηση προειλημμένων και συμβασιοποιημένων χωρίς κοινωνική συναίνεση-διαβούλευση έργων, ακολουθώντας τη λογική του αυταρχισμού, ζητά από την τρικομματική κυβέρνηση να καταστείλει διά της εισαγγελικής οδού τους λαϊκούς αγώνες. Επί πλέον, βρίζει με χυδαίο τρόπο τους ανθρώπους που αγωνίζονται και, φυσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει.
 
Επιπλέον χαρακτηρίζει τον Γ. Μπουτάρη  <<λαμπερό περιτύλιγμα άνευ περιεχομένου>> και προσθέτει πως όταν ξεκίνησε <<το μεγάλο πάρτι>> με τη διαχείρηση απορριμάτων και το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία, συντάχθημε με τα μεγάλα συμφέροντα του λόμπι της καύσης, που τάσσονται υπέρ της κατασκευής του έργου και της καύσης απορριμάτων (290 εκατ. ευρώ με ΣΔΙΤ). 
 
"Στην  κυρίαρχη εκδοχή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που προκρίνει συγκεντρωτικές, ακριβές, αναποτελεσματικές, περιβαλλοντικά προβληματικές λύσεις που ικανοποιούν τις απαιτήσεις κερδοφορίας των ιδιωτών -κατασκευαστών, αντιπαραθέτουμε την πρόληψη-μείωση δημιουργίας αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών,  την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή με 4 κάδους, την κομποστοποίηση, με απλές  αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους, χαμηλής όχλησης, εντάσεως εργασίας με ουσιαστική άμεση συμμετοχή και όφελος (πληρώνω όσο πετάω) του πολίτη και των Δήμων" επεσημαίνει.
 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.