Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" το οποίο αποκαλύπτει ότι ούτε ένα ευρώ από την "Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας" δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ και μάλιστα επικαλείται για αυτό σχετικές εκθέσεις του Οργανισμού.

Στις εκθέσεις αυτές, που φέρεται να έχουν στα χέρια τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι γίνεται σαφής αναφορά ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που ξεκίνησαν να κρατούνται από το 2011 "υπέρ ανέργων»" δεν έφτασαν ποτέ εκεί.

Μάλιστα, στην έκθεση επισημαίνεται πως από τον ειδικό αυτό φόρο, που αποδίδει γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής.

Ο προβληματισμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος επειδή δεν δίνεται σύμφωνα με την εφημερίδα καμία επίσημη απάντηση στο ερώτημα πού καταλήγουν τελικά αυτά τα χρήματα από την "Ειδική εισφορά αλληλεγγύης".

Μάλιστα στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, υπάρχουν εισηγήσεις της διοίκησης του ΟΑΕΔ για πρόταση αντιμετώπισης της εξαθλίωσης των ανέργων, που θα μπορούσε να καλυφθεί από τα μισά και μόνο έσοδα της εισφοράς "υπέρ ανέργων", εάν αυτή δινόταν τελικά για το σκοπό που θεσμοθετήθηκε (το 2% υπέρ ανέργων παρακρατείται κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των άλλων πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού του δημοσίου, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.