Οι πολίτες του έδωσαν ισχυρή εντολή να αναλάβει το τεράστιο έργο αντιμετώπισης των μεγάλων αδιεξόδων, που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Η εγκατάσταση του νέου Προέδρου θα γίνει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε ειδική συνεδρία, στις 28 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η θητεία του Προέδρου Χριστόφια.
Με την εκλογή Αναστασιάδη ο ΔΗΣΥ επιστρέφει στην εξουσία μετά από δέκα χρόνια και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, καθώς διακυβεύτεται το οικονομικό μέλλον της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα ο κ. Αναστασιάδης έλαβε  ποσοστό 57,48%.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει υποψήφιος στη μεταμακαριακή περίοδο.

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς εξασφάλισε  ποσοστό 42,52%.

Η αποχή διαμορφώθηκε στο 18,42%. Το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων είναι 3,31% και τα λευκά 4,05%.

Ο κ. Μαλάς συνεχάρη και δημόσια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε εξαιρετικά τιμητικό για τον ίδιο το αποτέλεσμα. Δώσαμε, είπε, τον αγώνα «μέσα από αντίξοες και άνισες συνθήκες, μέσα σε ένα περιβάλλον κάθε άλλο παρά φιλικό».

Σε ενέργειες και πολιτικές του νέου Προέδρου, είπε, που θα εκτιμήσουμε ότι καταβάλλει για το καλό της πατρίδας και του λαού μας θα μας βρει μαζί του γιατί τώρα προέχει η ενότητα του λαού μας.

Εξίσου, όμως, θα είμαστε, τόνισε, αυστηροί κριτές για όσες ενέργειες, αποφάσεις ή χειρισμούς που κρίνουμε ότι εκφεύγουν από την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της πατρίδας και του λαού.

Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς  και ο απερχόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας,  Δημήτρης Χριστόφιας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.