Σάλος έχει προκληθεί στη Νότια Αφρική από το θάνατο ενός άνδρα στα χέρια της Αστυνομίας, κυρίως μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να δένουν στον προφυλακτήρα μιας αστυνομικής κλούβας το νεαρό άνδρα και να τον σέρνουν μακριά από τον τόπο της σύλληψής του.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο που φέρεται να ήταν οδηγός ταξί, αφού πρώτα όμως πάλεψαν μαζί του και στη συνέχεια τον έδεσαν με χειροπέδες στο πίσω μέρος της κλούβας. Αρχικώς δύο αστυνομικοί προσπάθησαν να κρατήσουν τα πόδια του αλλά γρήγορα εγκατέλειψαν την προσπάθεια καθώς το αυτοκίνητο επιτάχυνε με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να συρθεί κυριολεκτικά μέχρι το αστυνομικό τμήμα!

Αργότερα έγινε γνωστό πως ο 27χρονος, ονόματι Mido Macia με καταγωγή από την Μοζαμβίκη, βρέθηκε νεκρός στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος στο Daveyton του Γιοχάνεσμπουργκ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγκρατούμενών του,  ο Macia έφτασε στο τμήμα βαριά τραυματισμένος, αλλά στη συνέχεια οι φρουροί τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε τον αποτροπιασμό και την έκπληξή του για το βίντεο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Daily Sun και τόνισε πως ήδη διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη και ποια τα αίτια θανάτου του κρατούμενου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.