Όταν η επίπλαστη ενότητα μιας παράταξης καταρρέει εξαιτίας της ανικανότητας του αρχηγού να εκτονώσει τις αντιθέσεις και να κρύψει τα "σκουπίδια" κάτω από το χαλί, τότε χίλια μύρια κακά αναδύονται. Στην περίπτωση της άλλοτε κραταιάς δημοτικής αρχής Θερμαϊκού η αντιπαλότητα πρώην στελεχών της έφτασε στα όρια ευθυνών που ενδεχόμενα πρέπει να εξετάσει η δικαιοσύνη. Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται ένθεν κα κείθεν (αν αληθεύουν) αποπνέουν οσμή πολιτικής σήψης. Και βέβαια πέρα από την προσωπική εμπλοκή του Λαζαρίδη και Στεφανίδη, με το σημερινό άρθρο του πρώτου (που ακολουθεί και είναι χωρίς τίτλο) μπαίνει πλέον στο κάδρο με αποκαλυπτικό τρόπο και ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής. Τον καλεί "να σταματήσει να κρύβεται πίσω από άλλους" ο πρώην Αντιδήμαρχος, ο οποίος κατηγορεί και τον πρώην Πρόεδρο  ότι "ταΐστηκε" από επιχειρηματία, πριν από συνεδρίαση, για να υπερψηφίσει θέμα που τον αφορούσε.

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Λαζαρίδη που ακολουθεί, αλλά και αυτό του Κυριάκου Στεφανίδη που προηγήθηκε (πατήστε εδώ):


Χωρίς τίτλο


Μαθήματα αξιοπρέπειας και ηθικής από τον κ. Στεφανίδη δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά κι ευτυχώς που στο βαρυσήμαντο άρθρο του έκανε λόγο για «λεκέδες» στη φωλιά του Αναγνωστάκη και όχι στη δική του. Εάν αξιοπρέπεια είναι να σε «ταϊζει» επιχειρηματίας λίγη ώρα πριν μπεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και υπερψηφίσεις θέμα που τον αφορά, τότε κύριε Στεφανίδη σίγουρα υπάρχει χάσμα μεταξύ μας στον ορισμό εννοιών.

Έχει το θράσος και με κατηγορεί για απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επειδή δεν εισπράττει ο δήμος τέλη ελλιμενισμού, όταν στέλεχος της παράταξής του  – και κουμπάρος του – ήταν αυτός που κατήγγειλε την είσπραξη τελών ελλιμενισμού ως παράνομη, όταν δήμαρχος ήταν ο κ. Μαυρομάτης κι αυτός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον πρώην δήμο Μηχανιώνας. Πρόκειται λοιπόν για κοινό συκοφάντη, καθώς ακόμη κι αν δεν γνώριζε την ενέργεια του κουμπάρου του τότε, ενημερώθηκε με το πλέον επίσημο τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από σχετική ερώτηση που ο ίδιος είχε καταθέσει.

Όσον αφορά στο δημοτικό λιμενικό γραφείο, έγιναν έγκαιρα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που περιλαμβάνονταν στις αρμοδιότητές μου και μάλιστα ο δήμος Θερμαϊκού αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους δήμους που συμμετείχαν στο πρώην λιμενικό ταμείο Θεσσαλονίκης. Για του λόγου το αληθές, υπάρχει έγγραφο του διευθυντή προγραμματισμού της Περιφέρειας και υπεύθυνου του καταργηθέντος Νομαρχιακού λιμενικού ταμείου, στο οποίο μπορεί να ανατρέξει ο κάθε καλοπροαίρετος δημοτικός σύμβουλος για την ενημέρωσή του.

Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι για να αναγνωριστεί η ορθότητα των ενεργειών μας, καθώς εμπλακήκαμε σε διαδικασίες πρωτόγνωρες που εισήγαγε ο Καλλικράτης, απαιτήθηκαν πολλαπλές επαφές με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εσωτερικών, διαδικασίες στις οποίες είχα την αρωγή του Γραφείου του, συνεργαζόμενος στενά με τον μόνιμο υπάλληλο του Δήμου, κ. Νίκο Κωνσταντινίδη. Φυσικά, μονίμως απών ο ίδιος, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει.

Ότι το δημοτικό λιμενικό γραφείο δεν λειτουργεί ακόμη και σήμερα οφείλεται στην έλλειψη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Θερμαϊκού, θέμα για το οποίο ελπίζω ότι δεν μου καταλογίζει ο κ. Στεφανίδης την ευθύνη, καθώς ποτέ δεν ήταν της αρμοδιότητάς μου. Να ένα εξαιρετικό θέμα που θα μπορούσε να αναδείξει με ερώτησή του, εάν βέβαια επιθυμούσε να είναι ταυτόχρονα και χρήσιμος.

Μάλιστα, με κατηγορεί ως υπεύθυνο για την απώλεια δημοτικών εσόδων τη στιγμή που ο ίδιος είναι κατηγορούμενος - και σήμερα δικαζόταν – για οικονομική ζημία που προκλήθηκε μετά από απόφαση χαριστικής παραχώρησης αιγιαλού σε άλλον επιχειρηματία, της Μηχανιώνας αυτή τη φορά. Επιχειρηματία τον οποίο επισκέφθηκε ακόμη και τη στιγμή που σφραγιζόταν το κατάστημά του από δημοτικούς αστυνομικούς, μετά από απανωτές μηνύσεις της Ελληνικής αστυνομίας.

Μετά απ΄αυτά μου καταλογίζει «μικροπολιτική με τους επαγγελματίες και διαχείριση μικροσυμφερόντων», ενώ ταυτόχρονα με προκαλεί για απολογισμό του έργου μου. Χρήσιμο λοιπόν θα ήταν να πληροφορηθεί ο κ. Στεφανίδης ότι το 2012 ήταν η μοναδική χρονιά στην ιστορία και των τριών δήμων που συνενώθηκαν που ο δήμος σύναψε και απέστειλε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου συμβόλαια αιγιαλού με όλους τους υπόχρεους επαγγελματίες, διασφαλίζοντας 100% τα συμφέροντά του.

Επίσης, με άλλη μας απόφαση καταργήσαμε την παράνομη και καταχρηστική επιβολή προστίμων για χρήση αιγιαλού του δήμου προς τους επαγγελματίες και καθιερώσαμε τη σύναψη συμβολαίων με την καταβολή του 50% του οφειλόμενου ποσού. Χρόνια αιτήματα των επαγγελματιών, που εξυπηρετούν συνολικά τα συμφέροντά τους. Εάν αυτά αποτελούν μικροπολιτική, θα ήθελα να δω δείγματα «πραγματικής» πολιτικής με έργα και όχι με κούφια λόγια και συνθήματα.

Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει η «καρτερικότητα» - όπως ο ίδιος ο κ. Στεφανίδης λέει - με την οποία εδώ κι εφτά μήνες περιμένει μια απάντηση στη «μομφή» που μου απεύθυνε για την περιβόητη πλέον ανάθεση μελέτης αξιοποίησης πέντε δημοτικών ακινήτων.

Με την ίδια «καρτερικότητα» λοιπόν περιμένω κι εγώ τον Γιάννη Αλεξανδρή, να δώσει ένα τέλος σε αυτή την αστειότητα, με μια δημόσια δήλωσή του.

Αισθάνομαι ότι οι απανωτές αναφορές στο θέμα αυτό, τόσο του κ. Στεφανίδη όσο και οι δικές μου, μας έχουν καταντήσει γραφικούς. Αντί να κρύβεται πίσω από άλλους κι αφού το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε την αφορμή να φύγουν δύο στελέχη από την παράταξή του, ας βγει επιτέλους να ενημερώσει τους δημότες του ποιος έκανε την ανάθεση και ποιος επέλεξε τη συγκεκριμένη εταιρία.

Φτάνει πια το κρυφτό! Έστω και τώρα, με εφτά μήνες καθυστέρηση, ας συμπεριφερθεί ως δήμαρχος και όχι ως Κρόνος που τρώει τα παιδιά του.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Αντε παλι μας επριξε ο λαζαριδης.Γιατι επιμενει; αφου βραδυ και πρωι φυλαει στα γραφεια του αλεξανδρη.Επιτελους ας του την δωσει την εφημεριδα ο δημαρχος να ησυχασει,αφου αυτος ειναι ο σκοπος του. αυτο ΕΙΝΑΙ το ηθος του.Γελοιος καταντησε.Το μεγαλο τιποτα τωρα τα βαζει και με τον γιατρο. Αραγε ξερει ο λαζαριδης να διαβαζει; εβγαλε το δημοτικο; Καταντια της πολιτικης στον δημο μας η παρουσια του... Που ειναι λαζαριδη τα λεφτα που χαθηκαν απο την αμελεια σου; ουτε λογος... Πες μας λαζαριδη για τις αναθεσεις πΟυ υπερασπιστικες εσυ στο συμβουλιο¨; βαλτος και πιονι του δημαρχου δηλαδη; ΟΥΥΥΥ να μας χαθεις που εχεις μουτρα και γραφεις ακομα.Το γιουχαισμα λιγο σου ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κε Ιβάνοβιτς
    1) σ' ευχαριστώ για την φιλοξενία του άρθρου μου.
    2) συμφωνώ μαζί σας ότι υπάρχει ακόμα οσμή πολιτικής σήψης στην παράταξη του κου Αλεξανδρή, αν και κάποιοι παραιτήθηκαν και υποτίθεται ότι απομακρύνθηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι αποχώρησα έγκαιρα πριν η σαπίλα εξαπλωθεί και λυπάμαι όσους υγιείς μένουν ακόμα στην παράταξη.
    3) όσον αφορά : το "τάισμά" μου από επιχειρηματία, την καταγγελία του κουμπάρου μου για τα τέλη ελλιμενισμού, και την μομφή του κου Λαζαρίδη ότι εγώ ήμουν κατηγορούμενος για οικονομική ζημιά που προκάλεσα στον Δήμο, θα περιμένω τον κο Λαζαρίδη μέχρι τέλους της εβδομάδας να τα πάρει πίσω και να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Διαφορετικά τον λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη. Θα συμβούλευα τον τυφλωμένο από την οργή κο Λαζαρίδη, πριν να γράψει οτιδήποτε, να ψάχνει καλύτερα την οποιαδήποτε πληροφορία του σφυρίζουν και να μην βγάζει τόσο εύκολα συμπεράσματα.
    4) όσον αφορά το λιμενικό γραφείο, γνωρίζω πολύ καλά όλες τις ενέργειες που έκανε ο κος Λαζαρίδης, είτε ήμουν στον Δήμο είτε όχι, γιατί είχα τον τρόπο μου και παρακολουθούσα τα πάντα, (όσα εμπόδια και αν προσπαθούσε να βάλει στην ενημέρωσή μου). Ποτέ δεν συμφώνησα με την τακτική του. Από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι θα έπρεπε να κινηθούμε διαφορετικά, για να είμαστε αποτελεσματικοί. Δυστυχώς δεν κινηθήκαμε με τον τρόπο που του υπέδειξα και σήμερα το λιμάνι της Μηχανιώνας (το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι των Βαλκανίων) κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπουληθεί από Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ποιος φταίει γι’ αυτό κε Λαζαρίδη; Μήπως ο δήμαρχος πάλι;
    5) Η έλλειψη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στον Δήμο δεν ήταν και δεν είναι, αλλά και ούτε θα έπρεπε να είναι εμπόδιο στην λειτουργία του Λιμενικού γραφείου. Αυτό βολεύει κάποιους να το προβάλλουν για να έχουν απλά μια δικαιολογία για την ανεπάρκειά τους.
    6) όσον αφορά τον ισχυρισμό του ότι «το 2012 ήταν η μοναδική χρονιά στην ιστορία και των τριών δήμων που συνενώθηκαν που ο δήμος σύναψε και απέστειλε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου συμβόλαια αιγιαλού με όλους τους υπόχρεους επαγγελματίες» τον παραπέμπω στο υπ’ αριθμό 1012/1-3-2012 της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης – τμήμα Αιγιαλού όπου υποχρεώνει τον Δήμο μας μέχρι 10-7-2012 να υποβάλει τα συμβόλαια αιγιαλού με όλους τους υπόχρεους επαγγελματίες. Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι κάτι που ήταν υποχρεωμένος ο κος Λαζαρίδης να το κάνει, το προβάλει ως επίτευγμά του.
    7) Τέλος όσο αφορά τον ισχυρισμό του «με άλλη μας απόφαση καταργήσαμε την παράνομη και καταχρηστική επιβολή προστίμων για χρήση αιγιαλού του δήμου προς τους επαγγελματίες» σας πληροφορώ ότι εκ του νόμου η Κτηματική Υπηρεσία - και όχι ο δήμος - είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση οφειλών για την χρήση αιγιαλού και παραλίας. Το μόνο που έκανε ο αντιδήμαρχος είναι να συμμορφωθεί με τον νόμο και φυσικά αυτό δεν αποτελεί επίτευγμα όπως θέλει να το παρουσιάσει.
    και 8) αφού κατέρρευσαν όλα τα επιχειρήματα – επιτεύγματα του κου Λαζαρίδη, παρακαλώ κε Ιβάνοβιτς ρωτήσετε τον: Τι άλλο κάνατε κε Λαζαρίδη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μόνη δήλωση που θα μπορούσε να κάνει ο Αλεξανδρής, είναι ότι " όποιος γράφει στο διαδίκτυο είναι...κιτρινιστής! ".
    Δηλαδή, από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κάν΄ έλα!
    Καλά ξεμπερδέματα !
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.