Ταχύτατα αντανακλαστικά και αυξημένη ευαισθησία επέδειξε ο Κυριάκος Στεφανίδης με αφορμή την  ανάρτησή μας με τίτλο Απάντηση Λαζαρίδη σε Στεφανίδη. Βγάζει στη σέντρα τον Δήμαρχο ! που δημοσιοποιούσε άρθρο του πρώην Αντιδημάρχου με το οποίο τον κατηγορούσε ότι "ταΐστηκε" από επιχειρηματία (υπονοώντας τον Σαββίδη του ξενοδοχείου ΣΑΝΤΑ). Με σχολιασμό του στον Ακτιβιστή, που ακολουθεί, διορία πέντε ημερών δίνει ο Κυριάκος Στεφανίδης στο Γιώργο Λαζαρίδη για να πάρει πίσω τα γραφόμενά του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για όσα με το χθεσινό άρθρο του καταλογίζει στον πρώην Πρόεδρο ΔΣ Θερμαϊκού. Άλλως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Όλο το σχόλιο του κ. Στεφανίδη:

κε Ιβάνοβιτς
1) σ' ευχαριστώ για την φιλοξενία του άρθρου μου. 


2) συμφωνώ μαζί σας ότι υπάρχει ακόμα οσμή πολιτικής σήψης στην παράταξη του κου Αλεξανδρή, αν και κάποιοι παραιτήθηκαν και υποτίθεται ότι απομακρύνθηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι αποχώρησα έγκαιρα πριν η σαπίλα εξαπλωθεί και λυπάμαι όσους υγιείς μένουν ακόμα στην παράταξη. 


3) όσον αφορά : το "τάισμά" μου από επιχειρηματία, την καταγγελία του κουμπάρου μου για τα τέλη ελλιμενισμού, και την μομφή του κου Λαζαρίδη ότι εγώ ήμουν κατηγορούμενος για οικονομική ζημιά που προκάλεσα στον Δήμο, θα περιμένω τον κο Λαζαρίδη μέχρι τέλους της εβδομάδας να τα πάρει πίσω και να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Διαφορετικά τον λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη. Θα συμβούλευα τον τυφλωμένο από την οργή κο Λαζαρίδη, πριν να γράψει οτιδήποτε, να ψάχνει καλύτερα την οποιαδήποτε πληροφορία του σφυρίζουν και να μην βγάζει τόσο εύκολα συμπεράσματα. 


4) όσον αφορά το λιμενικό γραφείο, γνωρίζω πολύ καλά όλες τις ενέργειες που έκανε ο κος Λαζαρίδης, είτε ήμουν στον Δήμο είτε όχι, γιατί είχα τον τρόπο μου και παρακολουθούσα τα πάντα, (όσα εμπόδια και αν προσπαθούσε να βάλει στην ενημέρωσή μου). Ποτέ δεν συμφώνησα με την τακτική του. Από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι θα έπρεπε να κινηθούμε διαφορετικά, για να είμαστε αποτελεσματικοί. Δυστυχώς δεν κινηθήκαμε με τον τρόπο που του υπέδειξα και σήμερα το λιμάνι της Μηχανιώνας (το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι των Βαλκανίων) κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπουληθεί από Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ποιος φταίει γι’ αυτό κε Λαζαρίδη; Μήπως ο δήμαρχος πάλι; 


5) Η έλλειψη Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στον Δήμο δεν ήταν και δεν είναι, αλλά και ούτε θα έπρεπε να είναι εμπόδιο στην λειτουργία του Λιμενικού γραφείου. Αυτό βολεύει κάποιους να το προβάλλουν για να έχουν απλά μια δικαιολογία για την ανεπάρκειά τους. 


6) όσον αφορά τον ισχυρισμό του ότι «το 2012 ήταν η μοναδική χρονιά στην ιστορία και των τριών δήμων που συνενώθηκαν που ο δήμος σύναψε και απέστειλε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου συμβόλαια αιγιαλού με όλους τους υπόχρεους επαγγελματίες» τον παραπέμπω στο υπ’ αριθμό 1012/1-3-2012 της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης – τμήμα Αιγιαλού όπου υποχρεώνει τον Δήμο μας μέχρι 10-7-2012 να υποβάλει τα συμβόλαια αιγιαλού με όλους τους υπόχρεους επαγγελματίες. Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι κάτι που ήταν υποχρεωμένος ο κος Λαζαρίδης να το κάνει, το προβάλει ως επίτευγμά του.


7) Τέλος όσο αφορά τον ισχυρισμό του «με άλλη μας απόφαση καταργήσαμε την παράνομη και καταχρηστική επιβολή προστίμων για χρήση αιγιαλού του δήμου προς τους επαγγελματίες» σας πληροφορώ ότι εκ του νόμου η Κτηματική Υπηρεσία - και όχι ο δήμος - είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση οφειλών για την χρήση αιγιαλού και παραλίας. Το μόνο που έκανε ο αντιδήμαρχος είναι να συμμορφωθεί με τον νόμο και φυσικά αυτό δεν αποτελεί επίτευγμα όπως θέλει να το παρουσιάσει.


και 8) αφού κατέρρευσαν όλα τα επιχειρήματα – επιτεύγματα του κου Λαζαρίδη, παρακαλώ κε Ιβάνοβιτς ρωτήσετε τον: Τι άλλο κάνατε κε Λαζαρίδη ;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

10 comments:

  1. Κύριε Στεφανίδη, ο κ. Λαζαρίδης είναι έμπειρος αρθρογράφος και ως εκ τούτου γνωρίζει τις συνέπειες των δημόσιων γραπτών και δη κατηγοριών ή συκοφαντιών . Επομένως κάπου στηρίζεται και τα γράφει . Πέραν τούτου τα επιχειρήματα του είναι τεκμηριωμένα. Μήπως κάποιοι άλλοι βιάζονται και βγάζουν εύκολα συμπεράσματα τις οποίες εξωτερικεύουν προς εντυπωσιασμό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπειρος αρθογραφος; τι σχεση εχει ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ με την αρθογραφια; ενας διαφημηστης της πλακας ειναι που τον προοθησε ο Καπλανης τον οποιο παραμερισε.παρτε την τελευταια εκδοση της εφημεριδας στη πιο κακη εκδοση κσυκοφαντει δημοσια συναδελφους του. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟς;Αφηνει αιχμες χωρις να αναφερει ονοματα και πηγες (δηλεια)και γραφει αρες μαρες κουκουναρες προιοντα της νοσηρης κακιας του. Η μεχρι σημερα σταση του ηταν κακο ονειρο για τα δημοτικα δρωμενα. χασαμε εκατομυρια απο την αληγορια του ;Ο χαρακτηρας του ηταν παντα προκλητικος και διχαστικος..ποτε δεν ειχε και δεν εχει φιλους τον αποφευγουν.απλως κολλαει παντα διπλα σε δυνατους(κουτουκας,φαρινη)και το ενισχυουν σε ψηφους και συναμα τους εκθετει. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.Ο καθε αιρετος ειναι ενας καθρεφτης που λαμπει η ειναι θολος..ας κοιταξει τον περιγυρο του και ας αναρρωτηθει αν μπορει να ειναι χρησιμος και στους δημοτες..τελος πια η ανοχη..στους κατω του μετριου κομματικους σημαιοκουνητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρι να υπηρχαν 2-3 Λαζαριδηδες ακομα στο Δημοτικο Συμβουλιο. Αυτο ενοχλει πολλους που εχασαν τα προνομια και αναδειχθηκε η γυμνια τους. Γιωργο ,πες και αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαζαρίδης Γιώργος = Προκλητικός και διχαστικός. Χωρίς φίλους. Τον αποφεύγουν. Συκοφαντεί δημόσια πρώην συναδέλφους του. Αφήνει αιχμές χωρίς να αναφέρει ονόματα και πηγές (δειλία)και γράφει αρες μαρες κουκουναρες προϊόντα της νοσηρής κακίας του.
    Εύστοχο!
    Θα 'πρεπε να μπει στη Wikipedia.

    "Μακαρι να υπηρχαν 2-3 Λαζαριδηδες ακομα στο Δημοτικο Συμβουλιο" λέει ο άλλος (μάλλον παίρνει ληγμένα φάρμακα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α Λ Α Ρ Μ ! Γρήγορα κάμερα και μικρόφωνο στον Αλεξανδρή για να λυθεί επιτέλους το θέμα της διένεξης με βίντεο και άρθρο στο διαδίκτυο. Ο κάμεραμαν επιτρέπεται να φορά ρούχα με χρώματα της αρεσκείας του.
    Ο Αλεξανδρής ούτως ή άλλως θα τον βλέπει… κίτρινο!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για άλλη μια φορά , κάποιοι βιάζονται να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία δημοσιοποιούν με ευκολία , συκοφαντώντας και χαρακτηρίζοντας ευθέως συμπολίτη τους υποτιμώντας ταυτόχρονα τη νοημοσύνη των συνδημοτών τους , χωρίς να αποκαλύπτονται φυσικά κρυπτόμενοι στην ανωνυμία τους . Γνώρισμα του χαρακτήρα τους .
    1. Ένας αρθρογράφος , πέρα από τα γεγονότα , πολλές φορές εκφράζει την άποψη του με τις οποίες μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί , στέλνοντας μηνύματα προς τους αναγνώστες του . Το αν κάποιος θέλει να τις χαρακτηρίσει όπως τον βολεύει είναι δικό του θέμα .
    2. Ένας αρθρογράφος ποτέ δεν αποκαλύπτει τις πηγές του . Σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν θα τον εμπιστευόταν καμία πληροφορία .
    3. Κάποιος που παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα και γνωρίζει το παρασκήνιο ξέρει ποιός από τους δυό είναι ποιό κοντά στην αλήθεια και ποιά η σκοπιμότητα των γραφομένων ένθεν κι ένθεν .
    4. Ο Λαζαρίδης δεν παραμέρισε τον Καπλάνη , ούτε και ο Καπλάνης προώθησε τον Λαζαρίδη . Θα έλεγα ότι ο Καπλάνης χρειαζόταν περισσότερο τον Λαζαρίδη για την προβολή του , όπως κάποιοι άλλοι σήμερα χρειάζονται τον ακτιβιστή . ο Καθένας από την πλευρά του ερμηνεύει τα γεγονότα όπως τον συμφέρει και τον βολεύει .
    5. Στην πολιτική (εκλογές πάσης φύσεως) όλοι επιδιώκουν να κολλήσουν σε κάποιον δυνατό , που είναι το μεμπτό ; Μήπως εσύ δεν επιδιώκεις να έχεις γύρω σου δυνατούς ; Πολιτική σημαίνει να έχω την ικανότητα να κάνω σωστές επιλογές . Είτε συνεργασίας είτε αποφάσεων . Διαφορετικά πηγαίνω σπίτι μου . Ή αν θέλεις , οι ψηφοφόροι σε στέλνουν στο σπίτι σου .
    6. Οι δημότες που παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και για τους δύο . Ξέρουν τις ικανότητες του καθενός και τ' αποτελέσματά τους όπως αντιλαμβάνονται και την σκοπιμότητά τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση σ' αυτά που γράφει ένας ανώνυμος: "Στην πολιτική (εκλογές πάσης φύσεως) όλοι επιδιώκουν να κολλήσουν σε κάποιον δυνατό , που είναι το μεμπτό ; Μήπως εσύ δεν επιδιώκεις να έχεις γύρω σου δυνατούς ; Πολιτική σημαίνει να έχω την ικανότητα να κάνω σωστές επιλογές . Είτε συνεργασίας είτε αποφάσεων . Διαφορετικά πηγαίνω σπίτι μου . Ή αν θέλεις , οι ψηφοφόροι σε στέλνουν στο σπίτι σου ."
    Αυτό τώρα αποτελεί κριτήριο για να πολιτεύεται κάποιος; Να γλύφει τους από πάνω; Έτσι γίνεται μεχρι σήμερα και εμείς οι Έλληνες καταντήσαμε ζητιάνοι. Λυπάμαι για τέτοιες επικίνδυνες απόψεις. Και το κυριότερο λυπάμαι επειδή δε φαίνεται να καταλαβαίνουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ. Είμαστε καταδικασμένοι με τέτοιους συμπατριώτες. Λίγη αξιοπρέπεια δε βλάπτει. Ραγιάδες, έ ραγιάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δίκιο ο "ανώνυμος" που με χαρακτηρίζει προκλητικό. Πάντα θα προκαλώ τους ανίκανους, τους ψεύτες και τους υποκριτές που κάνουν ότι ενδιαφέρονται για τους πολίτες, όταν νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους. Σας ενοχλεί, κάποιους, που τους προκαλώ δημόσια, ενδεχομένως γιατί έχετε κοινά συμφέροντα. Δεν δίνω δεκάρα για σας, παρά μόνο με ενδιαφέρει η ενημέρωση των συνδημοτών μου. Και μυαλό διαθέτει ο κόσμος και κρίση. Αυτό φοβούνται κάποιοι και νομίζουν ότι μπορούν να με μειώσουν. Θα χαιρόμουν πραγματικά να γίνω αποδέκτης έντιμης και τεκμηριωμένης κριτικής. Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζω καθημερινά επιθέσεις γεμάτες από ψέματα και συκοφαντίες. Κατηγορίες γενικές και αόριστες. Κρίμα που σας χαλάω τη "συνταγή". Κατέθεσα ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στον "νταη" που απειλεί με μηνύσεις. Μπορεί να το απαντήσει τώρα ή να το απαντήσει στην αίθουσα δικαστηρίου. Εξάλλου, πριν απ΄ αυτόν το προσπαθήσαν κι άλλοι να με φιμώσουν. Δικαιούται κι αυτός τη θέση του στο Πάνθεον των αποτυχημένων. Ποτέ δεν αποτέλεσε ελπίδα για τον τόπο, ούτε και πρόκειται να αποτελέσει στο μέλλον. Θα είναι και πάλι είτε ένας υποψήφιος του Αλεξανδρή, είτε του Μαυρομάτη. Όσο για τους κολαούζους του, που ενώ το βράδυ μαζεύουν υπογραφές κατά κάποιου, και το πρωί τον συναντούν για να τους δώσει δουλειά, ούτε καν η αναφορά του ονόματός τους δεν έχει σημασία. Τους γνωρίζει η τοπική κοινωνία και τους απαξιώνει.

    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι λυπηρό το φαινόμενο κάποιων "κυρίων", που συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν ότι δεν τους βολεύει, εκτός και αν δεν γνωρίζουν τις έννοιες των λέξεων . Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν εκ των πραγμάτων να προβώ σε εξηγήσεις .
    Γλύφω σημαίνει κολακεύω ή κάνω τα κέφια κάποιου που είναι σε ανώτερα κλιμάκια από μένα για να μπορέσω ν' ανέβω τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας ή να έχω την εύνοια του .
    Στις εκλογές κάνουμε συνεργασίες , δηλαδή, επιλέγουμε κάποιους ανθρώπους με τα δικά μας κριτήρια για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους για να εκλεγούμε . Οι εκλογές είναι μια σύνθετη διαδικασία που πολλοί λόγοι συντελούν στην συγκέντρωση ψήφων (σόι , κουμπαριά , φίλοι , δημόσιες σχέσεις , υποχρεώσεις κλπ). Όλοι οι υποψήφιοι δεν κατέχουν ανώτερες θέσεις για να τους γλύφουμε . Ας κατανοήσουμε λοιπόν κάποια πράγματα και ας μη λέμε ότι θέλουμε προς χάριν εντυπωσιασμού . Ξέρεις κανέναν που κατεβαίνει για να χάσει ; Εσύ για παράδειγμα κατέβηκες για να χάσεις ; Τις έξυπνες πολιτικές κινήσεις ας μη τις βαπτίζουμε γλείψιμο .
    Και όταν κάποιος διαφωνεί μαζί σου ή έχει διαφορετική άποψη δεν είναι ραγιάς . Μη χάνεις την ψυχραιμία σου . Η υπέρμετρη φιλοδοξία σου σε οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασβος ο λαζαριδης που βρωμαει και λερωνει;ενταξει προσπαθει ο ανθρωπος. Αυτο μπορει, αυτο κανει.Δεν εχει δα μυαλο και σαν των ομοιδεατων του Βοριδη,Αδωνη,Κασιδιαρη.Περασε απο τις κομματικες εξαρτησεις του στο ακροδεξιο στρατοπαιδο. ΠΕΡΑΣΕ και πουλησε τον Καπλανη στην καταλληλη στιγμη για να παραδοθει στον Αλεξανδρη (ασχετως αν τον χαρακτηριζε δημοσια μεσω απο την εφημεριδα του αχρηστο και επικινδυνο)Του παραχωρηθηκε απο την πρωτη στιγμη θεση αντιδημαρχιας με μισθο (συναδελφους του με πειρα και περισσοτεροες ψηφουςο αλεξανδρης δεν τιμησε...γιατι αραγε..εξωφληση γραμματειων;Ανελαβε υπευθηνος καταστηματων. εβγαζε τις αδειες και συναμα ειχε την εφημεριδα για τις διαφημησεις απο τα καταστηματα...ο εχειν νουν νοειτω. ανηθικο βεβαια..υπεγραψε σ ολη την θητεια του ως αντιδημαρχος αναπτυξης καμια 80 αρια αποφασεις απο τις οποιες οι 60 περιπου ηταν για αναστολη λειτουργειας η σφραγισματα.θεωρηθηκε υπαιτιος για την μη εισπραξη των τελων λιμενα..χανωντας ο δημος εκατονταδες χιλιαδες ευρω... το αποκορυφωμα ηρθε με την εισηγηση για αναθεση.(τωρα φωναζει που φταιει ο δημαρχος)..Ο αλεξανδρης τον αδειασε οταν με επιστολη του ζητησε να αντικατασταθει απο τον Στεφανιδη.(εδω το μισος του για τον γιατρο)..ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ συναδελφους του φερφελνη αθανασιαδη ζαριφε μπαρμπα..χωρις λογους ετσι για να τους κοντινει..και να ψηλωσει αυτος αν και νανος της πολιτικης. Αφου κολλησε διπλα στον ικανο κουτουκα, διπλα στη γιατρο φαρινη (με την βοηθεια των οποιων βγηκε συμβουλος) προσπαθει απεγνωσμενα αν και διωγμενος απο την παραταξη να παρει την εφημεριδα του δημου που θα εκδοθει μεσω ΤΕΘ..Και κανει συνεχεις επισκεψεις στο γραφειο αλεξανδρη για το κοκκαλακι. ΑΝ και η εφημεριδα εχει ταχθει σε παλαιμαχο διαμονης Μηχανιωνας αυτος επιμενει.Τελευταια μεσω εφημεριδας του προσπαθει να αναστησει τους πεθαμενους.παιρνοντας συεντευξεις απο ατομα που τα εβριζε δημοσια..(κατι θα του εταξαν και αυτου..και σε λιγο θα μαθει τι εστι βερυκοκο,οπως εμαθαν τοσοι και τοσοι...Τομους θα μπορουσαμε να γραψουμε γι αυτο το λυπηρο φαινομενο ..καλη του επιτυχια στο περιθωριο του θερμαικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.