H Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα “Future Library”, μαζί με άλλες 93 βιβλιοθήκες απ’ όλην τη χώρα. H “Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος” (www.futurelibrary.gr) είναι ένα πολιτισμικό project χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, που φιλοδοξεί να φέρει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, να μεταμορφώσει τις Βιβλιοθήκες σε δημιουργικά κύτταρα των τοπικών κοινοτήτων, σε ζωντανούς παλλόμενους οργανισμούς, φορείς ποιότητας, γνώσης και πρωτοπορίας αλλα και να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία.


Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού θα διοργανώσει Καλοκαιρινή Εκστρατεία Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικότητας που θα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με αφετηρία πάντα τα βιβλία και με κεντρικό θεματικό άξονα τα χρώματα: “Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος” είναι ο τίτλος που επιλέχθηκε από τους σχεδιαστές της δράσης.

Για την επιμόρφωση σχετικά με τη διαχείριση και οργάνωση αυτής της εκστρατείας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού έδωσε το παρόν στο Βιωματικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στις 13, 14 και 15 Μαρτίου, εκπροσωπούμενη από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, κ. Παράσχου Ευαγγελία, υπάλληλο του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργεί η Βιβλιοθήκη (με δύο παραρτήματα, στη Μηχανιώνα και την Περαία).


Το πρόγραμμα Future Library πρόκειται να ενισχύσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τεχνολογικό εξοπλισμό και 150 παιδικά βιβλία.

Μείνετε συντονισμένοι με τη Βιβλιοθήκη μέσα από το blog thermaikosculture.wordpress.com.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.