Τουλάχιστον 28 εργάτες από το Μπαγκλαντές έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, τραυματισμένοι από πυροβολισμούς που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής με επιστάτες γεωργικής επιχείρησης. Οι αλλοδαποί που εργάζονταν σε καλλιέργειες φράουλας, διαμαρτύρονταν για την μή καταβολή δεδουλευμένων που τους χρωστά ο Ελληνας ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 200 μετανάστες διαδήλωναν γύρω στις έξι το απόγευμα, διεκδικώντας να πληρωθούν δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Κάποια στιγμή συνεπλάκησαν με τους εκπροσώπους της επιχείρησης. Ενας επιστάτης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον των αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τουλάχιστον 28 μετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα από τους αλλοδαπούς διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και άλλοι 19 στο νοσοκομείο του Πύργου. Οι οκτώ από τους τραυματίες φέρουν σοβαρότερα τραύματα.
Ο ιδιοκτήτης της γεωργικής επιχείρησης που απασχολούσε τους μετανάστες συνελήφθη, ενώ η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τους δράστες της ένοπλης επίθεσης.
Επίσης η αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.