Επεισόδιο 1ο: Στο Πεντάγωνο για μια ακόμη φορά ήταν όλοι εκεί, έτοιμοι, με τα όπλα στραμμένα στον εργαζόμενο λαό. Σύμφωνα με την αρθοργραφία “Όποιος εισήρχετο σήμερα το πρωί στο «στρατόπεδο Παπάγου», όπου το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τα Γενικά Επιτελεία, θα είχε την αίσθηση ότι είχε κηρυχτεί πόλεμος με την Τουρκία, από την ... πρωτοφανή κινητοποίηση ΕΝΟΠΛΩΝ στρατιωτικών. Πρασινοσκούφηδες των Ειδικών Δυνάμεων, άνδρες της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με γιλέκα μάχης, γεμιστήρες, και αραβίδες Μ4 στα χέρια τους, τεθωρακισμένο όχημα VBL με πολυβόλο των 0.50 in, στραμμένο από μέσα προς την κεντρική πύλη του στρατοπέδου, στρατιωτικό πυροσβεστικό όχημα με το «κανονάκι» του και αυτό στραμμένο προς την πύλη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέξω από την πύλη, εκτός των άλλων συνηθισμένων «καθημερινών» σκοπών”.Στην πραγματικότητα βεβαίως ήταν άλλο ένα επεισόδιο του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, το σύνολο του αστικού κόσμου εναντίον του κόσμου της εργασίας. Τρία κόμματα που πολλαπλασιάζουν τους ανέργους και τους εξαθλιωμένους, που φέρονται ως νταβατζήδες κάθε επιχειρηματία, που έχουν τα ΜΑΤ και τον Στρατό «ακοίμητο φρουρό» του κάθε επενδυτή που του χαρίζουν κάθε κοινωνικό αγαθό και την κοινωνική περιουσία, που ξεπουλάνε νησιά, δάση και μετατρέπουν τον εργαζόμενο σε είλωτα. Έστρεψαν τον Στρατό ενάντια στους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που ο Βενιζέλος, κάνοντας όλα τα χατήρια της γερμανικής εταιρείας που συστηματικά παρανομούσε, άφησε όμηρους στον Άραβα Σάφα-πιόνι γερμανικών συμφερόντων-να τους κρατά απλήρωτους και «να τους κάνει την χάρη» βάζοντας τους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας μιά φορά τη βδομάδα.


Επεισόδιο 2ο: Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, η δίωξη αφορά παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια των απεργιών του Ιανουαρίου. «Διώκεται ποινικά μόνο ο πρόεδρος του Σωματείου μας Αντώνης Σταματόπουλος. Το έγκλημα που του αποδίδεται είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών. Ο χρόνος που το διέπραξε 7, 8 και 9.1.2013. Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου προέδρου. Διαδηλώνουμε την οργή και την αποφασιστικότητά μας να αποκρούσουμε τη δίωξη. Θεωρούμε ότι αφορά τον καθένα μας. Γι' αυτό και η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και αποφασιστική» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ. «Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι αφοπλιστήκαμε με την επιστράτευση. Η ενωμένη δύναμή μας είναι ακατάλυτη. Όλοι σ' ετοιμότητα. Όλοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας. Καταδικάζουμε την ποινική δίωξη του προέδρου Αντώνη Σταματόπουλου. Αφορά τον καθένα μας. Θα την αποκρούσουμε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επεισόδιο 3ο: 3 εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., ο Νικος Αδαμόπουλος μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του σωματείου Ν. Ιωνίας καθώς και μέλος του ΝΑΡ και του Π.Σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κική Καραγιώργου πρόεδρος του σωματείου στο Νέο Ηράκλειο και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Νικος Μαυρουδής, εκλεγμένος στο Δ.Σ. σωματείου Ν. Ιωνίας και στο υπηρεσιακό συμβούλιο
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗγια τη συμμέτοχη τους και δράση τους στο μεγάλο πολυήμερο αγώνα για τη δαυλειά και το ψωμί των εργαζομένων στον δήμο του Νέου Ηράκλειου με κατασκευασμένες κατηγορίες και ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ προς τους δικαστές. Η καταδίκη τους με τον νέο νόμο της τρικομματικής χούντας ανοίγει το δρόμο της αργίας και απόλυσης.
Αυτός είναι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.

Δεν αλλάζει, δεν μεταρρυθμίζεται, μόνο Ανατρέπεται.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.