Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μεταβιβάζονται με σκοπό στη συνέχεια να πωληθούν περίπου 300 ακίνητα- φιλέτα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύθηκε στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" στο φύλλο της 25ης Απριλίου 2013.
Μεταξύ άλλων στα ακίνητα περιλαμβάνονται γήπεδα όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κτίρια της ΕΡΤ, τεράστιες τουριστικές εκτάσεις στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (Ρόδο, Κέρκυρα, κλπ), 760 στρ. στα "τσαΐρια" Περαίας,  τα κάμπινγκ Επανομής και Αγίας Τριάδας κ.α., οι εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών σε Αιδηψό, Καμμένα Βούρλα, κ.ά.
Επίσης με βάση την ίδια απόφαση, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζονται ο πρώην εργοταξιακός χώρος για τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, τα Ξενία Βυτίνας, Δελφών, Αράχωβας και Καρτερού Ηρακλείου, το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, οικία στην Οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα, το «Κτήμα Ζαχάρως» στην Ηλεία, το «Κτήμα Καραθώνα» στο Ναύπλιο, ακίνητο στο Πήλιο καθώς και 228 μικρότερα οικόπεδα ανά την Ελλάδα (αρκετά από τα οποία διαθέτουν και κτίσματα).
Η μεταβίβαση των ακινήτων του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποείται σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, καθώς αυτό ορίζει πως εντός του πρώτου τριμήνου έπρεπε να έχουν εισφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ 40 ακίνητα προς αξιοποίηση. Έτσι, με την συγκεκριμένη απόφαση ξεκινά η σταδιακή μεταφορά στο Ταμείο της πλήρους κυριότητας άλλων 3.150 ακινήτων που έχουν ήδη προεπιλεγεί και αξιολογηθεί ως «περιουσιακά στοιχεία με εμπορικό ενδιαφέρον».
Όλη η λίστα των φιλέτων που θα "σκοτώσουν" οι ξεπουλητάδες.


1. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
2.Τουριστικός Λιμένας Φαλήρου
3.Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ2653 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
4.Εγκαταστάσεις ΕΡΤ Περαία Θεσσαλονίκης
5.Εκταση στον Αρχάγγελο Ρόδου
6.Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά
7.Πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας
8.Ακίνητο Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού
9.Διυλιστήρια ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι
10.Εκταση στο Ρίο - Αντίρριο
11. Ξενία Βυτίνας
12. Ξενία Αράχοβας
13.Ξενία Κρατερού Ηρακλείου
14.Ακτή και κάμπινγκ Ποσειδίου Κασσάνδρας
15.και κάμπινγκ Κρυοπηγής Κασσάνδρας
16. Κάμπινγκ Επανομής
17.Κάμπινγκ και ακτή Αγίας Τριάδας,
18. Κουκουμίτσα, Αιτωλοακαρνανία
19.Χερονήσι Κυνουρίας
20.Στρατόπεδο Παπαναγνώστου, Χαλκίδα
21.Εκταση στις Γούρνες Χερσονήσου Κρήτης
22.Εκτάσεις στο Δασοχώρι Ξάνθης
23. Εκτάσεις στον Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας
24.Εκτάσεις στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου
25.Εκταση στην Κάμειρο Ρόδου
26.Εκταση στην Πάχη Μεγάρων
27. Εκταση στα Τουρκοβούνια
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.