Είχαμε περιγράψει, πολύ καιρό πριν οι αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις από την δημοτική ομάδα Αλεξανδρή πάρουν την μορφή "ξεκατινιάσματος", τις κακές σχέσεις στελεχών και την πλήρη δυσαρμονία της ομάδας που είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη ανικανότητα της διοίκησης στον δήμο Θερμαϊκού.

Μετά .... δεν ήρθε ο έρωτας, αλλά μπήκε στο τραπέζι η υποψηφιότητα Τσαμασλή που αποστέωσε ακόμη περισσότερο την ομάδα του Δημάρχου, καθώς γινόταν φανερό πως αρκετά απομείναντα στελέχη (λέμε τώρα ....) συνομιλούσαν με τον παράγοντα από το Μεσημέρι και ήταν έτοιμα να κάνουν το σάλτο για να "σωθούν" από το διαλυμένο καράβι Αλεξανδρή - Κούτουκα  κλπ.

Να όμως που υπάρχει και ο ..... καλός  (ή μήπως ο κακός ;) Θεός.

Γίνεται υπόδικος ο Αντιπεριφερειάρχης, φαίνεται πως (και το χαίρεται πολύ όπως μαθαίνουμε ο Δήμαρχος...) χάνει το τρένο των επόμενων εκλογών και αρχίζει η αναζήτηση νέων σχημάτων (με ή χωρίς την συγκατάθεση Τσαμασλή) για την εκπροσώπηση της δεξιάς.

Ο Αντώνης Καζάκης, πάνω στον οποίον στηρίχτηκε η εκλογή Αλεξανδρή, ήταν γνωστό από καιρό πως είχε ξεκρεμάσει την φωτογραφία του Γιάννη και ετοιμαζόταν να ανεβάσει αυτήν του Γιώργου. Δεν το έκρυβε άλλωστε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του πως ήταν μετανοιωμένος που βοήθησε τον "αγνώμονα" και "ανίκανο" δήμαρχο. Κάποιοι μας έλεγαν πως η κίνηση αλλαγής της φώτο θα έμενε στη μέση μετά την δικαστική διελκυστίνδα που προέκυψε στον Αντιπεριφερειάρχη.

Να όμως που, όπως γνωρίζαμε εδώ κι ένα μήνα, ο Πρόεδρος του Τοπικού της Επανομής δημοσιοποίησε την πλήρη διαφοροποίησή του από τον Δήμαρχο διευρύνοντας το ήδη μεγάλο ρήγμα στην παράταξη. Και να που ο Επανομίτης Πρόεδρος μιλάει (χωρίς περιστροφές) για ανικανότητα της διοίκησης Αλεξανδρή, σε νέο τοπικό έντυπο.

Με χαμένη λοιπόν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (έστω κι αν ψαρεύει τις εκάστοτε ψήφους Παράσχου, Οικονομίδη και Παραδείση), με χαμένη την υποστήριξη της Μηχανιώνας και Επανομής (εκτός Κούτουκα - Τσακμάκα), και με μόνη στήριξη των τριών - τεσσάρων της Περαίας τι περιμένει ο κ. Αλεξανδρής και δεν παραιτείται ;;;

Μάλλον στοχεύει εκεί που στοχεύει κι ο πρώην σύντροφος και συνάδελφός  του εκ Μηχανιώνας. Αναμένουν και οι δύο "έξωθεν"   βοήθεια μη διστάζοντες να διαπραγματευτούν την παραχώρηση τωρινών ή μελλοντικών εξουσιών τους  σε εξωθεσμικούς παράγοντες.

Και οι δύο (ψαρεύοντες στα ίδια νερά) έχουν τσιράκια που τα χρησιμοποιούν ως δραγουμάνους αποβλέποντες στην κατοχύρωση καλύτερης θέσης στην σκακιέρα της περιοχής, όπως την φαντάζονται.

Μπροστά δε και στις "άμεσες ή έμμεσες απειλές" και "απόπειρες εκφοβισμού" που "απευθύνονται σε πολίτες που προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε bloggers και σε εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτών" όπως καταγγέλει η Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού, μορφοποιείται μια ιδιαίτερα νοσηρή πολιτική κατάσταση στην περιοχή.

Και στην αποτροπή αυτής της σαθρότητας που συνειδητά δίνει χώρο έμμεσης εξουσίας σε "απίθανους" εξωθεσμικούς παράγοντες (που αναγορεύονται σε "καουμπόηδες" και οικονομικούς "αιμοδότες" της επόμενης εκλογικής διαδικασίας) επιβάλλεται να στρατευτούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου.

Ας αναλογιστούν όλοι οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί, πως η διαφάνεια, ο δημοκρατικός διάλογος, η κατοχύρωση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών και κυρίως ο περιορισμός της ακτίνας δράσης "ουρανοκατέβατων" ρυθμιστών είναι οι μίνιμουμ πολιτικοί όροι για την αποτροπή της κρίσης που φαίνεται πως έρχεται.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. "Μπροστά δε και στις "άμεσες ή έμμεσες απειλές" και "απόπειρες εκφοβισμού" που "απευθύνονται σε πολίτες που προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε bloggers και σε εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτών" όπως καταγγέλει η Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού, μορφοποιείται μια ιδιαίτερα νοσηρή πολιτική κατάσταση στην περιοχή."
    Θα μπορούσε κανείς επίσημα από την Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού για την καλύτερή μας ενημέρωση και ΜΟΝΟΝ, να γίνει πιο σαφής παρακαλώ;
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι οι περισσότεροι τοπικοί αυτοδιοικητικοί μεγαλοπαράγοντες της Επανομής . Μόλις το καράβι βουλιάζει το εγκαταλείπουν σαν τα ποντίκια . Θέλουν να γίνετε πάντα το δικό τους και όταν δεν τους το κάνεις με την πρώτη ευκαιρία την κάνουν . Δεν σας προβληματίζει το γεγονός πως είναι ο ποιό υποβαθμισμένος πρώην Δήμος σε σύγκριση με τους όμορους ; Απλοί καιροσκόποι . Δείτε τους τους όλους έναν-έναν . Η φιλοδοξία τους είναι πάνω από τις ικανότητες του .
    Οι δε ψηφοφόροι επιλέγουν πάντα τον ποιό ανίκανο για να κάνουν τα προσωπικά τους ρουσφέτια και τους ικανούς και τίμιους που έχει αρκετούς τους απορίπτουν . Μη εκπλήσεστε λοιπόν γιατί θα δουν πολλά ακόμη τα μάτια σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.