Μια ομάδα νέων δημιουργών με ολόφρεσκες σκηνοθετικές ιδέες και με μια θαυμάσια υποκριτική προσέγγιση μας πλημμύρισαν με ομορφα συνασθήματα αλλά και υγιή προβληματισμό κατά την χθεσινή θεατρική παράσταση "Αμαντέους, ο αγαπημένος του Θεού" στο ΚΑΠΠΑ.
Νέα παιδιά, φοιτητές, με πολύ διάθεση πήραν το θερμότερο χειροκρότημα από τους όχι πολλούς θεατές που απόλαυσαν μια έξοχη θεατρική παράσταση.
Με πρωτότυπες μινιμαλιστικές σκηνοθετικές, σκηνικές αλλά και ενδυματολογικές επιλογές (επιδιώκοντας να μειώσουν το κόστος της παράστασης) αλλά και με ιδιαίτερα όμορφες μουσικές επενδύσεις κατάφεραν να μας μεταφέρουν στα τέλη του 17ου αιώνα, στην εποχή που διαδραματίζεται η υπόθεση.
Με έναν Σαλιέρι που αποδίδει (και σαν αφηγητής αλλά και σαν πρωταγωνιστής) θαυμάσια την ζήλια, τον φθόνο, την παραφροσύνη που του προκάλεσε το θεϊκό ταλέντο του μεγάλου Αμαντέους Μότσαρτ.
Να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα  Carpe Diem, στο ΚΑΠΠΑ που την φιλοξένησε (τα έσοδα, με ελεύθερη συνεισφορά, διατέθηκαν για τους σκοπούς του ΚΑΠΠΑ) αλλά και την λύπη μας που λόγω άλλων ταυτόχρονων εκδηλώσεων δεν επέλεξαν να την παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές. Πιστεύουμε ότι σε έναν καλύτερα επιλεγμένο χρόνο θα μπορέσουν να την χαρούν περισσότεροι θεατρόφιλοι Θερμαϊκιώτες.

Ακτιβιστής

Και λίγες φωτογραφίες από την παράσταση:



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.