Οι νέες καφετζούδες, με το αζημίωτο...., προσπαθούν να αλλάξουν το σκηνικό πάντα μέσα από τα εργαλεία της δουλειάς τους. Οι καφετζούδες το έκαναν με τον καφέ, οι δημοσκόποι με τα γκάλλοπ. Δείτε τα παραμύθια και πόσο καλά τα δουλεύουν τα αλάνια της RASS σήμερα. Είμαι περίεργος πόσο κόστισε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που δεν είναι πιστευτή από κανέναν. Και το κόλπο είναι πως  μπλέκει την υπαρκτή τεράστια πτώση Κουβέλη και ΠΑΣΟΚ (αν δεν υπήρχαν οι τύποις διαφοροποιήσεις τους μάλλον δεν θα είχαν γκρεμιστεί στο γκάλλοπ) με την φανταστική στασιμότητα της εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων με μια απίστευση παπαρολογία ντυμένη με "επιστημονικά" αποτελέσματα.

Διαβάστε και θαυμάστε κόσμε, η πηγή μας εδώ:

Το μεγάλο πολιτικό και… εκλογικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον “Τύπο της Κυριακής”, στην οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 4% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%, δηλαδή αμφότερα τα δυο κόμματα “φλερτάρουν” με το πολιτικό σοκ της αδυναμίας να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,7%, η Χρυσή Αυγή στο 8,1%, το ΚΚΕ στο 4,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 4% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%.

Στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 46,8% έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 61,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, έναντι 35,6% που επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το 47,1% θεωρεί ότι αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 70,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατοπιστεί από τις αντιμνημονιακές θέσεις του.

Η δημοσκόπηση της Rass για τον “Τύπο της Κυριακής περιλαμβάνει και ερωτήματα για το θέμα της ΕΡΤ. Το 72,7% υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να ανοίξει ξανά, αφού μειωθεί το προσωπικό της και εξορθολογιστεί η λειτουργία της, ενώ το 21,8% λέει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, το 51% θα επιθυμούσε να δει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει με αποφασιστικότητα τη δημιουργία νέου φορέα, ενώ το 45% τον προτρέπει να υποχωρήσει.

Αναφορικά τέλος με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το 54,4% συμφωνεί, ενώ το 44,5% διαφωνεί.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Τώρα μας φταίει η κάθε καφετζού εταιρεία δημοσκοπήσεων (RASS, VRASS , KOLOVARASS και πάει λέγοντας ) και όχι ο... καφετζής Τσιπράκος που θέλει να κυβερνήσει και τούτος πουλώντας φυσικά ...μπαρούφα και αέρα, μιας και έτσι πρέπει να κάνει, αφού αυτό λέει καθαρά το δικό του...φλυτζάνι !
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο νομίζω πως χάνεις τον στόχο και μάλλον επικεντρώνεσαι σ' αυτούς που δεν φταίνε για την κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “….και μάλλον επικεντρώνεσαι σ' αυτούς που δεν φταίνε για την κατάντια”.
    Χρήστο για να σκεφτούμε καλύτερα. Μήπως απευθύνομαι ΑΚΡΙΒΩΣ σ’ αυτούς που διέλυσαν τα πάντα στην Ελλάδα ; Και φυσικά εννοώ την Αριστερά μέρος της οποίας «εκπροσωπεί» (για όσο πάει και μέχρις εκεί που πάει) και ο Τσίπρας βρίσκοντας ευκαιρία με τα αίσχη των λαμόγιων πολιτικών να τρυπώσει εκεί που τρύπωσε;
    Το όνομα (εν προκειμένω Τσίπρας) φυσικά και δεν μου λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε.
    Με ενδιαφέρει όμως μέχρις εκεί που μπορώ και όταν μπορώ να αμφισβητώ πράξεις και λεγόμενα κάποιου, να το κάνω μιας που μου δίνεται το όποιο βήμα (άρθρο ή σχόλιο).
    Ο Τσίπρας λοιπόν ποντάρει στους καιρούς και στο τι (ηρωϊκό και συνάμα «επαναστατικό» ) «πουλάει» αυτόν τον καιρό. Με γεια του και χαρά του.
    Επειδή όμως και ΄γω θεωρώ ότι στα 3 κυρίως κακά της σημερινής ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ (υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, πανηλίθια λαμόγια πολιτικοί και συνδικαλιστές), η (όποια) Αριστερά έπαιξε τον (μεγάλο και αμαρτωλό της ρόλο κι ας γινόταν στάχτη όλη η Ελλάδα (που κάποτε όπως βλέπουμε…έγινε) φτάνει να έκανε το «δικό» της, δεν μου μένει τίποτε άλλο από το να συγκρίνω τον Τσίπρα με τον έτερο «μέγα λαοπλάνο» τον Ανδρέα.
    Στο όνομα της «ΑΛΛΑΓΗΣ » και όλα τα συμπαρομαρτούντα της (σοσιαλιστικά φούμαρα, «συντρόφια», ιδεολογίες και ερμηνείες κατά πως στους όποιους ταίριαζαν και τόσες άλλες “Grande” αμαρτίες και τσογλανοειδείς συμπεριφορές που έφεραν το ΠΑΣΟΚ εκεί που το΄φεραν), βλέπουμε έναν όχι μεν και τόσο «αθώο» αλλά σίγουρα δύσμοιρο λαό, να στρέφεται και πάλι με ευκολία (ανα)ζητώντας απλά την (πρόσκαιρη) σωτηρία και μόνον ΚΑΙ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. (Και ας κάποιοι πιο ξύπνιοι «λένε» χαμηλόφωνα κάπου-κάπου ότι το έργο τον έχουν ξαναδεί…)
    Γιατί κανένας δεν μιλάει για ΝΕΟΥΣ αυστηρούς νέους νόμους (φυσικά ούτε κι ο Τσίπρας) που θα υπαγορεύουν σε λαό μα και πολιτικούς συνάμα καινούργιες συμπεριφορές και φυσικά θα αποτελούσε το «κλειδί» στην τουλάχιστον από δω και πέρα πορεία της Ελλάδας.
    Γι αυτό λοιπόν ΚΑΙ ο Τσίπρας παίζει το παιχνίδι του (με το παλιό και δοκιμασμένο «σύστημα» φυσικά) μέχρις εκεί που τον βγάλει…
    Γιατί αν τολμούσε να αλλάξει πραγματικά τα πράματα θα έπρεπε πρώτα να έχει γύρω του «επαναστάτες». Μήπως είδατε πολλά «επαναστατικά» να θέλουν τα πρωτοπαλίκαρά του, (αρχίζοντας φυσικά από τους εαυτούς τους) και δεν το μάθαμε ακόμη;;;;
    Μήπως περνούν τον εαυτό τους για «επαναστάτη» αλήθεια οι όσοι (τουρίστες ψηφοφόροι) θα τον ψηφίσουν και δεν το αντιληφθήκαμε;;;
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.