του Αιθερόπλωου

Θέλω να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι δέκα (10) σύμβουλοι του δήμου Θερμαϊκού, που ψήφισαν ΚΑΤΑ στο κείμενο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, στην προχθεσινή συνεδρίαση. Να τους κρατήσουμε βρε παιδί μου για τη διαιώνιση του είδους (μη ρωτάς ποιό είδος). Γιατί δε μπορεί όλη η Eλλάδα να αντιδρά με τις φασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης και με τη μαλακία του Σα-μαρ-ass που έκλεισε την ΕΡΤ κι οι δικοί μας να είναι αλλού γι αλλού...
Η μια εκδοχή - κατ' εμέ - είναι να ακολουθούν "γραμμή κόμματος". Οκ. Η άλλη εκδοχή είναι να ενεργούν αντιδραστικά μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. ξανά Οκ. Η τρίτη είναι να μη ξέρουν καν τι συμβαίνει με την ΕΡΤ και το τι πρόκειται ν' ακολουθήσει σχετικά με τις καταργήσεις οργανισμών.
Υπενθυμίζω ότι το κείμενο ψηφίστηκε ομόφωνα από τα Δημοτικά Συμβούλια της Θεσσαλονίκης και της Θέρμης ενώ σε μας το σκορ ήταν 17 υπέρ και 10 κατά.
Υ.Γ. είπαμε δεξιοί – δεξιοί αλλά μη νομίζουν ότι η «φωτιά» που καίει στο σπίτι του γείτονα δε θαρθεί και σ' αυτούς, σε λίγο…

Σχόλιο Ακτιβιστή:
Να πληροφορήσουμε  τον φίλο Αιθερόπλωο για τα ονόματα αυτών που χωρίς ντροπή στάθηκαν αρνητικά στο ψήφισμα της ΠΕΔ για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αλεξανδρή: Βογιατζής Γιάννης, Πεντούσης Πάρις, Τροκάνας Κώστας, Μπάρμπας Κώστας και Ζηφκοπούλου Σοφία και από τη αντιπολίτευση οι ανεξάρτητοι Στεφανίδης Κυριάκος, Ζαβέρκος Αντώνης, Φερβελή Αλεξάνδρα, Λιόλιος Αριστείδης και Παράσχου Νίκος.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα της Π.Ε.Δ. που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με 17 ψήφους υπέρ και 9 κατά, έχει ως εξής:

«Η πολιτική επιλογή της νομοθέτησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, της κατάργησης ενός δημόσιου φορέα με μια απλή απόφαση υπουργού, είναι πρωτόγνωρη και έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη Δημοκρατία. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για νέα ήθη και πολιτικές πρακτικές στο δημόσιο βίο και προμηνύει τα χειρότερα.
Κανείς δεν αμφισβητεί πως η ΕΡΤ, με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνώντων διαχρονικά, κατάντησε να γίνει ένας προβληματικός φορέας με θύλακες αδιαφάνειας και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και της ανταποδοτικής εισφοράς του ελληνικού λαού.
Το γεγονός, όμως, αυτό δεν νομιμοποιεί την επιλογή της μαύρης οθόνης και των μαζικών απολύσεων. Το αντίθετο. Επιβάλλει την άσκηση πολιτικών και τη λήψη μέτρων εξυγίανσης, λειτουργικής αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού. Επιβάλλει την προώθηση ενός σχεδίου στήριξης της δημόσιας τηλεόρασης με γνώμονα πως αυτή δεν μπορεί να συμμετέχει στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών μέσων. Πως η απήχησή της δεν μπορεί να μετριέται με τα μηχανάκια της AGB. Πως η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση, όπως και δεν μπορεί να είναι ένας ζημιογόνος δημόσιος φορέας.
Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να είναι η φωνή της Ελλάδας, το σήμα της ελληνικής περιφέρειας, ο κόμβος του πολιτισμού, της παιδείας και των τεχνών, το μέσο επικοινωνίας της Ελλάδας με τον κόσμο.
Αυτή η τηλεόραση δεν μπορεί να επανιδρυθεί με κλειστή την ΕΡΤ και απολυμένους τους εργαζόμενούς της.
Η κυβέρνηση με το κλείσιμο της ΕΡΤ ομολόγησε την αποτυχία της να την εξυγιάνει. Ομολόγησε την αδυναμία της να ορθολογικοποιήσει τη λειτουργία της. Ομολόγησε πως οι παχυλοί μισθοί, οι ακριβοπληρωμένες παραγωγές αμφίβολης ποιότητας, οι αθρόες αναξιοκρατικές προσλήψεις, «βούλιαξαν το καράβι».
Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και καλεί τους κυβερνώντες να πράξουν το αυτονόητο και το λογικό:
-Να ανακαλέσουν την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
-Να ανακαλέσουν την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της.
-Να δρομολογήσουν άμεσα τη διαδικασία διαλόγου για την εν λειτουργία εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη βάση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και του κοινωνικού της ρόλου.
-Να επεξεργαστούν ένα βιώσιμο σχέδιο για την περιφερειακή λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με κορμό την ΕΡΤ3.
-Να δώσουν στο πλαίσιο αυτό τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για εθελούσιες μετατάξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις.
Η εξυγίανση και η αναδιάρθρωση της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης δεν ταιριάζει στη μαύρη οθόνη και τις μαζικές απολύσεις. Η Δημοκρατία μας δεν χρειάζεται πειραματισμούς σκότους και φίμωσης.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια ζωντανή, χρήσιμη και με διαφανή λειτουργία δημόσια ραδιοτηλεόραση»
.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν οι λόγοι που προέβαλλαν ορισμένοι από τους αρνητές. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από την συνεδρίαση:
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Όλα τα είπε τέλος πάντων αυτός ο Κουκουρίγκος ρε παιδί μου εκτός από κάτι. Τις τοποθετήσεις επί του θέματος, του Μαρξ και της...Βάνα (Μπάρμπα)!
    Κοιτάξτε τα παράδοξα των καιρών. Να θέλει η Aριστερά να μην κλείσει το "ΟΡΓΙΟ" η ΕΡΤ.
    Άντε μετά να πιστέψει ο κόσμος ότι θέλει να πολεμήσει τα "συμφέροντα" χωρίς να έχει δικά της συμφέροντα.... Άντε На здоровье και άσπρο πάτο!!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.