Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Ο Αλέξης Τσίπρας καληνύχτισε πριν λίγες από το Σύνταγμα τον Αντώνη Σαμαρά -του συνέστησε μάλιστα αποχωρώντας να αφήσει στη θέση τους τα ασημικά που έχουν απομείνει, γιατί δεν του ανήκουν. Ο Αντώνης Σαμαράς του το φύλαξε και του ανταπέδωσε σήμερα την καληνύχτα από το Βήμα, ευχόμενος μάλιστα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλά ξεμπερδέματα με τις συνιστώσες του. 

Θα έπρεπε να προσέχει το χιούμορ του όμως ο πρωθυπουργός, όσο κι να έχει θυμώσει με τον Τσίπρα. Κι αυτό γιατί αν υποτεθεί ότι ο Τσίπρας έχει πρόβλημα με τις συνιστώσες του, ο ίδιος έχει δυο ειδών προβλήματα -ένα με τις θυμωμένες συνιστώσες της ΝΔ κι ένα με τη Θηριώδη Συνιστώσα που ακούει στο όνομα Βενιζέλος. Και για να μπορέσει να ταιριάξει αυτές τις συνιστώσες σε μια κοινή συνισταμένη θα πρέπει άμεσα να βρει τη μέθοδο για τετραγωνισμό του κύκλου -και μάλιστα του φαύλου.

Είναι κοινό μυστικό ότι στο κόμμα του κυρίου Σαμαρά γίνεται των συνιστωσών αυτές τις μέρες. Βαριές κουβέντες για παράδοση στο ΠΑΣΟΚ και για ομηρία της ΝΔ από τον Βενιζέλο διασχίζουν τη φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ο Αβραμόπουλος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι αναμένει από τον Σαμαρά να τηρήσει το μεταξύ τους πρωτόκολλο τιμής. Οι υπό έξωση από τους κλητήρες του Βενιζέλου υπουργοί είναι στα κεραμίδια. Και φυσικά η αναταραχή μεγαλώνει όσο πιο σαφές γίνεται πόσα και ποια υπουργεία διεκδικεί ο «εταίρος πλήρους ευθύνης».

Αυτά όμως είναι ασήμαντα μπροστά στις κινήσεις της Θηριώδους Συνιστώσας που ακούει στο όνομα Βενιζέλος. Ο Σαμαράς έδωσε για να σωθεί θάρρος στο χωριάτη και τώρα του ανέβηκε στο κρεβάτι. Με 4% στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ απαιτεί τώρα όχι μόνο την αντιπροεδρία -αυτή δεν κοστίζει και τίποτε στον Σαμαρά- αλλά και την καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών και θέσεις υπουργών και υφυπουργών για ευάριθμα στελέχη του -τόσο ευάριθμα, ώστε να υπάρχει προβληματισμός πώς θα λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα όταν τόσοι πολλοί βουλευτές θα είναι υπουργοί και υφυπουργοί. Για να μη μιλήσουμε για τις απαιτήσεις στα γνωστά λάφυρα της εξουσίας -τις καλοπληρωμένες θέσεις ευθύνης σε Δημόσιο και Οργανισμούς.

Ο Βενιζέλος στήριξε εν ολίγοις τον Σαμαρά, έγινε πλήρους ευθύνης, αλλά δεν πρόκειται φυσικά να αρκεστεί στο υμνολόγιο του πρωθυπουργού, για το πόσο υπεύθυνη στάση έδειξε και δείχνει. Διεκδικεί και θα λάβει την αμοιβή του -ξέρει αυτός όλα τα μυστικά των πιέσεων και των εκβιασμών. Και ο Σαμαράς θα πρέπει από τη μια να χορτάσει τον εταίρο του κι από την άλλη να μην πάρει τη μπουκιά από το στόμα των δικών του -γιατί οι πεινασμένοι δεξιοί ξέρει και ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν.

Κι αν τα καταφέρει όμως να χορτάσει τον βουλιμικό του εταίρο και να καταστείλει την πείνα των δικών του, πάλι ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Γιατί θα έχει μια μόνιμη απειλή στο πλάι του μέρα νύχτα, για όσο συγκυβερνούν. Θα πρέπει ακόμα και χειραψίες όταν ανταλλάσσει με τον Βενιζέλο να προσέχει τα δάχτυλά του -το πάθημα του Κουβέλη, που έμεινε τετραδάχτυλος, του έγινε προφανώς μάθημα. Να παρακολουθεί κάθε κίνηση του εταίρου του για να μη βρεθεί ο ίδιος και χωρίς εταίρο, αλλά και χωρίς εταιρία.

Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα για καληνύχτα αυτή τη στιγμή. Καλημέρα σας κύριε Σαμαρά και όπως λέει το παλιό τραγούδι: Προσοχή στο γορίλα…

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.