Μπαίνοντας στον πρώτο μήνα του θέρους , η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση Αναρρίχησης & Rappel που διοργάνωσε με επιτυχία η διασωστική ομάδα Ο.Μ.Α.Κ. της Καλαμαριάς.

Στις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν μέλη της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. παρακολούθησαν το άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο «Ο Ρόλος του Εθελοντή» της ψυχολόγου/ψυχοθεραπεύτριας Αναστασίας Βαρσαμοπούλου, μέλους της διοργανώτριας Εθελοντικής Ομάδος Πανοράματος .


Μέλη της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. συμμετείχαν σε υγειονομική κάλυψη στο Παγκόσμιο Κύπελο Moto Cross στην Καστοριά καθώς και στον Πανελλήνιο Αγώνα Moto Cross που διεξήχθη στο Αγγελοχώρι .

Η περίοδος Πυρασφάλειας έχει ήδη ξεκινήσει και στα πλαίσια αυτής η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. φρόντισε , έβαψε και περιποιήθηκε τους πυροσβεστικούς κρουνούς στην περιοχή της Περαίας του Δήμου μας , ώστε να είναι έτοιμοι για χρήση σε περίπτωση ανάγκης μόλις σημάνει συναγερμός .

Στα μέσα του Ιούνη διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και το πιστοποιημένο μέσω του ERC σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – BLS/AED. Εκ μέρους της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ., το Δ.Σ. εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του, στους υπευθύνους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, του Δ.Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, που με ιδιαίτερη φροντίδα συνετέλεσαν στη άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης του εκπαιδευτικού αυτού σεμιναρίου της Ομάδος την 15η Ιούνιου.

Παρά τις πρακτικές δυσκολίες και την δυσλειτουργία που επέφερε η επίθεση βανδαλισμού που δέχθηκε η Έδρα της Ομάδος την βραδιά της Αναστάσεως, οι δράσεις της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. συνεχίζονται αδιάκοπα .

Συνεχίζουμε την έκκληση μας προσωπικά πλέον σε όποιον συμπολίτη μας , δύναται και έχει τη θέληση να βοηθήσει έμπρακτα , προσφέροντας ανιδιοτελώς και εθελοντικά ακόμα και με την προσωπική του εργασία στο να αναδιοργανώσουμε το χώρο στέγασης της Ομάδος.

Τέλος στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς, η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτισμού , την «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού» , την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» (Π.Φ.Υ.) , τις Δομές Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας) ,τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» και τους Φαρμακοποιούς του Δήμου Θερμαϊκού (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος) και με τη στήριξη των τοπικών Ιερών Ναών συστήνουν στο Δήμο Θερμαϊκού το Κοινωνικό Φαρμακείο ,το οποίο ξεκινά την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στεγαζόμενο σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Θερμαϊκού, σε αίθουσα του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος των Νέων Επιβατών.

Σκοπός του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η κάλυψη φαρμακευτικής περίθαλψης σε αδύναμους οικονομικά πολίτες , που έχουν αποκλειστεί από τις Κρατικές δομές υγείας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τα πλαίσια της λειτουργίας του, υποστηρίζουμε την ενδυνάμωση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού των οικονομικά και κατ επέκταση κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μας και συμβάλουμε δυναμικά στην αναδόμηση της πολιτειακής και κρατικής μέριμνας για την τελική πλήρη στήριξη της Δημόσιας υγείας.

ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.