Η πρώτη επαφή της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ στο χώρο του κάμπινγκ Βούλας , ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά  ,τους υπεύθυνους ,του προγράμματος , την υποστηρικτική ομάδα " ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ " που τους υποστηρίζει.
Για αυτούς η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο χώρος και η παραλία του κάμπινγκ Βούλας - ένας χώρος που έμενε επί 25 χρόνια επιμελώς "κρυμμένος" από τους νόμιμους δικαιούχους - χρήστες πολίτες.
Τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης του κάμπινγκ  που την πρώτη ημέρα  υποδέχτηκαν την αποστολή της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ  ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ ,  έμειναν εντυπωσιασμένοι από την κοινωνικότητα και την όρεξη για προσφορά .

Η ομάδα μοίρασε ενημερωτικό υλικό και συζήτησε με λουόμενους για το θέμα της πρόληψης , απεξάρτησης - επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων.
Η συνεισφορά στην καθαριότητα - αποψίλωση - στις εργασίες βελτίωσης των υποδομών του χώρου , βάψιμο κτηρίων - αλλαγή τέντας προαύλιου χώρου αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη ( στο πλαίσιο της αγωγής επανένταξης - εργασιοθεραπείας ).
Το μεσημέρια  τρώγαμε όλοι μαζί , φαγητά μαγειρεμένα από  τους εθελοντές του  κάμπινγκ Βούλας , με υλικά προσφορά από την ένωση βιοκαλιεργητών Αττικής και γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της περιοχής.
Δευτέρα απόγευμα 29/7/2013 , μαζεύτηκαν οι δύο συλλογικότητες για την αποχαιρετιστήρια ανοιχτή συζήτηση - ομιλία και ανταλλαγή σκέψεων για το τριήμερο που περάσαμε μαζί , προσφέροντας και   οι δύο συλλογικότητες με την δράση τους , παραλία καθαρότερη ,και ομορφαίνοντας  τον χώρο με παρεμβάσεις ανακαίνισης κτηρίων.
Πρίν  την  ανοιχτή συζήτηση , έγραψαν σε τοίχο το σύνθημα που λένε και εφαρμόζουν .
 "  Η  ΘΕΛΗΣΗ  ΝΑ  ΑΛΛΑΖΕΙΣ "

Στην ανοιχτή συζήτηση , η συγκίνηση όλων ήταν μεγάλη  .Στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε ,κατορθώσαμε να αναπτύξουμε ,  με τα παιδιά του προγράμματος , τους υπεύθυνους της υποστηρικτικής ομάδας , αλλά και τους εθελοντές γονείς που πάντα πλαισιώνουν  όλες τις δράσεις , μια σχέση πολύ περισσότερο από φιλική .
Αποφασίστηκε , απ' όλους μας από τέλος Αυγούστου να αρχίσει μια προσπάθεια να συνδιοργάνωσης  και άλλων δράσεων στους τομείς  τους οποίους δραστηριοποιείται το πρόγραμμα της επανένταξης ( θέατρο - χορός- σινεμά ) .

Κοινή πεποίθηση όλων μας , ότι η επανένταξη είναι μια διαδικασία που πρέπει να εφαρμόσουν  όλοι οιπολίτες και να  " επανενταχθούν " σαν ενεργοί πολίτες , διεκδικώντας άμεσα τα δικαιώματα τους ,που καθημερινά καταπατούνται .
Ο αγώνας  αυτός της "επανένταξης" πρέπει να γίνει τρόπος ζωής , και να τον μοιραζόμαστε σε κοινούς αγώνες.

-- 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.