Η Κίνηση Πολιτών Επανομής αποφάσισε να στηρίξει και να συνδιοργανώσει το παζάρι μιας ομάδας παραγωγών, του Γ’ Αγροτικού Συνεταιρισμού, με ντόπια προϊόντα, και όχι μόνο, σε τιμές αρκετά χαμηλότερες από αυτές της λαϊκής αγοράς και των μεγάλων καταστημάτων.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ’ αυτή τη δράση είναι:
- Να μπορέσουν άνεργοι και φτωχές οικογένειες να βάλουν στο τραπέζι τους περισσότερα βασικά προϊόντα σε είδος και ποσότητα αλλά και σε καλή ποιότητα.
- Να συμπιεστούν προς τα κάτω τιμές αναλόγων προϊόντων στα μεγάλα σούπερ μάρκετ που είναι προκλητικά υψηλές.
- Να γίνει φανερό ότι οι τιμές των προϊόντων που διαμορφώνει σε μαζική κλίμακα η οικονομία της αγοράς είναι άδικες τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον παραγωγό.
- Να αναδείξουμε την γενναιοδωρία και την αλληλεγγύη απέναντι στον ανταγωνισμό και την ατομικότητα.
- Να προβάλουμε την λογική των κοινωνικών αναγκών πάνω από τη λογική του εμπορεύματος, ο άνθρωπος πάνω από το κέρδος.
- Να καταγγείλουμε την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια, ακόμη περισσότερο σε περίοδο κρίσης, ως εγκληματικές πράξεις απέναντι στην κοινωνία.

- Τέλος, να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να ευτυχούμε σε ένα περιβάλλον δυστυχίας και ότι η ευτυχία των γύρω μας είναι προϋπόθεση για το δικό μας ευ ζην.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.