Αντιμέτωπος με διαδηλωτές,  βρέθηκε το πρωί ο υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός "είναι ανεπιθύμητος". Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στον χώρο της Υγείας.

Οι διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον χτύπησαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο "με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό". Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών. Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες του για το επεισόδιο.

«Θέλω να εκφράσω δημοσίως την πολύ μεγάλη μου θλίψη, διότι κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ να μη με συμπαθούν και να μη με θέλουν υπουργό ή ό,τι άλλο. Είναι, όμως, αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο που είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, όπως και να έχει, είναι αδιανόητο να ασκούν βία στον υπουργό. Αυτό, ούτε στην Αφρική δεν γίνεται. Είναι η έκφραση βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο έκφρασης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι» δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFM, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια και την επίθεση εναντίον του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Από την πλευρά της, η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο και στα όσα συνέβησαν. «Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη- παρωδία του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο υπουργός μιας κυβέρνησης, που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ, της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι' αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5- 10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15- 20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Απαράδεκτη και αποκρουστική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο από άτομα «ξένα προς το νοσοκομείο, τα οποία φώναζαν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα περί Μελιγαλά και χειροδίκησαν εναντίον του». Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Αττικό Νοσοκομείο στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπου συναντάται με τις διοικήσεις, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κεδίκογλου καταδίκασε τις βιαιοπραγίες κατά του υπουργού Υγείας, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις πολιτικές δυνάμεις που -όπως είπε- θέλουν να ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, να πράξουν το ίδιο. «Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κεδίκογλου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.