ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ.

 Πρώτος χρησιμοποίησε το όνομα φιλοσοφία και ονόμασε φιλόσοφο τον εαυτό του ο Πυθαγόρας. Η ελληνική φιλοσοφία είναι η αρχαιότερη και ξεκίνησε από τον Ορφέα στη Θράκη και από τον Λίνο στη Θήβα. Επόμενος αρχαίος φιλόσοφος ήταν ο Μουσαίος από την Αθήνα, ο οποίος πρώτος έγραψε περί Θεογονίας και Σφαίρας. Η φιλοσοφία που ξεκίνησε από τον Πυθαγόρα ονομαζόταν Ιταλική, επειδή ο Πυθαγόρας στην Ιταλία κυρίως άσκησε τη φιλοσοφία. Η φιλοσοφία που ξεκίνησε από τον Αναξίμανδρο ονομαζόταν Ιωνική, επειδή ο δάσκαλος του Αναξίμανδρου ο Θαλής ήταν Ίωνας-καταγόταν από τη Μίλητο.Η φιλοσοφία χωρίζεται σε τρία μέρη: φυσικό, ηθικό, διαλεκτικό. Ο Σωκράτης εισήγαγε την ηθική φιλοσοφία. Στην ηθική φιλοσοφία υπήρχαν δέκα σχολές: Ακαδημαϊκή, Κυρηναϊκή, Ηλιακή, Μεγαρική, Κυνική, Ερετρική, Διαλεκτική, Περιπατιτική, Στωική, Επικούρεια. 

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΕΙΝ

Χρήσιμα περιληπτικά στοιχεία για τους μεγαλύτερους Έλληνες φιλοσόφους. 
Η Φιλοσοφία ως "μητέρα" της ψυχικής ηρεμίας μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να αντιμετωπίσει ακόμη και την χειρότερη "κρίση"!

Πατήστε πάνω στο όνομα , του κάθε φιλοσόφου.




Και όλα αυτά από ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνικό site:
http://www.mousa.gr/html/initial.html
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.