Ήταν αναμενόμενο να αρχίσουν οι πολιτευτές (άλα πολιτευτάκια που έλεγε κι ο Νιόνιος) να διαλαλούν την πραμάτεια τους μέσα από τα επικοινωνιακά έντυπα που κατέχουν ή τους προσφέρουν φιλοξενία. Να πλασάρουν με ιδιαίτερα κεκαλυμμένο τρόπο τα ανυπέρβλητα προσόντα τους έναντι των αντιπάλων τους. Η μεθοδολογία βέβαια επιβάλλει να παραθέτουν τις αδυναμίες των ανταγωνιστών (μεγαλοποιώντας τες) και να αναζητούν τους χαρισματικούς αυτούς που θα πάρουν στις πλάτες τους τον δύστυχο τον Δήμο και θα δουλέψουν για το καλό των δημοτών (εννοούντες και περιγράφοντες τους εαυτούς τους, έχοντας την αυτοσυγκράτηση να μην τους κατονομάζουν φυσικά). Βέβαια οι έχοντες το μικρόβιο της ενασχόλησης με τα κοινά, αμέσως μετά το άνοιγμα της κάλπης και την καταμέτρηση των ψήφων είναι προσηλωμένοι στις επόμενες εκλογές. Έχουν στο μυαλό τους μια διαρκή εκλογική περίοδο (όπως οι ανύπαντρες τον γαμπρό :-)). Και υπ' αυτήν την έννοια ίσως θα πρέπει να τους δικαιολογήσουμε (περίπου όπως κάποιους που ρέπουν είτε στον τζόγο, είτε στα ναρκωτικά).

Ως εδώ καλά. Αλλά γιατί αφού   τους δίνουμε τα ελαφρυντικά (δυστυχώς οι περισσότεροι στερούνται αυτών του πρότερου "εντίμου" αυτοδιοικητικού - πολιτικού βίου) αφιερώνουμε την σημερινή μας ανάρτηση σ' αυτούς;  Μάλλον γιατί αφορμή λάβαμε αφού θεωρήσαμε ότι παρά ήταν τριομφάλε η πρόσφατη έκδοση της έκδοσης του thermaikosnet, και επειδή κατά την εντελώς υποκειμενική μας άποψη αποτελεί την έναρξη επικοινωνιακής εκκόλαψης μιας δημοτικής κίνησης που μπορεί να θεωρηθεί ως και ψευδεπίγραφη (παίζει πολύ το "ανεξάρτητοι" στο φύλλο). Νοιώθουμε την έντονη αγωνία των αρθρογράφων (υποψηφίων - πολλών απ' αυτών - συλλεκτών σταυρών) να μας πείσουν για την άδολη προσφορά τους και την συγκρότηση του καλύτερου δυνατού ψηφοδελτίου με την συμμετοχή της αφεντομουτσουνάρας τους. Τώρα γιατί εμείς είμαστε δύσπιστοι ;; Εεεε... μάλλον θα φταίει η μοίρα, το κακό το ριζικό μας και το μόνιμο αντιπολιτευτικό κουσούρι που ίσως μας βαραίνει :-)

Να πούμε ότι επειδή το φύλλο είναι μάλλον φορτωμένο με αντιθέσεις (εκτός από τα άπειρα ορθογραφικά λάθη - συγχωρέστε μας αλλά έχουμε κάποιου είδους ψύχωση με τα σωστά Ελληνικά) σε βαθμό παρεξηγήσεως. Ενώ πχ όπως και παραπάνω τονίσαμε ότι διακαώς προσπαθεί να μας πείσουν οι αρθρογράφοι για την ανεξαρτησία τους δεν κρύβουν, τουναντίον διατυμπανίζουν τις σχέσεις τους με την Νέα Δημοκρατία. Δεν μπορείς ενώ σηκώνεις το μπαϊράκι "του ξεκολλήματος από τα κομματικά καλούπια" σε ένα άρθρο, στο επόμενο να επαίρεσαι ότι εξελέγης στην ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης και παρέα με τον Αλεξανδρή να συμμετέχεις στο ίδιο κομματικό όργανο. Είναι μάλλον σχιζοφρενικό ενώ κάνεις κριτική σκληρή στον Αλεξανδρή (ουσιαστικά χτυπάς τον ίδιο σου τον εαυτό γιατί   συμμετείχες κι εσύ επί 2,5 χρόνια στην διοίκησή του) και τον παρομοιάζεις με τυφλό δίνοντας τον "τίτλο" του μονόφθαλμου στον Μαυρομάτη, αυτάρεσκα να κρατάς για σένα τους χαρακτηρισμούς (συνειρμικά και αβανταδόρικα) του "καινοτόμου, δημιουργικού, αποτελεσματικού και μεγαλόψυχου πολιτικού" (από που προκύπτει άλλωστε;;;).


Και το κυριότερο δεν μπορεί κανείς να γράφει ανακρίβειες σχετικά με το μεγάλο θέμα της τροποποίησης του ρυμοτομικού στα όρια του Μπαξέ με την Αγία Τριάδα, τροποποίηση που καθαρά εξυπηρετεί τον επιχειρηματία ξενοδόχο του ΣΑΝΤΑ, με μια έκδηλα μονομερή στάση και παράλληλα να παραχωρεί μια σελίδα για τον μονόλογο του επενδυτή ο οποίος μας πληροφορεί με περισσή γαλαντομία ότι "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΦΥΣΙΚΑ να κλείσουμε τον παραλιακό δρόμο προς την Αγία Τριάδα. Ισα-ίσα θα παραμείνει ανοιχτός και θα εξασφαλίζει την άνετη διέλευση των πολιτών του τόπου μας". Καθώς και ότι η μήνυση προς τον Ακτιβιστή έγινε για να "τύχουν έννομης προστασίας απο δυσφήμηση της επιχείρησής μας και των μελών της". Δεν ασχοληθήκαμε με καμιά επιχείρηση, πόσο μάλλον για να την δυσφημίσουμε. Αντίθετοι στην τροποποίηση του ρυμοτομικού είμαστε και θα παραμείνουμε γιατί προφανώς βλάπτονται τα συμφέροντα των δημοτών και του δήμου.


Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα από άρθρα πολιτευτών για να κριθεί κατά πόσο η προσέγγισή μας είναι σωστή ή όχι. Όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον να κοπυπαστάρουμε όλη την εφημερίδα.

Στεφανίδης
".....Η απάντηση λοιπόν στους υποστηρικτές του μονόφθαλμου, που λένε ότι δεν είναι καιρός για πειράματα, είναι ότι στην σημερινή «εποχή των ισχνών αγελάδων» περισσότερο από ποτέ χρειάζονται νέοι πολιτικοί με νέες προτάσεις, σκέψεις και τάσεις, μπροστάρηδες που να διεκδικούν δυναμικά και να συνδιαμορφώνουν την ανάπτυξη της Ελλάδας. Πολιτικούς που να βρίσκονται δίπλα στους δημότες,να τους εμπνέουν και να τους πείθουν με την σοβαρότητα και την αποφασιστικότητά τους. Πολιτικούς που να μπορούν να θέτουν κανόνες και στόχους και να τους πετυχαίνουν βάζοντας τάξη, χωρίς να σκέφτονται πολιτικό κόστος. Πολιτικούς που να αξιοποιούν και να συντονίζουν όλο το ανθρώπινο δυναμικό, να αξιοποιούν την κάθε σπιθαμή της δημοτικής ακίνητης περιουσίας.

Πολιτικούς που να προηγούνται των εξελίξεων και όχι να τρέχουν πίσω από αυτές. Πολιτικούς αισιόδοξους, καινοτόμους, πρωτοπόρους, δημιουργικούς, αποτελεσματικούς και κυρίως μεγαλόψυχους."

Ματζάρης
"....Έτσι και η δική μας κοινωνία δεν μπορεί να ξεχωρίζει αυτό το είδος των ανθρώπων της εξουσίας και πολύ συχνά αναδεικνύει άτομα, ανόητα, υπερφίαλα, χωρίς ηθικούς φραγμούς με εφόδιο το θράσος, που αξίζουν μόνο ένα (1),και αγνοεί αυτούς, που αξίζουν δέκα (10) γιατί αυτοί είναι σεμνοί, διακριτικοί και ευγενείς.Αυτούς τους ικανούς αλλά σεμνούς ανθρώπους οφείλουμε να ανακαλύψουμε και να τους πείσουμε να γίνουν χρηστοί πολίτες όχι για τον εαυτό τους μόνο αλλά και για το κοινωνικό σύνολο."


Μπαλασάς
"....Πρέπει να καταλάβουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και οι θεσμοί, δεν ενισχύονται μόνο με λόγια.Ενισχύονται στη πράξη, από ανθρώπους που πιστεύουν στους δημοκρατικούς θεσμούς. Από ανθρώπους που πιστεύουν στην αποκέντρωση. Από ανθρώπους που συμβολίζουν τη διαφάνεια. Τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να στηρίξουμε στις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης για να πάμε τον τόπο μας μπροστά, για να πάμε την Ελλάδα μπροστά."

Ζαβέρκος
"....Θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση κάθε νέου σοβαρού, νέου δημοτικού σχήματος που σκοπό θα έχει την ανατροπή αυτής της σαθρής εξουσίας που στερεί εδώ και χρόνια την ανάπτυξη από τον τόπο μας. Ας τολμήσουμε όλοι μας, ας ξεπεράσουμε την νοοτροπία που μας επέβαλαν τόσα χρόνια."

Καριώτης
"....Όμως οι πολίτες ζητάνε κάτι το φρέσκο όχι μόνο από μεριάς υποψηφίου, αλλά ενός σχήματος που θα περιλαμβάνει νέα πρόσωπα και όχι τις γερασμένες φάτσες που επί χρόνια σας ταλαιπωρήσανε και θα σας ταλαιπωρούνε κολλημένοι στους κανόνες αυτού του συστήματος. Μυρίζουμε κύριοι ναφθαλίνη, δώσαμε ότι ήταν να δώσουμε. Ο δήμος Θερμαϊκού ζητάει κάτι σύγχρονο και φρέσκο που θα ξεκολλήσει από αυτό το σύστημα που τον συντηρούν έντεχνα."


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

14 comments:

  1. https://www.facebook.com/pages/%CE%98%CE%95%CE%9B%CE%A9/591705787530625

    ΘΕΛΩ
    επιτέλους κάποιους που να μην με φλομώνουν στα ψέμματα

    ΘΕΛΩ να υπερασπίζονται τα συμφέροντά μου ως πολίτη και ως δημότη ακόμα και απέναντι στο "κράτος"

    ΘΕΛΩ να μην ξεπουλάνε την περιουσία μου - γιατί περιουσία των δημοτών και των πολιτών είναι οι δημόσιοι οργανισμοί και οι δημόσιες εκτάσεις (από τους φόρους αποκτήθηκαν και δημιουργήθηκαν)

    ΘΕΛΩ να μην σπαταλάνε τα τέλη και τους φόρους που εισπράττουν λες και πρόκειται για πασατέμπο

    ΘΕΛΩ να διαχειρίζονται τον δήμο σαν να ήταν δικό τους σπίτι και δική τους αυλή και όχι να τον έχουν μέσ' την βρωμιά, την δυσοσμία, απεριποίητο, δίχως υποδομές, αφιλόξενο, .....

    ΘΕΛΩ στα δημοτικά συμβούλια να βλέπω και να ακούω τους εκπροσώπους ΜΟΥ και όχι κάποιους που εκπροσωπούν τα ΔΙΚΑ τους συμφέροντα και να καταλήγουν οι συνεδριάσεις κοκορομαχίες άνευ ουσίας και περιεχομένου

    ΘΕΛΩ οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι να πηγαίνουν διαβασμένοι και προετοιμασμένοι στις συνεδριάσεις και όχι να ψάχνονται για τα θέματα

    ΘΕΛΩ στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων να γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις προς όφελος των δημοτών και του δήμου και όχι να περνάνε τα θέματα απαρατήρητα ....

    ... τα υπόλοιπα ΘΕΛΩ εν καιρό ... για να μην σας κουράσω

    ... ποιος έχει τα κότσια λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη, εσύ...θέλεις και καλώς τα θέλεις. Κι ετούτοι θέλουν (την ψήφο σου), αλλά μετά πια δεν...θέλουν (τίποτε ν΄ακούνε για τα προβλήματα)! Ετσι και μεις πρέπει στις επόμενες εκλογές να...θελήσουμε(να πάρουν σουτ), για να μην μας κάνουν πια ότι ...θέλουν!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ - ΟΧΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!!!!
    Ο άνθρωπος (ο Χρήστος Ιβάνοβιτς) δεν τα εννοεί έτσι ακριβώς όπως το αντιληφθήκατε.
    Βασικά ήθελε να πει ένα μεγάλο μπράβο στην συλλογική προσπάθεια που κάναμε για να δώσουμε στους δημότες μια άλλη πλευρά, μια άλλη διάσταση στην ενημέρωση από αυτήν που δίνει ο ίδιος και ο φίλος του ο κος Μαυρομάτης.
    Ήθελε να πει ότι "παιδιά συνεχίστε την προσπάθεια σας και βελτιώστε κάποια προβληματάκια που είχατε στην εφημερίδα σας".
    Ήθελε να πει ότι μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν και εμάς, που θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας και με την πολυφωνία να συμβάλλουν στην συμμετοχική δημοκρατία, που τόσο πολύ υπερασπίζεται, ο ίδιος.
    Δεν ήθελε να μας προσβάλει και το "αφεντομουτσουνάρες" εννοούσε "φατσούλες".
    Ήθελε να πει μακάρι να σχηματιστεί μια νέα δημοτική παράταξη – και να βοηθήσουμε όλοι μαζί - από νέους ανθρώπους δημιουργικούς, άφθαρτους, καινοτόμους τολμηρούς, γιατί αν θα παραμείνει το δίδυμο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ –ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ θα είναι ότι χειρότερο για τον τόπο μας. Η αποτυχημένη 8χρονη διοίκησή τους κινδυνεύει να καταστρέψει τα πάντα στον δήμο μας και αυτό το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, αλλά δυστυχώς αυτοί που αποτελούν μειοψηφία έχουν οργάνωση, γιατί έχουν κίνητρα.
    Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος . . . νόμιζε ότι κάποιος από εμάς συμμετείχε στην διοίκηση του Αλεξανδρή επί 2,5 χρόνια. Προφανώς δεν κατάλαβε ακόμα ότι ο Αλεξανδρής διοικεί μόλις 2,5 χρόνια και εμείς φύγαμε εδώ και πολλούς μήνες. Μάλιστα εγώ που έφυγα σχεδόν 1 χρόνο πριν, ουσιαστικά ποτέ δεν άσκηση διοίκηση γιατί δεν είχα καμιά εκτελεστική εξουσία, αλλά και κανένας από εμάς δεν συμμετείχε στην διοίκηση, αφού δεν ήμασταν στην στενή «κλίκα» της διοίκησης.

    Όσο αφορά την Ελένη . . .
    Ελένη μου όποιος έχει τα κότσια φαίνεται. Άλλοι «πολεμούν» και εκτίθενται και άλλοι κάνουν κριτική «εκ του ασφαλούς», είτε γιατί έχουν κάποιο συμφέρον είτε γιατί έχουν «κουσούρι». Και επειδή πάντα υπάρχει τρόπος για την κοινωνία να ερμηνεύει αρνητικά ακόμα και αντικειμενικά δεδομένα γι’ αυτό και είχε δίκιο ο Καμύ που είπε ότι «η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική».
    Πάντως να ξέρεις ότι αυτά τα «θέλω σου», ήταν και είναι «θέλω μου» και αυτά με ώθησαν να ασχοληθώ ενεργά μες την πολιτική. Ποτέ δεν με ώθησε κάποιο «μικρόβιο» ή κάποιο συμφέρον. Δεν έχω καμιά ανάγκη από την πολιτική για να καταξιωθώ ως προσωπικότητα, αλλά έχω ιδέες και μεράκι. Και επίσης δεν μπορώ να βλέπω να περνούν τα χρόνια και να μη δημιουργούμε, αλλά να καταστρέφουμε και στην καλύτερη περίπτωση να μην αξιοποιούμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να πούμε και το θετικό ότι αναρτάς ακόμα και τα αρνητικά προς εσένα σχόλια. Δεν το περίμενα. Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ5 Ιουλίου 2013 στις 7:51 μ.μ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ..ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ...ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ,1)ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ...ΕΣΥ ΕΙΣΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΒΗΜΑ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ2)ΖΑΒΕΡΚΟΣ,,,ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΗΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ....3)ΜΑΤΖΑΡΗΣ.....ΕΣΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ....4 ΜΠΑΛΑΣΑΣ,ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ.5)ΚΑΡΙΩΤΗΣ ..ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ,,ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΟΥ...ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ? ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ? Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ? ΑΣΕ ΒΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ..ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ..ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ..ΗΡΕΜΙΣΕ...ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΕΦΕΡΕΣ,,,ΠΑΣΟΚ.ΣΠΙΘΑ ΣΥΡΙΖΑ...ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασισμένες στο παραπάνω σχόλιο του Κ. Στεφανίδη, ας μας απαντήσει ο σχολιαστής στις εξής ερωτήσεις :
    1. Από που προκύπτει ότι ο κ.Μαυρομάτης είναι φίλος με τον κ. Ιβάνοβιτς ; (Όταν πριν 3 περ. χρόνια ανέφερα στον κ. Μαυρομάτη το όνομα Ιβάνοβιτς μου απάντησε ότι δεν τον γνώριζε !).
    2. Ποια είναι η " κλίκα " της διοίκησης;
    3. Γιατί ψήφισε ο σχολιαστής "ναι" στην αλλαγή ρυμοτομικού στην υπόθεση του "ΣΑΝΤΑ".
    4. Την πιθανή "διαδρομή" από το "φατσούλες" έως το "αφεντομουτσουνάρες". Διότι το πρώτο παραπέμπει σε Νηπιαγωγείο, γαριδάκια ή emoticons, ενώ το δεύτερο σαφώς σε...Καραγκιόζη!
    Δεκτές μόνον γραπτές απαντήσεις υπό μορφήν σχολίου !
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε Στεφανίδη αν προσυπογράφετε τα λόγια του Καμύ καλά θα κάνετε να σκεφτείτε και τη δική σας μακρά πορεία στα κοινά καθώς και των υπολοίπων "νέων" συναγωνιστών σας που προβάλλονται στην εφημερίδα σας, αφού και αυτοί όπως κι εσείς έχετε μερίδιο ευθύνης στην διαμόρφωση της καθημερινότητάς μας. Και επειδή πιστεύω ότι η ομάδα σας έχει ιδανικά (άσχετα αν με το κείμενο του Καμύ που επιλέξατε - ατυχώς - για να χαρακτηρίσετε άλλους, τελικά αυτοχαρακτηρίζεστε), φροντίστε να υπηρετείτε και την υπέρτατη αξία που είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές σε πρόσωπα δεν θα πετύχετε τους στόχους που επιθυμείτε. Και επειδή και στο παρελθόν ο όψιμος αγωνιστής σας κ. Καριώτης με μεγάλη ευκολία "αποκαλύπτει" (!!!) για μένα πράγματα (άσχετα), πληροφορήστε τον ότι ουδέποτε ήμουν υποψήφιος με τον κ. Ματζάρη (συνεργάτης του οποίου υπήρξε ο ίδιος και με εναλλαγές αγάπης και μίσους κατά το παρελθόν). Επίσης δεν θυμάμαι να τον είχα συνοδοιπόρο και συνεργάτη όταν με μια μικρή ομάδα ανθρώπων στήσαμε τον συνεταιρισμό του Ιπποκρατείου και όταν «τρώγαμε» μερόνυχτα για να στήσουμε την Ένωση Συνεταιρισμών Νομού Θεσσαλονίκης. Χρόνια δύσκολα με ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ και ΚΥΝΗΓΗΤΟ από ΟΛΕΣ τις εξουσίες. Τέτοια μπερδέματα προκαλούσα εγώ από όπου περνούσα κ. Καριώτη, την ώρα που εσύ γυρνούσες με τα 4Χ4 και απολάμβανες τα οφέλη της εξουσίας. Τέτοια ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ προκάλεσα και στην Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία με την συμμετοχή μου σε όλες τις (πάμπολλες) δράσεις της από την ίδρυσή της. Σε μια πρωτοβουλία που το δικό σου καλωσόρισμα και ο αποχαιρετισμός συνέπεσαν την ίδια μέρα. Τέλος ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ πραγματικά με τις επισημάνσεις σου για την παλαιότερη επαγγελματική συνεργασία μου με τον κ. Στεφανίδη και τις φιλοξενίες προσώπων στις ραδιοφωνικές εκπομπές μου. Τα πρόσωπα που φιλοξενήθηκαν και στα οποία αναφέρεσαι έχουν σχέση με την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και γι αυτό τους δόθηκε το βήμα, ΑΣΧΕΤΑ αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις απόψεις τους. Και συ ήσουν αυτός που πρότεινε λύσεις για χορηγίες. Προτάσεις βέβαια που ποτέ δεν υλοποίησες, ίσως επειδή αντιλήφθηκες ότι ήταν πράγματι ανεξάρτητη και δεν θα μπορούσε να καπελωθεί από κανέναν.
    Κλείνοντας σε συμβουλεύω για να ξεμπερδέψεις το κουβάρι που έχεις στο μυαλό σου, την επόμενη φορά που θα γράψεις να ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ και να μην ΛΕΣ Ο,ΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντωνης Ζαβερκος6 Ιουλίου 2013 στις 3:06 π.μ.

    Κυριε Ιβανοβιτς γιατι τοσο χολη και μισος για ολους;Ποια η δικη σας συμβολη στον δημο θερμαικου΄;Δεν ακουσα ποτε κατι θετικο για σας εκτος απο τον σκακιστικο συλλογο,και εκεινον οπως με πληροφορησαν τον σκουντιξε ο κος Τατιανος . Την ανεξαρτητη πρωτοβουλια που την ξεκινησε ο κος Καριωτης με τον κο Τσαουσιδη αν και σας κλεσανε εσεις την καπελωσατε,και μαλιστα δημιουργησατε διασπαση (θερμαικος ωρα μηδεν) για να το κανετε παραρτημα του ΣΥΡΖΑ και μεσολαβητη για προιοντα πατατας και τυριων.Κυριε ιβανοβιτς και το ονομα του κυριου ΚΑΡΙΩΤΗ Και τ ονομα του κυριου ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Εχουν ιστορια σ αυτον τον τοπο και ειναι ταυτισμενα με την προσφορα..ΤΩΡΑ καταλαβαινουν ολοι γιατι θελετε να το παιξετε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ..Ολοι οι βολεμενοι Πασοκσηδες συνδικαλιστες σαν και σας ψαχνουν να βρουν καταφυγιο.ΕΣΕΙς ΚΥΡΙΕ ΙΒΑΝΟΒΙΤς ΜΕ τις θεσουλες που σας εδινε το ΠΑΣΟΚ καταστρεψατε την Ελλαδα..και τωρα ζητατε και τα ρεστα; Εσεις πηγαινοερχωσασταν με μεταγραφες προεκλογικες λογω ΓΕΡΑΝΙΔΗ Απο το Ιπποκρατειο στο κεντρο υγειας θερμης,για να στηριξετε τον κυριο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ,που τωρα και αυτον πουλησατε. (τι συνεβει αραγε; Μηπως την ειδατε οτι ειστε παντογνωστης; Το συμπερασμα που βγαλαμε σαν πολιτες για το προσωπο σας ειναι διαφορετικο απο οτι εχετε στο μυαλο σας..Και ειναι πολιτικα προστυχο αυτο που κανετε. Δηλαδη να δινεται λογο στους πολιτες και σεις να απαντατε ητε σαν ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ητε σαν ΑΝΩΝΥΜΟΣ.Και αν δεν σας αρεσει κανενα προσωπο στον δημο θερμαικου μην το ψηφιζετε. ειναι λαθος σας να ριχνετε λασπη.ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙς ΕΙΣΤΕ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟς; ΠΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο
    Πολλές φορές όταν απογοητεύομαι από την κακόβουλη και κακοπροαίρετη κριτική κάποιων και φυσικά και από τις αναρτήσεις σου, αισθάνομαι ότι ο Καμύ είχε απόλυτο δίκιο που είπε ότι «η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική». Ίσως πράγματι θα έπρεπε να σταματήσουμε κάποιοι να ήμαστε τόσο ρομαντικοί και να το πάρουμε απόφαση ότι η πολιτική δεν κάνει για εμάς. Δεν κάνει για όσους θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν πέρα από τα στενά όρια του εαυτού τους και του σπιτιού τους, χωρίς να προσβλέπουν σε κάποιο κέρδος προσωπικό.
    Επειδή όμως Χρήστο "Λίγοι είναι αυτοί που υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι", πάντα υπάρχει και θα υπάρχει τρόπος κάποιοι άθλιοι να ερμηνεύουν αρνητικά ακόμα και αυτούς που αντικειμενικά προσέφεραν στην ανθρωπότητα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, Πικάσο, Β. Ουγκώ, Κολοκοτρώνης, κλπ. Όλοι αυτοί κυνηγήθηκαν από μικροπρεπή ανθρωπάρια, που έκριναν "εξ’ ιδίων τα αλλότρια". Άνθρωποι μεγαλόψυχοι δεν θα κατεβαίνουν ποτέ χαμηλά, ακόμα και αν έχουν διαφορετική άποψη.
    Τελειώνοντας θα ήθελα να σου πω ότι η απαισιόδοξη άποψη του Καμύ ανατρέπεται από τα λίγα φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την πολιτική και μεγαλούργησαν ανεβάζοντας ψηλά το επίπεδο ζωής των πολιτών που εκπροσωπούσαν. Προφανώς ο Καμύ εννοεί την πολιτική και τους πολιτικούς που οργανώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους - ένα "πάρε-δώσε μεταξύ τους - μια μετάφραση της ισχύος τους σε χρήμα. Με αυτή την πολιτική και αυτούς τους πολιτικούς εγώ προσωπικά είμαι κατηγορηματικά αντίθετος και πολέμιός τους. Και θα ήθελα αυτήν την αγνή προσπάθεια που κάνω, να την αγκαλιάσουν όλοι, ακόμα και εσύ. Αν πράγματι δεν βρω ανταπόκριση από τον κόσμο τότε, επειδή δεν έχω ανάγκη την πολιτική, θα απελευθερωθώ από την προσωπική μου δέσμευση να συμβάλω στην βελτίωση του επιπέδου ζωής των παιδιών μας (και των δικών σου), με μια πραγματικά σοβαρή προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε Ζαβέρκο, αφού σας συγχαρώ για την πρωτιά που κατακτήσατε στις εκλογικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία κάνατε υπερήφανο και τον Δήμο Θερμαϊκού (συγχαρητήρια και στην εφημερίδα που μη έχοντας να προβάλλει πρωτιές στον πολιτισμό, στα γράμματα, στον αθλητισμό, διαφημίζει τις πρωτιές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ – ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ συμβούλων της σε κομματικές εκλογικές διαδικασίες !!!), να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο κλαμπ των ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ που αποφασίσατε από εκεί να συνεχίσετε τον αγώνα σας για την σωτηρία αυτού του τόπου. Πιστεύω, διαβάζοντας τα γραφόμενά σας (ή αυτών που σας τα συνέταξαν και αφελώς εσείς τα υπογράψατε) ότι αρχίζετε να διαμορφώνετε (και με την ομάδα σας) τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου προβληματισμού στην σφαίρα της πολιτικής ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η εξάπλωση της ιδέας να αποδείξουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ, επειδή ασκήσαμε κριτική που δεν είναι αρεστή στις αφεντομουτσουνάρες σας, γίνεται αναγκαία.
    Στα πλαίσια λοιπόν αυτά θα ήθελα κ. Ζαβέρκο να μου απαντήσετε αν θεωρείτε ότι η άσκηση ενός δημόσιου λειτουργήματος αποτελεί βόλεμα. Απ’ ότι ξέρω κι εσείς ασκείτε ένα τέτοιο λειτούργημα. Η διαφορά μας βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι εγώ προσλήφθηκα αμέσως σχεδόν μόλις αποφοίτησα αφού ανήκα στις πρώτες φουρνιές των φυσικοθεραπευτών κι όπως ήταν φυσικό τα νοσοκομεία στερούνταν της ειδικότητας της οποίας κάτοχος υπήρξα. Άρα λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω κανένας βουλευτής δεν μεσολάβησε ούτε στην πρόσληψη ούτε πολύ αργότερα στην μετακίνησή μου στην Θέρμη όπως επικαλείσαι. Αν δεν άκουγες τους μυθομανείς φίλους σου θα γνώριζες ότι το υπουργείο Υγείας (στο οποίο υπηρέτησα) έχει πάγιες ανάγκες στα περισσότερα Κέντρα από ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και σήμερα. Μια τέτοια ανάγκη κάλυψε και η δική μου μετακίνηση στο ΚΥ Θέρμης, μετά από 25 χρόνια προϊπυρεσίας σε Νοσοκομεία. Τώρα αν εσείς αποφασίσατε αυτήν την ανάγκη να την βαφτίσετε (γιατί έτσι σας συμφέρει) ανάγκη Μαυρομάτη (που ούτε καν τον ήξερα) δικαιολογείστε μόνο μέσα στα πλαίσια της πολιτικής διαστροφής από την οποία διακατέχεστε.
    Επίσης κ. Ζαβέρκο θα ήθελα να μου υποδείξετε κάποιο ΒΟΛΕΜΕΝΟ από την δική σας ομάδα, τον οποίο κυνήγησε η Νέα Δημοκρατία ως εξουσία (μηνύσεις, ΣΔΟΕ), και ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (τέτοιος ΠΑΣΟΚΟΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΞΑ). Σ’ αυτό όμως δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γιατί έχετε μάθει να ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ. Ο διακαής σας πόθος επίσης να μου κοτσάρετε την ταμπέλα του Συριζαίου επιρρίπτοντάς μου και ευθύνες για δήθεν καπέλωμα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας αντιπροσωπεύει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ σας που αποφασίσετε να το ενδύσετε με φαντασιώσεις και σενάρια και να το περιφέρετε στις θλιβερές σας αράδες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατασκευάσετε αυτόν τον άλλο Ακτιβιστή, αυτόν τον άλλον άνθρωπο Ιβάνοβιτς αποτελούν τα στοιχεία που διακρίνουν και καθορίζουν τον χαρακτήρα σας, στοιχεία που ανταποκρίνονται και στις ανάγκες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ....Συνέχεια....

    Αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα όμως για το πως καπέλωσα την Πρωτοβουλία κ Ζαβέρκο, μπορείτε να βγάλετε βλέποντας το βίντεο από την ομιλία του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ στο ΚΑΠΠΑ (http://activistika.blogspot.gr/2012/03/blog-post_06.html ). Θα ήταν μια ιδιαίτερα διαφωτιστική εμπειρία για σας, τώρα μάλιστα που εκλεχθήκατε και πρώτος σύνεδρος στη Νέα Δημοκρατία και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κίνδυνος να καπελώσετε και τους υπόλοιπους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ που αποφασίσατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας.
    Και επειδή και το ΘΡΑΣΟΣ πρέπει να έχει κάποια όρια, την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία που επικαλείστε, κοτσάροντας δίπλα τα ονόματα του Καριώτη και του Τσιαουσίδη προσδοκώντας τα όποια οφέλη από την δημοσιότητά της, σας ξαναπληροφορώ ότι γι’ αυτή τη δημοσιότητα ο κ. Καριώτης ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ πέρα από την προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ της από τις αρχές ακόμα της γέννησής της. Τώρα αν εκ των υστέρων διαπίστωσε ότι δεν τα κατάφερε (και παρά τις προσπάθειές του η Πρωτοβουλία άνθισε στον Δήμο Θερμαϊκού και επέδειξε και επιδεικνύει πάμπολλες δράσεις) και εκτίμησε ότι μπορεί να επωφεληθεί αν χρησιμοποιεί και πλασσάρει που και που το όνομά του πλάι στην Πρωτοβουλία, επειδή παραβρέθηκε στην πρώτη συνάντηση, τους μόνους που θα ξεγελάσει είναι τους αφελείς και τους μη γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις.
    Τελειώνοντας κ. Ζαβέρκο θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι η ΠΑΡΑΚΜΗ είναι αποτέλεσμα αλλά και αίτιο των άκρων. Ο Φανατισμός και το ψεύδος είναι δύο απ’ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λυπάμαι και θλίβομαι κύριοι για το επίπεδο του διαλόγου . Ενός δημόσιου διαλόγου που στόχο έχει να πλήξει το κύρος, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που αν μη τι άλλο προέβαλε κατ' επανάληψη τις θέσεις σας , καλώντας σας σε συνεντεύξεις και δημοσιεύοντας τα άρθρα σας , και επειδή εξέφρασε την αντίθεση του ή έκρινε τα γραφόμενα σας εσείς να το επιτίθεστε με αυτόν τον απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο .
    Κύριε Στεφανίδη , οι άλλοι είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι στον τόπο τους , αλλά εσείς ένας επιστήμονας να πέφτετε σ' αυτό το επίπεδο ; Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος από το στενό σας περιβάλλον να σας πει : τι κάνεις ρε αδερφέ ; δεν βλέπεις πως έτσι φθείρεσαι ; Βλέπεις κανέναν άλλο αρχηγό συνδυασμού , από τον Δήμαρχο μέχρι την εκπρόσωπο του ΚΚΕ αλλά και άλλων που έχουν εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσουν την δημαρχεία να συμπεριφέροντε με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε εσείς ;
    Κύριε Στεφανίδη , θα σας πω καλοπροαίρετα δύο - τρία πραγματάκια 8 μήνες πριν τις εκλογές και κρατήστε τα αν έχετε την καλοσύνη . Ξέρω ότι τώρα θα σας ενοχλήσουν αλλά μετά τις εκλογές θα τα σκεφθείτε και θα με θυμηθείτε .
    1. Με αυτούς που έχετε μαζέψει δίπλα σας και την τακτική που ακολουθείτε είστε ήδη χαμένος .
    2. Την επομένη των εκλογών (επειδή θα είστε χαμένοι) θα βρίζεστε μεταξύ σας και δεν θα μιλιέστε .
    3. Θα το σκυλομετανοιώσετε όπως ο κ. Παράσχου . Κάντε τον κόπο να τον ρωτήσετε.
    4. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τους προδότες ουδείς .
    Είστε πολύ άπειρος στην πολιτική κ. Στεφανίδη .



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κερακι επρεπε ν αναψει ο παρασχου και στον Καριωτη και στον ζαβερκο που του εφεραν τοσους ψηφους.Επειτα ομως απο τα φιλια και την υποστηρηξη στον ομοιδεατη του Μαυροματη ξαναγυρισε τωρα στον αλεξανδρη συνοδεια με τους δυο κολαουζους του.Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι υποψηφιοι του παρασχου δεν θελουν ουτε να τον δουν ουτε να τον ακουσουν. Τωρα βαζει να γραφει ανωνυμα τον γνωστο γελατοποιο του,που οπου βρει χαρτζιλικι αλλαζει και ιδεολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριάκο, δεν ξέρω ακριβώς τι θέλεις να πεις με το τσιτάτο του Albert Camus,



    «η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική»,



    μα τα ΘΕΛΩ μου μάλλον δεν είναι ακριβώς και τα δικά σου .... ειδικά αν θυμηθώ κάτι "μπαχαλάκιδες" ... δεν είναι ό, τι καλύτερο να αποκαλείς έτσι πολίτες που τους έχει φέρει έως την απόγνωση η πολιτική την οποία υποστηρίζεις αν δεν κάνω λάθος σε εμβέλεια επικράτειας, και που ήρθαν να ζητήσουν την υποστήριξη της δημοτικής αρχής - της αρχής δηλαδή που οφείλει να τους εκπροσωπήσει απέναντι στο κράτος ...

    ... είμαι ΄΄ομως διατεθειμένη να το παραβλέψω - μιας και όλοι μας κατά καιρούς εκφραζόμαστε με τρόπο όχι και τόσο αποδεκτό ....

    ... πρέπει να παραδεχτώ πως σε κατά καιρούς κουβέντες που κάναμε για διάφορα θέματα και προβλήματα του δήμου η στάση σου ήταν θετική και (όπου ... σε άφηναν να πω;) ενεργητική ...

    Αυτά σε δευτερεύοντα θέματα γιατί σε βασικά άκουσα να διαφωνείς μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων αλλά τελικά να ψηφίζεις θετικά. Σε κάτι τέτοια αναφέρομαι όταν μιλάω για "κότσια" .....

    Και μιας και φτάσαμε σε βασικά θέματα ας τα ιεραρχήσουμε

    - το βασικότερο είναι να μην εξαρτάσαι από ΚΑΝΕΝΑΝ για το νερό σου (διαχείριση υδάτινων πόρων)

    - εννοείται πως ΔΕΝ ξεπουλάς την περιουσία του δήμου γιατί δεν είναι δικό σου κτήμα αλλά των δημοτών και την υπερασπίζεσαι ακόμα και απέναντι σε αντίθετες κυβερνητικές πολιτικές - ο πολίτης δεν ψηφίζει τους τοπικούς αντιπροσώπους του για να είναι τσιράκια της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά για να υπερασπίζονται τα δικά του συμφέροντα

    - να έχεις την διαχείριση των απορριμμάτων γιατί θεωρούνται ποια τα ορυχεία των πόλεων (urban mining)

    - δεν ωφελεί να προσελκύσεις μεγαλοεπενδυτές για να καλύψεις δυο τρεις εκατοντάδες ανέργων από την στιγμή που έχεις μερικές χιλιάδες - σοφότερο είναι να βρεις τρόπο να προωθήσεις την ανάπτυξη του δήμου για να μπορέσουν να εργαστούν αποδοτικά οι δημότες σου αντί να απασχολούνται ευκαιριακά και χαμηλοαμοιβούμενοι και ως τέτοιοι να μην αποτελούν και αγοραστική δύναμη για την τοπική αγορά

    - κλπ

    ...και εγώ

    "δεν μπορώ να βλέπω να περνούν τα χρόνια και να μη δημιουργούμε, αλλά να καταστρέφουμε και στην καλύτερη περίπτωση να μην αξιοποιούμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας"

    αλλά αν αυτή είναι πραγματικά η θέση σου θα πρέπει να υιοθετήσεις περισσότερα ΘΕΛΩ δικά μου και των λοιπών πολιτών του δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.