Για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου. «Από την Κατάσταση Εξαίρεσης στη Συντακτικότητα των Κινημάτων για την Κοινωνική Αντιεξουσία», το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2013 περιλαμβάνει πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως: συζητήσεις και workshops με διεθνείς συμμετοχές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπο, άμεση διάθεση προϊόντων, ντοκυμανταίρ, τουρνουά πινγκ πονγκ και kick boxing, κουζίνα κ.α. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και μετά το τέλος του τριημέρου (εν όψει ΔΕΘ) καλείται πορεία, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.



Πολιτικό Πρόγραμμα fest 2013

Θεματικές Εκδηλώσεις – Συζητήσεις

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου,  «ο αγώνας για την υπεράσπιση και την αυτοθέσμιση των κοινών», αποτελεί τον θεματικό άξονα του πολιτικού προγράμματος με τη συμμετοχή ομιλητών από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της Βιο.Με., την κατειλημμένη ΕΡΤ, την κίνηση 136 για το νερό και  το Ανοιχτό Δίκτυο διάθεσης προϊόντων.

« Κι όμως κινείται»  είναι ο τίτλος της θεματικής της διοργάνωσης κατά τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Την πολιτική εκδήλωση της δεύτερης ημέρας θα πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους ομιλητές από το διεθνή χώρο των κινημάτων και συγκεκριμένα από τη  Βουλγαρία, Τουρκία και Αίγυπτο, καθώς και ο οικονομολόγος – συγγραφέας, Κώστα Λάμπος.

Και με τη θεματική: «από την κατάσταση εξαίρεσης στη συντακτικότητα των κινημάτων» θα ολοκληρωθεί το πολιτικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Η τρίτη θεματική εκδήλωση του πολιτικού προγράμματος θα πλαισιωθεί με ομιλητές από τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, το κίνημα “No Tav” της Ιταλίας και τον Φιλήμονα Πατσάκη από το περιοδικό «Βαβυλωνία».


Όλες οι πολιτικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.00.
(Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.ablocfest.gr/


Παράλληλες Εκδηλώσεις - Workshops

Εκτός από τις κύριες θεματικές πολιτικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο χώρο του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις – workshops. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 4/9 θα πραγματοποιηθεί workshop διεθνούς συνάντησης και δικτύωσης, ενώ την Πέμπτη 5/9 workshop από την πρωτοβουλία για τη δημιουργία σωματείου μουσικών κι εργαζομένων στο χώρο του ακροάματος. Τέλος την τρίτη ημέρα, Παρασκευή 6/9, το workshop δικτύωσης ελεύθερων κοινωνικών χώρων θα ολοκληρώσει και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων για φέτος.

Όλα τα workshop ξεκινούν στις 18.00



Πολιτιστικό Πρόγραμμα fest 2013


Συναυλίες

Πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών και ποικίλλων μουσικών σχημάτων θα στηρίξουν και φέτος με τη συμμετοχή τους το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας. Έτσι έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα των συναυλιών μέχρι στιγμής:

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Ούτε Σπόντα (έντεχνο), ΕΚΜΕΚ (world rock), Anima Nation (reggaefunk- soul afrobeatBaildsa (balkandirtyReggaeGypsyPunk- Fever)

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 

Ξύλινα Κουτάλια (παραδοσιακά σμυρνέικα), Λωξάντρα (ρεμπέτικη σμυρνέικη μουσική), Ντίνος Σαδίκης, Γκρόβερ (PunkRock)

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Cabaret Balkan (Balkan), Still Gramophone(Jazz), Brazilentina (Ethnic), Elektrain (Swing)


Όλες οι συναυλίες ξεκινούν μετά τις 22.00.

Θεατρικές παραστάσεις – Προβολές ταινιών - ντοκυμανταίρ


Εκτός από τις συναυλίες το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2013 περιλαμβάνει επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, καθώς και προβολή ταινιών και ντοκυμανταίρ.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου


19.00 θεατρική παράσταση

«Αναφορά σε μια Ακαδημία» του Φ. Κάφκα
θεατρική ομάδα Roswitha


21.00 προβολή ντοκυμανταίρ
Que qui peut puisse - Όποιος μπορεί ας αντισταθεί
του Geoffroy LE GRELLE.


Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

21.00 προβολή ντοκυμανταίρ

Να μην ζήσουμε σαν δούλοι
του Γιάννη Γιουλούντα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου


19.00 θεατρική παράσταση

 «Μαμά Φρικιό»
 από τους Theatre de Votanique


21.00 Προβολή ταινίας

Νομαδικές Μηχανές

«5+1 σχέδια πτήσης πάνω στο παράλογο του αγώνα».
Μία συλλογική παραγωγή



Μαζί με το δελτίο τύπου επισυνάπτονται το πολιτικό πλαίσιο του φεστιβάλ, καθώς και οι  αφίσες με  το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων (γενική – πολιτικό – πολιτιστικό) όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα. Ενδέχεται να προκύψουν τυχόν μικρές αλλαγές που όμως θα δημοσιευτούν (διορθωθούν) εγκαίρως. Επιπλέον το επίσημο site της διοργάνωσης ενημερώνεται διαρκώς με επιπλέον πληροφορίες, περιγραφή των εκδηλώσεων αλλά και συνοπτική παρουσίαση των ομιλητών. Παράλληλα, διατίθενται πληροφορίες μεταφρασμένες στα αγγλικά, ενώ όποιος επισκέπτεται τη σελίδα, έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει και σε πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό κτλ. από παλαιότερες εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών της διοργάνωσης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.