Η δεύτερη επαγγελματική ταινία του μεγάλου αμερικανού σκηνοθέτη, Όρσον Γουέλς, με τίτλο "Τοο much Johnson", η οποία θεωρείτο ότι είχε χαθεί σε μια πυρκαγιά, ανακαλύφθηκε κατά τύχη πρόσφατα σε μία ιταλική αποθήκη.


Πρόκειται για μία ασπρόμαυρη βουβή κωμωδία, η μπομπίνα της οποίας βρίσκεται στη διάθεση της George Eastman House, εταιρείας που ανέλαβε την αποκατάστασή της.

"Ίσως ποτέ δεν λύσουμε το μυστήριο του γιατί εγκαταλείφθηκε, αλλά αυτό που έχει σημασία τώρα είναι πως είναι ασφαλής και ότι θα την δει το κοινό" αναφέρει ο δρ. Πάολο Τσέρτσι Ουσάι που επεξεργάζεται το υλικό.

Ο ίδιος αναφέρει πως η ταινία αυτή αποτελεί τη "γέφυρα" της μετάβασης του Γουέλς από το θέατρο στοσινεμά. "Είναι η στιγμή που ο Γουέλς ερωτεύτηκε τον κινηματογράφο" αναφέρει ο ίδιος.

Η ταινία ήταν να προβληθεί το 1938, πράγμα που δεν συνέβη.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.