Από την πρώτη στιγμή η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είχε απαιτήσει τη διάλυση των διαφόρων Ενώσεων Εφέδρων, αποκαλύπτοντας ότι αποτελούν τμήματα του βαθέως κράτους, αναλαμβάνοντας την καλλιέργεια ενός ακραίου μιλιταριστικού και εθνικιστικού πνεύματος, όπου με πρόσχημα την αντιμετώπιση των «εθνικών κινδύνων» χτίζεται με την πολιτική καθοδήγηση-χρηματοδότηση του ΥΠΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων ένας μηχανισμός καταστολής του εσωτερικού εχθρού και των ασύμμετρων απειλών- κοινωνικά κινήματα, μετανάστες κλπ.
Από την πρώτη στιγμή οι πολεμοκάπηλες αυτές Ενώσεις Εφέδρων που είχαν την κάλυψη των Μειμαράκη-Βενιζέλου, δημάρχων (π.χ. του τότε δημάρχου Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη, Γλυφάδας κλπ) αποτέλεσαν γιάφκες της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι αποστολές που ανάλαβαν αποκάλυψαν την αγαστή συνεργασία Κράτους (ΕΛ.ΑΣ-ΕΥΠ- Στρατού), της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας και των εθνικιστών/μιλιταριστών που χρησιμοποιούν την ιδιότητα του «Εφέδρου»!
Θυμίζουμε ενδεικτικά τη δράση παραγόντων των Λεσχών Εφέδρων και ταυτόχρονα μελών της Χρυσής Αυγής στις ρατσιστικές και φασιστικές ασχήμιες στον Άγιο Παντελεήμονα. Την συμμετοχή τους στο Πογκρόμ κατά των μεταναστών το καλοκαίρι του 2011, με την κάλυψη της κυβέρνησης. Την τρομοκρατική τους δράση εις βάρος της Μειονότητας της Θράκης στο πλαίσιο των Ασκήσεων Μακεδονομάχος!
Τώρα πια φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή τους καπελώνει και για αυτό προχωρούν σε ανακοίνωση  με την οποία επιχειρούν να διαχωριστούν. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς να έχουν το θάρρος να κατονομάσουν την Ναζιστική Χρυσή Αυγή και να καταγγείλουν ανοικτά το απάνθρωπο και εμετικό έργο της..
 Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο πάντα φιλικό defence-point  σε τέτοιου είδους ακραίες ιδέες και πρακτικές, σε συνειδητούς μιλιταριστές που συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος Ανασφάλειας. ποτίζοντας την κοινωνία με  ακραία πολεμοκαπηλεία, διαβάζουμε:

«Διαχωρίζει τη θέση της» η Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων…
“Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, επιθυμώντας να διαχωρίσει τη θέση της από εφέδρους εντός εισαγωγικών, όπως αναφέρει, στους οποίους καταλογίζει εμμέσως, «μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις»… Ας δούμε το Δελτίο Τύπου:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της, καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων”.

Πλέον και μετά το μπαράζ τοποθετήσεων δημοσιοκάφρων των καθεστωτικών ΜΜΕ που προπαγανδίζουν ακόμη και μια διακυβέρνηση με συμμετοχή των ΝΑΖΙ, εκτός από την χρησιμοποίηση ως τραμπούκου-δολοφόνου για την καθυπόταξη των μεταναστών, των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς όλοι συνειδητοποιούν ότι η Χρυσή Αυγή, αγαπημένο παιδί των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, αποτελεί μέρος του αστικού συστήματος εξουσίας.
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ΕΧΘΡΟ του κόσμου της εργασίας.
Απαιτείται η κλιμάκωση του αγώνα του εργατικού κινήματος ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, όπου η άγρια ταξική πολιτική και τα μνημόνια έχουν ανάγκη το εθνικισμό, το μιλιταρισμό και το φασισμό, για την επιβολή των σύγχρονων όρων Δουλοποίησης μας, απαραίτητο όρο για την εκτίναξη της κερδοφορίας και τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή για την άρχουσα τάξη.
Εμείς καλούμε σε πλατιά ενότητα όλων των αγωνιστών για την ανάπτυξη Μαζικού-Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό, ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την κρατική τρομοκρατία, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και το εθνικισμό-φασισμό.
Απαιτούμε να κλείσουν οι εθνικιστικές και επικίνδυνες Λέσχες Εφέδρων, αυτός ο άχρηστος κίνδυνος!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.