Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 το πρωί της Τετάρτης. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο με αρκετούς αλληλέγγυους στο πρόσωπο του Σάββα Μιχαήλ ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει και έντονο διεθνές ενδιαφέρον.


Την Τετάρτη το πρωί, στις 09:00 θα συνεχιστεί η δίκη του γραμματέα του ΕΕΚ, Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνου Μουτζούρη έπειτα από μήνυση στελεχών της Χρυσής Αυγής τον Μάιο του 2009 για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη κοινής ειρήνης».

Η μήνυση αφορά την ανάρτηση στο indymedia καλέσματος του ΕΕΚ στις 8 Μαΐου του 2009 σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο με αρκετούς αλληλέγγυους στο πρόσωπο του Σάββα Μιχαήλ ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει και έντονο διεθνές ενδιαφέρον με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και συνεργεία να καλύπτουν τη δίκη. Σημειώνεται ότι τρεις κορυφαίοι Ευρωπαίοι διανοούμενοι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Σάββα Μιχαήλ.

Όπως γράφει ο Ιός στις 2 Σεπτεμβρίου, «αυτό που διακυβεύεται πραγματικά είναι το δικαίωμα των πολιτών, των θεσμικών τους οργάνων και των πολιτικών οργανώσεών τους να ασκούν το ύψιστο δικαίωμα της προστασίας της ίδιας της δημοκρατίας από την απειλή των ναζιστών.

Σημειώνεται ότι από τους μάρτυρες κατηγορίας προσήλθε μόνο ο Ιωάννης Ανδρεόπουλος ενώ δεν παρέστησαν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ούτε και η υποψήφια με το κόμμα Θέμις Σκορδέλη.

efsyn.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.