του  Ακτιβιστή

Δυστυχώς το υποστήκαμε κι αυτό. Μια ακόμη διαδικασία απολογισμού Δημοτικού Συμβουλίου. Συγχαρητήρια αξίζουν οι δεκάδες (αλλά όχι ιδιαίτερα πολλοί) δημότες που άντεξαν να παρακολουθούν μια διοίκηση στην απέλπιδα προσπάθειά της να παρουσιάσει "έργο" στις διαφάνειες του power point.
Ακούσαμε για τρίτη συνεχή χρονιά - προφανώς λόγω  διαστροφής που   μας διακατέχει - τις υπευκφυγές, τις ντρίπλες, τα αυτονόητα, τους αλληλοκαλυπτόμενους βερμπαλισμούς και όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις. Ένδειξη ότι και η κενοτυπία συνηθίζεται; Απόδειξη πως μπορούμε να αντιδρούμε ακόμη πολιτισμένα απέναντι σε ανθρώπους που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας; 

Δεν αντέχει καμιά σοβαρή κριτική πόσο μάλλον αποτίμηση ο απολογισμός της Διοίκησης. Γι' αυτό και δεν θα ασχοληθούμε με τα φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες που για άλλη μια φορά μας μόστραραν  οι ανίκανοι του δημαρχιακού μεγάρου. Ούτε φυσικά για τα ανούσια αναμασήματα και τις ιστορίες "αγάπης, συμφιλίωσης και αρμονικού πολιτικού κλίματος" που επεδίωξαν να περάσουν οι όμηροι, οι ευμετάβλητοι και οι αδημονούντες για την ανάδειξη της υποψηφιότητάς τους αντιπολιτευόμενοι.
Θα τονίσουμε όμως το κλίμα της αγωνίας και προβληματισμού που έθεσαν με περισσή υπευθυνότητα οι περισσότεροι των δημοτών που έλαβαν το λόγο και είχε να κάνει με την σχολική στέγη (Βουλγαράκη), εθελοντισμό (Πασχαλίδης), τις αντιφάσεις της Διοίκησης (Ερμείδης), την καθαριότητα (Καλλονάς), τους θεσμούς διαβούλευσης (Ματθαίου), την τοπική διάρθρωση και στήριξη του εθελοντισμού (Τσιαουσίδης), την ανικανότητα στην κατεδάφιση κεραιών (Δεληχρίστου), τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας (Ιβάνοβιτς).
Ιδιαίτερα να σταθούμε στις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις - βομβαρδισμούς προς την διοίκηση από τους κκ Μαυρομάτη και Μόραλη(εδώ), την οξύτατη επίθεση Στεφανίδη και την ήρεμη αλλά ουσιαστική τοποθέτηση Λαζαρίδη, με ερωτήσεις σχετικά με την απώλεια εσόδων από την μη δημοπράτηση των παραλιακών καφε-μπαρ της Επανομής που φυσικά δεν έτυχαν, όπως και των περισσοτέρων άλλωστε, απαντήσεων.

Να παρατηρήσουμε ακόμη την απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων αλλά και Προέδρων τοπικών συμβουλίων, ίσως εξαιτίας της υποβάθμισης που έχουν τύχει από την διοίκηση.

Τέλος να καταθέσουμε και την αίσθηση θλίψης που απέπνεε η χθεσινή παρουσία του Δημάρχου (θλιβερή την χαρακτήρισαν αρκετοί δημότες) που πρέπει να οφείλεται στη μοναξιά που διακρίναμε καθώς  δίνει την εικόνα δημάρχου υπό απόσυρση αφού δεν ξεχωρίσαμε κανένα συνεργάτη του που να προσπάθησε να τον καλύψει στις επιθέσεις που δέχτηκε (από εχθρούς και φίλους).


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κάτι κουρασμένα παλικάρια.
    Είδος Ταινίας: Κωμωδία
    Πρωταγωνιστούν: Νόρα Βαλσάμη, Μπέττυ Αρβανίτη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
    Έτος Παραγωγής: 1967
    Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
    Σενάριο: Ασημάκης Γιαλαμάς, Κώστας Πρεντεντέρης
    Μουσική: Μίμης Πλέσσας

    Διάρκεια: ...3 χρόνια !
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.