Με το παρακάτω κείμενο απαντάει η Λαϊκή Συσπείρωση στο άρθρο του κ. Ιωσήφ Μισαλέμη (Συνεννοούμαστε αλληλοπαρεξηγούμενοι) και διευκρινίζει τις θέσεις της σχετικά με την "καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται" και την "θεωρία των δύο άκρων":


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού όλα αυτά τα χρόνια απέφυγε τις προσωπικές ¨επιθέσεις¨, προσφιλείς στους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, και τοποθετούνταν μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο με βάση τις αρχές της. Πρόβαλλε όσο μπορούσε θέσεις υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων., θέσεις μαζικών φορέων. Η ανακοίνωση μας γιατί δεν ψηφίσαμε το ψήφισμα στο ΔΣ για την καταδίκη της ΧΑ ήταν σαφής όπως και η εναντίωση μας στη συγκεκριμένη φράση ¨καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται¨. 

Ούτε άγνοια έχουμε ούτε προκατάληψη. Είναι σαφές ότι η επίμαχη φράση ¨καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται¨ όπως και η θεωρία περί ¨δυο άκρων¨ έχουν σαν βάση την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Θεωρίες που επεξεργάζεται εδώ και χρόνια η ¨ Μαύρη Βίβλος¨ της ΕΕ και σήμερα μέσα από το πρόγραμμα ¨Ευρωπαϊκή Μνήμη ¨ δίνεται πακτωλός χρημάτων σε δήμους, περιφέρειες πανεπιστήμια και άλλους για να προωθήσουν αυτές τις απόψεις. Χτυπώντας την ιστορική μνήμη θέλουν να δηλητηριάσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης. Να αμβλύνουν τον όποιο ριζοσπαστισμό αναπτύχτηκε και μπορεί να αναπτυχτεί. Να αποκόψουν, εν μέσω κρίσης και επιβολής άγριων αντιλαϊκών μέτρων, τα λαϊκά στρώματα από τους πρωτοπόρους εργάτες, τους μπροστάρηδες των λαϊκών αγώνων, τους κομμουνιστές. Είναι μια ύβρις στα εκατομμύρια νεκρούς κομμουνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι ενάντια στον φασισμό, ναζισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η καθυστερημένη δικαστική καταδίωξη των ναζιστικών εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής συνοδεύεται από δηλώσεις, πρώτα από όλα του πρωθυπουργού και κυβερνητικών παραγόντων καθώς και άλλων , περί ¨καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται¨ ή να μιλούν για τα ¨δυο άκρα¨ στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι πλέον δεν θα ανεχτούν τέτοια φαινόμενα. Ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών των δηλώσεων όταν επιχειρούν να ταυτίσουν τη δολοφονική δράση της ΧΑ με κινητοποιήσεις και με μορφές πάλης διεκδίκησης βασικών δικαιωμάτων του λαού;

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι υποκρύπτουν τις πολιτικές θέσεις της ΧΑ υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, υπέρ των χαμηλών μισθών και μεροκάματων όπως και με τίνος πλάτες δικτυώθηκαν μέσα στο στρατό και την αστυνομία για να αποκρύψουν τον ταξικό χαρακτήρα του φασισμού που είναι υπέρ της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Δεν είναι τυχαίο ότι χρηματοδότες της ΧΑ είναι εφοπλιστές όπως χρηματοδότες των ναζί ήταν μονοπωλιακοί όμιλοι.

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η κυβέρνηση έβγαλε από τα ράφια υποθέσεις που χρόνιζαν για την ΧΑ. Θέλει να επιταχύνει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, να κατακρεουργήσει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά δικαιώματα για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, να προσελκύσει επενδυτές και να έρθει η ανάκαμψη. Για να τα προωθήσει χρειάζεται να υιοθετηθεί από τον λαό ως κοινός στόχος η ¨κοινωνική ομαλότητα¨ . Δρα προληπτικά γιατί φοβάται το λαϊκό κίνημα, φοβάται τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει και σε αυτό απευθύνεται όταν λέει ότι δεν θα ανεχτεί τη βία. Στοχοποιεί όλους όσους ζητούν αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όσους συμβάλλουν στην αποκάλυψη του πραγματικού ταξικού χαρακτήρα αυτών. Θέλουν να στοιχηθούμε πίσω από τη σημαία ¨του νόμος και τάξη¨.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί πείραξε τόσο πολύ ότι αναφερθήκαμε ονομαστικά σε δυο δημοτικούς συμβούλους; Που είναι στο κείμενο μας οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί; Πως μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του άλλα ψηφίζω και άλλα υποστηρίζω, του κ Κουκουρίγκου;

Αποκαλυπτικό είναι το κείμενο του κ Μισαλέμη για το τι θεωρεί βία. Καταδικάζει μεν τα φαινόμενα του τριτοκοσμικού κοινωνικού μοντέλου και της Νέας Παγκοσμίας Τάξης αλλά κρύβει επιμελώς ότι και αυτά είναι φαινόμενα του καπιταλισμού.

Θεωρεί βία την άσκηση πολιτικής κριτικής, θεωρεί βία ότι δεν συνταχτήκαμε με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν για να αλλάξει το σκηνικό αυτού του τόπου!! Μήπως επιχειρήσαμε σωματική ή άλλης φύσεως βιολογική βία;

Ποιες είναι αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις; Αυτές που ψήφισαν το Μάαστριχτ; Όσοι εφάρμοσαν από θέσεις εξουσίας την πολιτική που τσακίζει τον λαό και τον οδήγησε στη σημερινή θέση; Όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ; Όσοι πουλάνε το παραμύθι ότι θα την κάνουν φιλολαϊκή;

Για αυτόν είναι θλιβερός μονόλογος η αποκάλυψη των συνεπειών από την εφαρμογή του Καλλικράτη. Είναι θλιβερό να αποκαλύπτουμε τις ευθύνες όλων των παρατάξεων που στήριξαν τον Καλλικράτη και που σήμερα μπροστά στα προβλήματα που δημιούργησε προσπαθούν να μας πείσουν πως με μια άλλη διαχείριση θα λυθούν. Είναι θλιβερό φαίνεται να υπερασπίζουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, να μη θέλουμε να ξεπουληθεί ο τόπος μας, να διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια. Να διεκδικούμε επαρκή κρατική χρηματοδότηση (λεφτά που προέρχονται μέσα από την άγρια φορολογία) των δήμων για έργα και υπηρεσίες που θα ανακουφίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Να μιλάμε για την ανάγκη συμμαχίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο της χώρας και των διεθνών συμμαχιών του που το καταδυναστεύουν.

Για εμάς Βία είναι η βία των σωμάτων ασφαλείας, η εργοδοτική τρομοκρατία, οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, η επιβολή αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων. Βία που ασκείται από το αστικό κράτος για να υπερασπίσει την κυριαρχία των καπιταλιστών ενάντια στην αντίπαλη τάξη την εργατική και τους συμμάχους της.

Δεν είναι βία η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, στην παιδεία, ενάντια στις κατασχέσεις, ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας.


Σε αυτό το σενάριο δεν θα παίζουμε. Δεν θα συγκαλύψουμε στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικότητας τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Αργά ή γρήγορα ο λαός θα σας πάρει χαμπάρι.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

 1. Ε, τώρα νομίζουμε πια ότι επιτέλους συνεννοηθήκατε. Δώστε τα χέρια και δεν πιστεύουμε ότι θα ξαναδιαβάσουμε τίποτε σχετικό. Συνεννοηθήκαμε;
  gnborn2shoot

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κωνσταντινιδου Ελλη23 Οκτωβρίου 2013 - 9:30 μ.μ.

  Αγαπητοι φιλοι της Λαικης Συσπειρωσης που κρυβεστε πισω απο αυτην την ταμπελα αν αυτο δεν ηταν σλογκαν του σαμαρα θα σας πειραζε τοσο πολυ αυτη η προταση περι βιας απο οπου και αν προερχεται οχι βεβαια και ο νοων νοητω μαλλον δικαιολογειστε γιατι το καταψηφισατε και παντα κρυβεστε πισω απο τις λεξεις.συνελθετε δειτε γυρω μας τι γινεται να ενωσουμε τις δυναμεις μας μηπως και δει μια ασπρη μερα αυτος δημος που πηγε εκατο χρονια πισω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/181843,Katadikazetai_h_via_ap%E2%80%99_opoy_ki_an_proer.html


  Σε γνωρίζω από την κόψη
  του σπαθιού την τρομερή,
  σε γνωρίζω από την όψη
  που με βιά μετράει τη γη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/181843,Katadikazetai_h_via_ap%E2%80%99_opoy_ki_an_proer.html

  Σε γνωρίζω από την κόψη
  του σπαθιού την τρομερή,
  σε γνωρίζω από την όψη
  που με βιά μετράει τη γη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.