Το βρετανικό κανάλι Channel 4 και το εργαστήριο Sooam Biotech της Νότιας Κορέας διεξάγουν ένα διαγωνισμό, ο νικητής του οποίου θα κερδίσει… την κλωνοποίηση του σκύλου του! 

Μάλιστα, θα ταξιδέψει και ο ίδιος στη Νότια Κορέα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία, η οποία φυσικά θα καταγραφεί στις τηλεοπτικές κάμερες και θα μεταδοθεί στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ. 

Η ομάδα των επιστημόνων από το εργαστήριο Sooam Biotech ισχυρίζεται ότι μπορεί να κλωνοποιήσει το αγαπημένο σας κατοικίδιο μέσα σε δύο μήνες, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. 

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου, Dr Woo Suk Hwang, ανακάλυψε την τεχνική που χρησιμοποιεί το 2005, ενώ η εταιρεία του είναι η μοναδική στον κόσμο που προσφέρει την κλωνοποίηση σκύλων για εμπορικούς σκοπούς. 

Ο ίδιος έχει κλωνοποιήσει επιτυχώς τουλάχιστον 400 σκυλιά, τα οποία θεωρούνται τα πιο δύσκολα ζώα για κλωνοποίηση. 

Η Sooam Biotech έχει κλωνοποιήσει ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας, καθώς και σκύλους-διασώστες για την κυβέρνηση της χώρας, καθώς επίσης και άλλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, η αξία των οποίων είναι πολύ μεγάλη. 

Η κλωνοποίηση ζώων όμως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, από το 1996 που γεννήθηκε η Ντόλι στη Σκωτία, το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του «Dog, Inc.», John Woestendiek, η πρακτική αυτή θεωρείται συνηθισμένη στη Νότια Κορέα, κι αυτό γιατί εκεί ισχύουν πιο χαλαροί κανόνες σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τους σκύλους. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πολλές φορές τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται ως δότες ωαρίων ή ως παρένθετες μαμάδες, στη συνέχεια σκοτώνονται και τρώγονται. 

Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μία ημέρα, αλλά κοστίζει ακριβά, περίπου 100.000 δολάρια για ένα σκυλί. 

Ο Dr Hwang, που είναι επικεφαλής της ομάδας που «τρέχει» το διαγωνισμό «UK Dog Cloning Competition» ανέφερε: «Μπορούμε να κλωνοποιήσουμε οποιαδήποτε ράτσα σκυλιού». 

Αιτήσεις για το διαγωνισμό μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Όσοι θέλετε και μπορείτε άμεσα να υιοθετήσετε σκυλάκια, θα βρείτε οκτώ αδέσποτα κουτάβια, ηλικίας περίπου τεσσάρων εβδομάδων, κάτω από την αποβάθρα των Νέων Επιβατών. Είναι πολύ φιλικά και θα γίνουν μεσαίου μεγέθους. Ώς τώρα τα έχει θηλάσει όσο μπορεί η μητέρα τους, αρκετοί άνθρωποι τους έχουν φέρει διάφορα τρόφιμα και νερό, αλλά βρίσκονται ήδη στη φάση του απογαλακτισμού, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει, θα πάψουν να είναι τόσο χαριτωμένα, και κινδυνεύουν να γίνουν ενοχλητικά! Κάποιοι στην περιοχή έχουν ήδη κάνει μια μαζική θανάτωση γατών -και όχι μόνο αδέσποτων!- με φόλες, που οι γάτες είναι τόσο διακριτικές, και μάλιστα τόσο χρήσιμες με τα ποντίκια που πιάνουν στην περιοχή μας που πνίγεται από τα σκουπίδια. Παρακαλούμε προλάβετε το συντομότερο δυνατόν, προτού ρίξουν και σε αυτά φόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.