«Είναι πιθανό να έχουμε όχι μόνο παρακολουθούμενο αλλά και εκβιαζόμενο πολιτικό πληθυσμό», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για το θέμα των παρακολουθήσεων από την NSA, την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών. Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση προς τους υπουργούςΔημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Εξωτερικών σχετικά με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», όπου η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, στο σκάνδαλο των υποκλοπών το 2006, με θύμα τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου.«Η υπόθεση είχε θαφτεί σε κάποια εισαγγελικά συρτάρια. Είναι μείζων υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας και συνδέεται από τους ανακριτές και με την υπόθεση συνωμοσίας για απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού. Αυτά συνθέτουν ένα πάρα πολύ σοβαρό πλέγμα και μαζί με την υπόθεση Τσαλικίδη επιβάλλουν άκρα υπευθυνότητα» δήλωσε η κα Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι προκύπτουν ερωτηματικά για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, που «είχε σπεύσει για διαβεβαιώσεις περί μη παρακολουθήσεων», ενώ αναφέρθηκε και στον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος «σπεύδει να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι πήρε το χρίσμα επί ΠΑΣΟΚ για να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και παρασύρει το ΠΑΣΟΚ σε μία πολιτική ευθύνη που δεν θέλει να αναλάβει. «Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βενιζέλο» δήλωσε καθώς διαπιστώνει «ανάλογη αντιμετώπιση με σειρά σκανδάλων όπου εμπλέκεται πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γιατί κυρά μου παραπονιέσαι; Σ΄αυτή τη Δημοκρατία γεννήθηκες, μ΄αυτήν θα πορευτείς!
    Μήπως σ΄άκουσα ποτέ να μιλάς για αλλαγή (όλων φυσικά και ανεξαιρέτως) των νόμων, που με την αυστηρή εφαρμογή τους θα ξαναποκτήσουν επιτέλους σημασία, οντότητα και κύρος πολλά στην Ελλάδα και δεν το θυμάμαι;;;!!!!
    Μήπως δήλωσες και συ και το "μαγαζάκι" σου ποτέ τίποτε για τους χασισεμπόρους, τους απατεώνες, τους κουκουλοφόρους, τους συνδικαλιστάδες π.χ. εκπαιδευτικούς που το πάνε από απεργία σε απεργία, τους απεργούς των πανεπιστημίων που απεργούν επί 8 εβδομάδες και...πληρώνονται κλπ κλπ κλπ και δεν το αντιληφθήκαμε; Οι παρακολουθήσεις σε μάραναν;
    Μπορεί να έχετε ούριο άνεμο προς στιγμήν ως ΣΥΡΙΖΑ μιας και ο απελπισμένος θέλει να δοκιμάσει κι εσάς στις επόμενες εκλογές, αλλά μην μας λέτε ότι δεν είστε στο φινάλε κι εσείς σαν όλους τους άλλους!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.