επιτελικά σχέδια στο φουαγιέ του Ξενία...
του Αιθερόπλωου

Στο χθεσινό απολογισμό – παρωδία που έγινε στο Ξενία της Περαίας, κυριάρχησαν οι λέξεις «ανεπάρκεια», «αδυναμία», «εγκατάλειψη», «ανικανότητα» κι ένα σωρό άλλες λέξεις από «α» στερητικά. Ένας ένας, περνούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και γάζωναν με παρατηρήσεις και επισημάνσεις τις παρατεταγμένες μαριονέτες που παρίσταναν - ακόμα για λίγους μήνες ευτυχώς – τη διοίκηση του δήμου.
Προηγήθηκε η απολογία των (όχι και τόσο) καημένων αντιδημάρχων που ψελλίζοντας λίγες αράδες ο καθένας από το ανύπαρκτο έργο τους, ξεφυσούσαν ανακουφισμένοι κατεβαίνοντας απ’ το βήμα. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας έλεγε από μέσα του «άλλο κακό να μη μας βρει».
Ο Αθανασιάδης, επάξια ανακηρύχτηκε αντιδήμαρχος της μακέτας (βλέπαμε τα βιοκλιματικά σχολεία στον προτζέκτορα και τρίβαμε τα μάτια μας), ο Μπάρμπας (τι θλιβερός «τσαμπουκάς» αλήθεια) μας είπε πόσους τόνους σκουπίδια μάζεψε το ’12 αλλά ξέχασε να μας πει πόσους άφησε αμάζευτους, ο Βογιατζής της παιδείας τα μπουρδούκλωσε και με μισόλογα βγήκε σχεδόν αλώβητος με πέντε λεπτά ομιλίας (κουβέντα για τα λεωφορεία), το Στουρνάρα των οικονομικών δεν τον πρόλαβα να τον ακούσω αλλά του έχω εμπιστοσύνη στο ψέμα, με τον δε Βογιατζή τον πρεσβύτερο δεν αξίζει καν να ασχολείσαι.
Φωτεινή εξαίρεση οι Τροκάνας – Τσακμάκας που απέδειξαν με λίγα λόγια αλλά και με το ήθος τους μπροστά στο μικρόφωνο ότι υπάρχει ελπίδα ακόμα μακριά απ’ τα κόμματα.
Ο δε δήμαρχος επιβεβαίωσε πολλάκις την ρήση : η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Απαντούσε στον κάθε ομιλητή προσπαθώντας να αποκρούσει έστω και ένα από τα όσα του καταμαρτυρούσαν ένας μετά τον άλλο, ξεμπροστιάζοντάς τον για ότι δεν έκανε αλλά και για τις αδιαφανείς διαδικασίες σε ότι ελάχιστο έκανε. «Είναι δήμαρχος και δικαιούται να δευτερολογήσει» τον κάλυπτε συνεχώς ο Κούτουκας καταλαβαίνοντας κι ο ίδιος ότι γίνεται συνεχώς ρεζίλι φωνάζοντας από μικροφώνου.
Οι δημότες που αξιώθηκαν κοντά στα μεσάνυχτα να πάρουν το λόγο, μόνο σωματική βία που δεν υπέστησαν από τους τραμπούκους του πάνελ. Επιτέθηκαν φραστικά στην Ντίνα Μόραλη, λοιδώρησαν τον Σάββα τον Πασχαλίδη, κορόιδεψαν την Ελένη τη Ματθαίου, χλεύασαν τον ασπρομάλλη Φιδέλη αλλά βρήκαν το μάστορή τους απ’ τον Χρήστο Ιβάνοβιτς που ευτυχώς επενέβη αλλιώς ακόμα θα δευτερολογούσε ο δήμαρχος.
Καθόταν απέναντί μας με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος, ίδιοι κασιδιάρηδες έτοιμοι να βρουν ευκαιρία να ορμήξουν.
Κατά τα μεσάνυχτα και μέσα από φραστικές αντιπαραθέσεις με λόγια που μόνο σε εκπαιδευτικούς δεν αρμόζουν, έληξε αυτό το φιάσκο που είθισται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Μούμεινε η ατάκα του Ακτιβιστή που μου ψιθύρισε σε κάποια διακοπή : «πρέπει να είμαστε πολύ μαζοχιστές για να καθόμαστε να υπομένουμε τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο»
Ευτυχώς του χρόνου (λόγω εκλογών) δε θα γίνει απολογισμός κι ακόμα περισσότερο που στον επόμενο δε θα βρίσκεται κανένας απ’ τους χτεσινούς αχαρακτήριστους μπροστά μας.
Αυτή άλλωστε είναι και η εκδίκηση ημών των απλών δημοτών. Εμείς θα είμαστε εκεί και την επόμενη φορά αλλά αυτοί οι «κύριοι», όχι.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Κάτι δεν πάει καλά εδώ... Στο ένα άρθρο διαβάζουμε :..." Τέλος να καταθέσουμε και την αίσθηση θλίψης που απέπνεε η χθεσινή παρουσία του Δημάρχου (θλιβερή την χαρακτήρισαν αρκετοί δημότες) που πρέπει να οφείλεται στη μοναξιά που διακρίναμε καθώς δίνει την εικόνα δημάρχου υπό απόσυρση αφού δεν ξεχωρίσαμε κανένα συνεργάτη του που να προσπάθησε να τον καλύψει στις επιθέσεις που δέχτηκε (από εχθρούς και φίλους)."
    Στο επόμενο άρθρο βλέπουμε τον Αλεξανδρή με στολή ναζί στρατηγού να ...χαμογελάει στο φουαγιέ του ξενοδοχείου με τα επιτελικά σχέδια!
    Προφανώς έτσι ντυμένος θα εμφανίστηκε στον ...απολογισμό , μιας και δεν ήμουν ο ίδιος παρών.
    Επομένως ή το πρώτο είναι ψέμα ή πρόκειται για στιγμιαίο χαμόγελο για την φωτογραφία και μόνο. Περίπτωση φωτομοντάζ φυσικά αποκλείεται!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.