Τελικά οι προσπάθειες που καταβάλλουν με συγκαλυμμένο τρόπο (αλλά φυσικά αναγνωρίσιμη προέλευση)  οι γνωστοί άγνωστοι δημοτραφείς, κυβερνητοεντολοδόχοι αλλά και διάφοροι ρουφιανοαναθρεμμένοι της περιοχής να πλήξουν τα κινήματα στον  Θερμαϊκού, αυτήν την φορά δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Η 17η διάθεση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού έγινε χθες Κυριακή και είχε πρωτοφανή προσέλευση δημοτών που έσπευσαν  να προμηθευτούν για μια ακόμη φορά, προϊόντα από παραγωγούς και συνεταιρισμούς, να ενισχύσουν οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια αλλά και για να σταθούν (όπως πολλοί μας εμπιστεύτηκαν) απέναντι σε όποιες κακόβουλες προθέσεις χτυπήματος του θεσμού της διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες.

Ούτε η όψιμη, μετά από την τρίχρονη απραξία της, επίδειξη κοινωνικού πρόσωπου της Διοίκησης του Δήμου με την σχεδόν ταυτόχρονη  - μια μέρα πριν - λειτουργία της αγοράς παραγωγών (όπως την ονόμασαν), ούτε η εκστρατεία προπαγάνδισής της με αφίσσες, ομαδικά μέηλ, τηλεφωνήματα αλλά και τρυκάκια, ούτε η φυσική παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρή και των στελεχών της διοίκησης στον χώρο, ούτε πολύ περισσότερο οι απειλές και ανώνυμες καταγγελίες μπόρεσαν να ματαιώσουν τον θεσμό της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες του Θερμαϊκού.
Αριστερά Χωρίς Μεσάζοντες της Πρωτοβουλίας, δεξιά αγορά παραγωγών του Δήμου
Οργισμένοι πολλοί συνδημότες μας (ακόμα και ψηφοφόροι του) διεμήνυσαν στον Δήμαρχο να ασχοληθεί με πιο σημαντικά ζητήματα γι' αυτόν και να πάψει να στοχεύει στο χτύπημα των κινημάτων πολιτών και ιδιαίτερα στο κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες. Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που μας αποκάλυψαν (δεν το διασταυρώσαμε αλλά το θέτουμε σαν ερώτημα στην Διοίκηση) την συστράτευση μνημονιακών δημαρχών - 60 στον αριθμό - που συσκέφθηκαν στο Ωραιόκαστρο για το συντονισμένο χτύπημα των κινημάτων. Ίσως να υπάρχει βάση σ' αυτό, αν συνεκτιμηθεί η παρουσία ΣΔΟΕ στην διάθεση το Σάββατο στην Βέροια, το σταμάτημα της 6ης διάθεσης από την αστυνομία χθες Κυριακή στο Ωραιόκαστρο και τις απειλές προς την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία και το "γιαλαντζί  παζάρι" στον Θερμαϊκό.

Ελπίζουμε να επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις στο δημαρχιακό μέγαρο και να μην συνεχιστεί αυτό το γαϊτανάκι κυνηγητού των δράσεων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας και των κινημάτων γενικότερα. 

Ας πηγαίνει ο Δήμαρχος να ψωνίζει από την νεότευκτη, ιδρυθείσα από τον Δήμο και μια ΚΟΙΝΣΕΠ κοινής έκφυσης, αγορά παραγωγών,
ας ψωνίζει και  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Βογιατζής βάζοντας υπαλλήλους του Δήμου (εθελοντές το Σάββατο στην αγορά) να του κουβαλούν τα ψώνια στο αυτοκίνητο, 

αλλά ας καταλάβουν ότι οι δημότες στηρίζουν τις δράσεις της Πρωτοβουλίας και ότι η διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος θεσμός στην περιοχή.
















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ..." ας ψωνίζει και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Βογιατζής βάζοντας υπαλλήλους του Δήμου (εθελοντές το Σάββατο στην αγορά) να του κουβαλούν τα ψώνια στο αυτοκίνητο," ...
    Τους δίνει για πουρμπουάρ τουλάχιστον καμμιά...πατάτα ; (όχι Νευροκοπίου φυσικά, γιατί το Νευροκόπι δεν ανήκει στον Δήμο...Θερμαϊκού!)
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.