Με δύο νεκρούς, δύο αγνοούμενους και μια τεράστια υλική καταστροφή σε κτήρια και υποδομές βρήκε την επόμενη ημέρα της θεομηνίας το νησί της Ρόδου. Δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 59 ετών εντοπίστηκαν νεκρές, ενώ ακόμα δύο αγνοούνται. Στο νησί επικρατεί χάος καθώς πολλά οδικά δίκτυα έχουν υποστεί καθίζηση, ενώ ο δήμος προσπαθεί να καταγράψει τις πρώτες ζημιές.

Με τη συνδρομή του στρατού οι έρευνες

Δυνάμεις και μέσα του στρατού συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό, στη διάθεση των τοπικών αρχών έχουν διατεθεί 8 καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, 1 εκσκαφέας και 1 φορτωτής.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη.

Να σημειωθεί πως οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων σταμάτησαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου και θα ξεκινήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της Κυριακής.

Δύο νεκρές γυναίκες και δύο αγνοούμενοι

Νεκρές εντοπίστηκαν δύο γυναίκες, ενώαγνοείται ένας 50χρονος άνδρας, στην περιοχή της Κρεμαστής, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, κοντά στο Αεροδρόμιο, αλλά και ο σύζυγος της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή σε κοίτη ποταμού στην Ιαλυσό.

Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 59 ετών, κάτοικος Ρόδου με καταγωγή από την Κύπρο, επέβαινε μαζί με τον σύζυγό της σε αυτοκίνητο μάρκας BMW το οποίο παρασύρθηκε από την ορμή του νερού.

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, στην κοίτη του χειμάρρου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου.

Παράλληλα, νεκρή εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου η 30χρονη δασκάλα σε σχολείο του χωριού Παραδείσι, η οποία βρισκόταν μαζί με δύο άνδρες σε αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη γέφυρα των Μαριτσών. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στην παραλία της περιοχής 500 μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου.

Ένας από τους δύο συνεπιβάτες διασώθηκε, ενώ αγνοείται ο τρίτος, ένας 50χρονος εκπαιδευτικός (καθηγητής αγγλικών).

Η 30χρονη και ο 50χρονος δεν κατάγονται από τη Ρόδο και τα ονόματα τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.