Βέροια, 31-10-13. Η αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας σείεται από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του ακροατηρίου. Ρίγη συγκίνησης και χαράς μας διαπερνούν.

Ο Νίκος Ασλάνογλου, συναγωνιστής των Πολιτών της Βέροιας, ανακηρύσσεται ομόφωνα αθώος από την έδρα (εισαγγελέα και δικαστή), για την επανασύνδεση ρεύματος σε μακροχρόνια άνεργο συμπολίτη μας. Είχε προηγηθεί η συγκλονιστική κατάθεσή του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Πήραν μία γενναία απόφαση και απέδειξαν ότι υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν ποιός θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός ρόλος της δικαιοσύνης.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στηρίζει άνευ όρων συναγωνιστές-διαμάντια σαν τον Νίκο Ασλάνογλου.Στηρίζουμε το Νίκο, ο οποίος εκτός από σπουδαίος αγωνιστής, είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος.

Εδώ και δύο χρόνια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, έχει επανασυνδέσει χιλιάδες κομμένα ρεύματα, σε φτωχούς, άνεργους, πολύτεκνους, ανάπηρους, ινσουλινοεξαρτώμενους, καρκινοπαθείς και κάθε κατηγορίας αδύναμους συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή μας τη δράση. Είμαστε υπερήφανοι και για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας πράττει με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία.

Τα κοινωνικά αγαθά πρέπει να επανακτηθούν άμεσα από τον λαβωμένο λαό μας. Έχουμε όλοι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην Παιδεία, την Υγεία, στη μετακίνηση, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, την τροφή, τη στέγη, τους φυσικούς πόρους.

Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα. Κανένας υπουργός, μεγαλοεργολάβος ή κερδοσκόπος δεν μπορεί να λυμαίνεται αυτά τα αγαθά και να τα αποστερεί από τους συνανθρώπους μας. Κανένα οικονομικό σύστημα, μοντέλο ανάπτυξης ή ιδεολογία δεν μπορεί να τοποθετείται πάνω από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, κλιμακώνει τον αγώνα του μέχρι την τελική νίκη. Η νίκη αυτή μας δίνει νέα φτερά για τη συνέχεια. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε ένα μάτσο μεγαλοκαρχαρίες και τους υποτελείς τους, να αποφασίζουν για τις τύχες του λαού, ερήμην του.

Το ταβάνι μας είναι ο ουρανός. Τα θέλουμε όλα και θα τα κερδίσουμε!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.