του Ακτιβιστή

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους τετράποδους φίλους μας στον Θερμαϊκό αλλά  δημιουργεί ανησυχία σε πολλούς κατοίκους της περιοχής μας τέθηκε έκτακτα (προ ημερησίας διάταξης) στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα αδέσποτα δείχνουν να συνθέτουν ένα πρόβλημα που παρότι δαπανώνται σημαντικά κονδύλια από τον ισχνό δημοτικό κορβανά είναι δύσκολο να λυθεί, όπως παραδέχονται μέλη της Διοίκησης.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ Αριστείδης Λιόλιος, υπενθύμισε στον Πρόεδρο το πρόβλημα που δημιουργείται με τις δύο αγέλες αδέσποτων σκυλιών στην Μηχανιώνα και ζητήθηκε από την αρμόδια κ. Ζαριφέ να πιέσει το ΣΥΠΠΑΖΑΘ ( ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ώστε να "σπάσουν" τις αγέλες, που δημιουργούν ανησυχία στους κατοίκους, που βρίσκονται σε δύο σημεία (περιοχή Κέντρου Υγείας και στην παραλία). Καταγγέλθηκε μάλιστα ότι το ΣΥΠΠΑΖΑΘ ( ο διαδημοτικός φορέας για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων), στον οποίο καταβάλλεται ετησίως ένα αξιοσέβαστο ποσό, δεν επιλαμβάνεται  για τις περιπτώσεις που  πρέπει ή το κάνει με μεγάλη καθυστέρηση. Αντίστοιχες αγέλες  δηλώθηκε, από την κ. Παπαδοπούλου,  ότι δημιουργούν προβλήματα και σε κατοίκους  στην Αγία Τριάδα.

Η κ. Ζαριφέ μάλιστα, αρμόδια δημοτική σύμβουλος στην οποία έχει ανατεθεί η προστασία των αδέσποτων ζώων (Αντιδήμαρχος σκύλων όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά), αποκάλυψε (αυτό που από χρόνια πρότειναν οι φιλόζωοι) ότι εξετάζει την περίπτωση να αποχωρήσει ο Δήμος Θερμαϊκού από τον διαδημοτικό αυτό φορέα περίθαλψης. Γιατί  τα λεφτά που δίδονται είναι πολλά και δεν υπάρχει ικανοποιητική ανταπόδοση παροχής υπηρεσιών. Προσβλέπει στην βοήθεια και δράση των φιλοζωικών οργανώσεων, όπως αποκάλυψε. Ήδη, όπως πληροφόρησε, ο Δήμος Πανοράματος έπαψε να  συμμετέχει στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

Μια άλλη παράμετρος βέβαια είναι η άποψη των φιλοζωικών οργανώσεων που κατ' επανάληψη επέρριψαν ευθύνες για το πρόβλημα των αδέσποτων στον Δήμο αλλά και στην παρέμβαση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ.
Όπως και να το δούμε υπάρχει ένα ανοιχτό θέμα που επιβάλλεται να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης. Και το ότι συζητήθηκε κυριολεκτικά στο πόδι στην τελευταία συνεδρίαση αποδεικνύει πως δεν υπάρχει ούτε γι' αυτό διάθεση για σοβαρή και εμπεριστατωμένη εξέταση και διευθέτησή του.

Ακούστε την συζήτηση που έγινε στην 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού:



Σχετικές αναρτήσεις:

Τι γίνεται με τα αδέσποτα στον Θερμαϊκό ;;;;

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Ούτε καν οι υποχρεωτικές στειρώσεις δεν γίνονται, όπως απέδειξε πριν από κανέναν μήνα η γέννηση εννιά αδέσποτων κουταβιών στην αποβάθρα των Νέων Επιβατών,και έτσι και ο κόσμος κινδυνεύει από τις αγέλες και αυτές οι ψυχούλες ταλαιπωρούνται από την πείνα και το κρύο. Κατά τα άλλα τα κοινοτικά κονδύλια για την αντιμετώπιση των αδεσπότων εισπράττονται προφανώς κανονικότατα, αλλά μάλλον καταλήγουν σε συγκεκριμένες τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από επικοινωνία με τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ μου είπαν ότι το μόνο που κανουν είναι να στειρωνουν αδεσποτα και να τα ξαναφηνουν στο δρομο (αραγε όταν τραυματιστεί καποιος από επιθετικό αδέσποτο και τους πάω δικαστικώς κι αυτούς και το Δήμο, θα συγκινηθούν?). Μου είπαν μαλιστα, επειδή τους ζήτησα να απομακρύνουν συγκεκριμένα αδέσποτο γέρικο σκυλί στη γειτονιά μου που έχει δαγκώσει το δικό μου 2 φορές, ότι το μόνο που κάνουν ειναι στειρωση και μονο μετά την συναίνεση του γείτονα που ταιζει το αδεσποτο! Τους είπα οτι ο γειτονας δεν το εχει ουτε σπιτι του ουτε εμβολιαζει ουτε εχει βαλει τσιπακι κι οτι δε με ενδιαφερει κι ειναι ευθυνη του Δήμου αλλά δε μπορουσαν να βοηθήσουν, είπαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. In Michaniona nothing is done for strays for years, a few young Greeks and a few foreigners try and sterilise,give medicine to the sick all out of their own pockets.
    It is a national disgrace,lack of education,the lack of people sterilising their own pets and the old fashioned all animals are vermin and please do not blame lack of funds,this has been happening for years,lack of caring and education is the only problem.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.