του ακτιβιστή
Στα πλαίσια της σημερινής εκδήλωσης που παρακολουθήσαμε στο Εμπορικό επιμελητήριο με θέμα το χτύπημα των κινημάτων Χωρίς Μεσάζοντες, και διοργάνωσε η συμμαχία κεντρικής λαχαναγοράς - λαϊκατζήδων (ΣΕΚΛΘ) και κλαμπ επιμελητηρίου (ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση), είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Τσαμασλή. Ο χαρακτηρισμός "ενδιαφέρουσα" έχει να κάνει και με τα όσα ειπώθηκαν αλλά και για την εντύπωση που μας δημιούργησε μια αβίαστη και επικοινωνιακού τύπου συνέντευξη από ένα παράγοντα, και πιθανότατα υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού, που δεν γνωρίζαμε προηγουμένως.

Χωρίς καμιά υπεκφυγή απάντησε στις ερωτήσεις μας και ταυτόχρονα δημιούργησε και νέα ερωτήματα που δεν είχε αντίρρηση φυσικά να απαντήσει.

Ξεκαθάρισε πως η συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Αλεξανδρή αντικείμενο είχε την πρότασή του για την πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας και όχι τις εσωκομματικές διευθετήσεις για του ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της δεξιάς στον Δήμο Θερμαϊκού.

Εδώ να σημειώσουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, φέρεται αποφασισμένος να δουλέψει ώστε να δούμε καραβάκια (έστω και σε πιλοτική μορφή) στο Θερμαϊκό από την αρχή του ερχόμενου καλοκαιριού. Μια πρωτοβουλία που πήρε ο ίδιος και μετέφερε την πρόταση στον κ. Αλεξανδρή ζητώντας τη στήριξη του εγχειρήματος.
Χωρίς να μπορούμε να αποφύγουμε να αξιολογήσουμε ως επικοινωνιακού τύπου εξαγγελία την είδηση (μιας και ο ίδιος προΐσταται στον Οργανισμό) είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι πρόκειται για μια πρόταση που μπήκε στο τραπέζι.

Διευκρίνησε πως στόχος του είναι η σύσταση ενός συνδυασμού που θα περιλαμβάνει αξιόλογους ανθρώπους (όχι της περασμένης δεκαετίας όπως τόνισε χαρακτηριστικά) χωρίς απαραίτητα να είναι ο ίδιος επικεφαλής, αρκεί να εφαρμόσει το δικό του προσωπικό όραμα για τον τόπο. Εξηγώντας πως δεν είναι ο ίδιος που θα πρέπει να ασχοληθεί με τα σκουπίδια ή αλλαγές λαμπτήρων φωτισμού, εννοώντας πως θα πρέπει να ασχολείται με τις γενικότερες κατευθύνσεις και το πλάνο σχεδιασμού και επιθυμώντας σε μια 5ετία να αλλάξει ο Δήμος.

Τόνισε όμως πως την απόφαση για το αν θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου δεν την έλαβε ακόμα, και δεσμεύτηκε να το πράξει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου (θυμόμαστε ότι είχαμε διαβάσει σε κάποιο άλλο ιστολόγιο ότι ανάλογη ημερομηνία ήταν μέσα στο Νοέμβριο). Και θεωρεί ότι δεν έχει αργήσει γιατί πιστεύει ότι αν το αποφασίσει όσο κι αν δουλέψουν από τώρα οι αντίπαλοί του θα χάσουν τελικά.

Με περίσσια αυτοπεποίθηση μας δήλωσε πως αυτός είναι που ενώνει και ότι μαζεύει τα στελέχη που έδιωξε με τον τρόπο του ο τωρινός Δήμαρχος. Και δεν έκρυψε πως είναι κοντά του ο Αντώνης Βουδούρης, στελέχη του Απόστολου Οικονομίδη (που δεν κατονόμασε), πρώην στελέχη του Αλεξανδρή, ο Τσιαουσίδης και άλλα ονόματα που ακούγονται στο ηχητικό της συνέντευξης.

Εξέφρασε την εκτίμησή του στο κ. Αλεξανδρή (ίσως επειδή όπως δήλωσε "οι συγκρούσεις φέρνουν νικητή αλλά το αίμα ρέει") δείχνοντας ότι επιθυμεί να αποφύγει την σύγκρουση και χαρακτηρίζοντάς τον ως συναινετικό άνθρωπο, κάτι που δεν είναι ο κ. Μαυρομάτης, όπως είπε.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Τσαμασλή που ακολουθεί:



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Με άρεσε που έχει σίγουρη τη νίκη και για το λόγο αυτό δε βιάζεται. Τη Νικη Βόλου εννοεί? Τα κομμάτια που ενώνει πάλι? Λαζαρίδης Στεφανίδης Τσιαουσίδης μάλλον έχει προτίμηση στους πόντιους.Εις αύριον τα σπουδαία παίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βιαζεται διοτι γνωριζει οτι θα κερδισει σιγουρα μια θεση διπλα στον Παπαγεωργοπουλο οπου νανε. Αλλωστε με κουρελια μονο κουρελου μπορεις να πλεξεις και τιποτε περισσοτερο . Φτανει τοση λουφα κ. Τσαμασλη πανε τωρα στο ποστο σου στον Δημο Θεσσαλονικης σαν κατωτερος υπαλληλος και παρατα μας διοτι πολυ μας εχεις πρυξει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.