Μη αναγκαία κρίθηκε η λήψη νέων μέτρων για την αιθαλομίχλη από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) ήταν κάτω από τα όρια συναγερμού, ενώ, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για τις επόμενες μέρες, δεν ευνοείται η συγκέντρωση ρύπων.
            Ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα υλικά που χρησιμοποιούν προς καύση.
«Μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού λόγω της αιθαλομίχλης, η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, συνεκτιμώντας τα καιρικά φαινόμενα και τα στοιχεία μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - τα οποία σήμερα είναι πολύ κάτω από τα όρια συναγερμού, - αποφάσισε των τερματισμό των έκτακτων μέτρων. Διατηρούμε, όμως, σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες μας σε καθημερινή βάση, όπου θα εξετάζονται όλα τα στοιχεία μετρήσεων των αιωρουμένων σωματιδίων, ενώ βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ε.Μ.Υ. και τους σταθμούς μετρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανάλογα αν χρειαστεί θα αποφασίζονται νέα μέτρα, που θα στηρίζονται στη νέα Υπουργική Απόφαση.

Συνιστούμε στους συμπολίτες μας, όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να μην κάνουν άσκοπη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης. Παράλληλα δε, να αποφεύγεται πάση θυσία η καύση μη εγκεκριμένων υλικών, όπως ελαστικά, πλαστικά, ξύλα εμποτισμένα με βερνίκι ή χρώματα κτλ», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.