Ένα μικρό εργοστάσιο στο χωριό Kapetakan στην Ιάβα, στην Ινδονησία επεξεργάζεται και πουλά κρέας και δέρμα φιδιών. Το εργοστάσιο παράγει εκατοντάδες μέτρα από δέρμα φιδιών που πουλάει σε εργοστάσια στην Δυτική και κεντρική Ιάβα.



Το δέρμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή πορτοφολιών, τσαντών και υποδημάτων. Το κρέας πιστεύεται πως βοηθά στην θεραπεία πολλών ασθενειών.



Η αρχική τιμή μια τσάντας ξεκινά από τα 15 έως 30 $ ανάλογα με το μέγεθός της. Όταν όμως φθάσει στην δύση η αξία της μπορεί να φτάσει στην τιμή των 4.000 $



Συλλαμβάνονται τα φίδια, αποθηκεύονται σε σακούλες και πωλούνται.



Τα φίδια όπως είναι ζαλισμένα δέχονται χτύπημα με μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Μια σωλήνα μπαίνει ανάμεσα στους σιαγόνες τους και διοχετεύεται νερό που μετατρέπει τα φίδια σε φουσκωμένα μπαλόνια.



Ένα δερμάτινο κορδόνι δένεται γύρω από το λαιμό του φιδιού για να εμποδίσει την διαφυγή του νερού.



Στην συνέχεια το κεφάλι του φιδιού καρφώνεται σε ένα τσιγκέλι. Ακολουθούν μερικές γρήγορες τομές και το δέρμα αφαιρείται όπως ένα πλαστικό γάντι βγαίνει από ένα χέρι.



Προκειμένου να κατασκευαστούν τσάντες, παπούτσια και άλλα είδη με πρώτη ύλη το δέρμα φιδιών ο ανθρώπινος ρατσισμός αφού γδέρνει τα αφήνει να πεθάνουν.... διαδικασία που μπορεί να κρατήσει για τρεις μέρες.

Φωτογραφίες: Splash/All Over press


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.