Παραθέτουμε τα γεγονότα:
  • Στις 15/12 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο εμπορικό επιμελητήριο με πρόφαση το χτύπημα του παραεμπορίου στον τομέα των οπωρολαχανικών και ουσιαστικό στόχο το κίνημα χωρίς μεσάζοντες (Ιαχές πολέμου χωρίς αντίκρυσμα στη σύσκεψη ενάντια στα κινήματα χωρίς μεσάζοντες). Στην συγκεκριμένη σύσκεψη, μεταξύ αυτών που στάθηκαν αντίθετοι στους "ιαβέρηδες" των αγορών οπωρολαχανικών (κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης και λαϊκατζήδες) ήταν και ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, που μίλησε και για μια ιδιότυπη ομερτά στον τρόπο επιβολής των τιμών αγαθών που επικρατεί στις λαϊκές αγορές. Μάλιστα δέχθηκε επίθεση από παριστάμενους λαϊκατζήδες και δεν του επετράπη να τελειώσει την τοποθέτησή του με άκομψο τρόπο από το προεδρείο της ημερίδας. 
  • Τέσσερις μέρες αργότερα (19/12) με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμης (Κίνηση αγάπης με διανομή τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες)ανακοινώνεται η δωρεάν διάθεση 10 τόννων τροφίμων σε κατοίκους Θέρμης που τα έχουν ανάγκη. Από την ίδια ανάρτηση πληροφορούμαστε: "Τα τρόφιμα, που είναι πρώτης ανάγκης όπως αυγά, ρύζι, πατάτες, πορτοκάλια προσφέρουν τα μέλη του Σωματείου Μικροπωλητών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών εκτός πόλεως Θεσσαλονίκης ως κίνηση αγάπης και υποστήριξης σε συνεργασία με το δήμο θα δοθούν σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Πρατηρίου του Δήμου Θέρμης και επιπλέον σε οικογένειες που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν σε αυτό και δεν έχουν ακόμη κριθεί, καθώς και σε οικογένειες που οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί λόγω μικρής υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη σε αυτό. Επίσης, άλλος ένας τόνος φρούτα και λαχανικά που προσφέρει η Κεντρική Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης θα μοιραστεί με τον ίδιο τρόπο από τις κοινωνικές δομές του δήμου. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν από τις κοινωνικές δομές και τους εθελοντές του Δήμου Θέρμης". 
  • Την αμέσως επόμενη μέρα (20/12) κατατίθενται καταγγελίες του ίδιου Σωματείου Μικροπωλητών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών εκτός πόλεως Θεσσαλονίκης Μακεδονία και του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης (ΟΛΑΘ) στο ΑΤ Ν. Επιβατών με τις οποίες ζητούνται η έλεγχοι και επιβολή κυρώσεων ενάντια σε παραγωγούς που θα συμμετάσχουν στην αγορά Χωρίς Μεσάζοντες που διοργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού την Κυριακή στους Ν. Επιβάτες. 
  • Στις 22/12 ημέρα Κυριακή, οι αστυνομικές δυνάμεις με πολυμελή παρουσία στο χώρο του πάρκου Ν. Επιβατών από τις πρωϊνές ώρες, τρομοκρατούν τους παραγωγούς και δημιουργούν προβλήματα στην κανονική λειτουργία της αγοράς χωρίς μεσάζοντες η οποία διενεργείται με την μορφή πλανόδιας μετακινούμενης αγοράς. 
  • Και την ίδια μέρα κυκλοφορεί και η προκήρυξη του σωματείου "Μακεδονία" που επιδεικνύει το τραγελαφικό πρόσωπό του συνδυάζοντας και δικαιολογώντας την επίθεση στα κινήματα χωρίς μεσάζοντες και το "φιλολαϊκό" και "αλληλέγγυο" ρόλο του με την προσφορά τους στον Δήμο Θέρμης για τις ευπαθείς ομάδες.
Ερωτήσεις που νομίζουμε πως πρέπει να απαντηθούν:

  • Αυτοβούλως και αυθορμήτως τα σωματεία λαϊκατζήδων επιδεικνύουν για πρώτη φορά (εξ όσων γνωρίζουμε) το φιλάνθρωπο πρόσωπό τους διανέμοντας δωρεάν ποσότητες τροφίμων στον Δήμο Θέρμης; 
  • Υπάρχει κάποια εξήγηση για το φαινόμενο; Σε 5 χιλιόμετρα απόσταση οι λαϊκατζήδες να φανερώνουν ένα τελείως διαφορετικό προσωπείο; 
  • Έχει κάποια εξήγηση ο Δήμαρχος Θέρμης για το ανεξήγητο (σε μας τουλάχιστον) τέσσερις μέρες πριν να λοιδωρείται και να προβοκάρεται και τέσσερις μέρες μετά οι ίδιοι άνθρωποι (σωματεία επαγγελματιών) να δωρίζουν στον Δήμο του ποσότητες τροφίμων και εκείνος να τους προμοτάρει μέσω του site του Δήμου;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.