Σήμερα το μεσημέρι Κυριακή 12/01/14 στο γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής έγινε φιλειρηνική διαμαρτυρία κατοίκων της Επανομής μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Επανομής, για την κεραία μεγάλης ισχύος που τοποθετήθηκε απο την Cosmote έναντι τιμήματος που εισπράττει η ομάδα της Αναγέννησης Επανομής.
Η συγκεκριμένη κεραία που έχει μεγάλη δραστική ισχύ τοποθετήθηκε εντός του γηπέδου, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από τον αγωνιστικό χώρο, όπου καθημερινά αθλούνται δεκάδες παιδιά, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τις πρώτες πολυκατοικίες της Επανομής και ακόμα χειρότερα σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το ΕΠΑΛ Επανομής και το Γυμνάσιο και Λύκειο Επανομής.
Οι συγκεκριμένες κεραίες εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία οι οποίες έχουν θερμικές και βιολογικές συνέπειες.
Ο Νόμος περί κεραιών αναφέρεται μόνο στις θερμικές συνέπειες αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι εκατοντάδες μελέτες έχουν δείξει ότι οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνιτικής ακτινοβολίας των κεραιών έχουν και άμεσες βιολογικές συνέπειες.
Είναι γνωστή η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αποδέχεται ότι τα ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες έχουν μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου, όπως και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το κοινοτικό δίκαιο επιβάλουν την αρχή προφύλαξης του κοινού από τις βιολογικές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτονοβολίας των κεραιών.

Η φιλειρηνική αυτή διαμαρτυρία από περισσότερους από 200 πολίτες με τα παιδιά τους οδήγησε στην μη έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της τοπικής ομάδας. Μετά την διακοπή από τον διαιτητή και με εντολή εισαγγελέα ακολούθησε η σύλληψη 7 πολιτών, όλων οικογενειαρχών με παιδιά, με την βαρύτατη κατηγορία που εμπίπτει στον νόμο Ορφανού για παρακώλυση ποδοσφαιρικού αγώνα και χουλιγκανισμό !!!!!!!!!!!
Οι συγκεκριμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν εντελώς ειρηνικά για ένα θέμα που αφορά όλη την Επανομή και δεν είχαν καμία χουλιγκανική δραστηριότητα.
Αύριο Δευτέρα 13/01 στις 12:00 το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου θα περάσουν αυτόφωρο οι συμπολίτες μας.
Τίποτα δεν είναι πάνω από την υγεία των παιδιών μας και όλων των πολιτών.
Καμία ιδιωτική εταιρεία πληρώνοντας 2-3 ξεφτιλισμένους παράγοντες δεν μπορεί να δηλητηριάσει την υγεία μας.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις και κινήσεις Πολιτών σε συμπαράσταση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.