Έχει ήδη γίνει γνωστό, χωρίς να ανακοινωθεί, πως η καταληκτική  ημερομηνία στην οποία θα αναμένουμε να δούμε να βγαίνει άσπρος καπνός από την καμινάδα του δημαρχείου Θερμαϊκού είναι η Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. Όχι ότι θα εκλεγεί ο πάπας, γιατί όλα δείχνουν ότι ακόμα και στην αίσια έκβαση να έχει ένας από την ομάδα Αλεξανδρή την συγκατάθεση των υπολοίπων (όλων αποκλείεται!!) ώστε να ηγηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, αυτό δεν θα σημαίνει πως θα αποκτήσει και την εν λευκώ εξουσιοδότησή τους.
Οι διαβουλεύσεις είναι  αλλεπάλληλες και συνεχείς. Το τραπέζι των συσκέψεων καθημερινά αλλάζει τόπο, μεταφερόμενο από παραλιακά καφέ στο δημαρχείο και πάντα με την ενεργή συμμετοχή του γενικού γραμματέα - που φαίνεται να είναι ο συνεκτικός κρίκος - ή και του ίδιου του αποχωρήσαντα από την διεκδίκηση δημάρχου κ. Αλεξανδρή.
Ασφαλείς πληροφορίες λένε πως τα ονόματα που έχουν πέσει ως τώρα στο τραπέζι είναι τέσσερα, του Λευτέρη Κεραμιδάκη (που εξαρχής ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις του να αναλάβει τέτοιον ρόλο), του Χρήστου Βογιατζή (που θεωρήθηκε πως δεν έχει την αναγκαία αναγνωρισιμότητα), του Παναγιώτη Τροκάνα (που παρ'ότι διαθέτει καλή εικόνα παραγόμενου έργου στους δημότες αλλά και την ευνοϊκή Περαιώτικη καταγωγή, θεωρείται νεαρός  - είναι άραγε μειονέκτημα;) και του Κωστή Κούτουκα (που φαίνεται να προσελκύει αρκετούς υποστηρικτές από την ομάδα). Και εκεί που είχε απορρίψει την ιδέα της υποψηφιότητας, φαίνεται πως εκ νέου επανέκαμψε.

Χωρίς τίποτα να αποκλείουμε τίποτα, και με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια για την πρόταξη επικεφαλής στενεύουν, θα διακινδυνεύαμε την πρόβλεψη, πως πιο κοντά στην λήψη της πλειοψηφικής αποδοχής (σίγουρα μη καθολικής) και του χρίσματος βρίσκεται ο εκ Μηχανιώνας προερχόμενος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο οποίος  έχει διατελέσει κατά το παρελθόν δήμαρχος (άρα έχει την κατάλληλη εμπειρία), έχει ικανότητες οικονομικών και διοίκησης και είναι διαλλακτικός  αλλά και ενωτικός.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο (ανεξάρτητα αν αυτό επιτρέψει ή αποτρέψει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τσαμασλή, που για άλλη μια φορά δείχνει να βρίσκεται σε αναγκαστική αναμονή) θα έχουμε την σαφή μετατόπιση του αρχηγικού κέντρου της εκλογικής μάχης, από την Περαία στην Μηχανιώνα. Αφού τρεις από τους υποψηφίους δημάρχους θα προέρχονται από αυτήν (Μαυρομάτης, Κούτουκας, Στεφανίδης).
Μια άλλη παράμετρος είναι η στάση που θα αναγκαστούν να πάρουν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας Αλεξανδρή  που ως τώρα δεν είχαν τις αγαθότερες των σχέσεων με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή  στελέχη που βρίσκονται κοντά του.
Και μια τρίτη και ίσως σημαντικότερη, είναι με ποιον τρόπο θα μπορέσει είτε ο Κούτουκας είτε όποιος εκ των "Αλεξανδρινών" προκριθεί να σβήσει από την μνήμη των δημοτών (και άρα ψηφοφόρων) την αίσθηση αποτυχίας συνολικά αυτής της διοίκησης άρα και παράταξης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.