Αποφασισμένοι να ακουστούν τα αιτήματά τους είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Goodyear στη Γαλλία. Σε τέτοιο βαθμό, που «απήγαγαν» δύο στελέχη της εταιρείας ελαστικών και αρνούνται να τους απελευθερώσουν αν δεν ικανοποιηθούν αυτά που ζητούν.

Η «απαγωγή» έγινε στην πόλη Αμιάν, στη βόρεια Γαλλία, σε εργοστάσιο στο οποίο επανειλημμένα έχουν γίνει επεισόδια από τη στιγμή που η εταιρεία δήλωσε πως θέλει να κατεβάσει τους διακόπτες στην εγκατάσταση.

Οι δύο άνδρες που κρατούνται είναι ο διευθυντής παραγωγής και ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι πήγαν στο εργοστάσιο το πρωί της Δευτέρας για την προγραμματισμένη συνάντησή τους με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων. Ομως εκεί τους περίμεναν 200 άνθρωποι για να ασκήσουν πίεση και τελικά αποφάσισαν να «απαγάγουν» τα δύο στελέχη, μπλοκάροντας την πόρτα του εργοστασίου με ένα τεράστιο λάστιχο τρακτέρ.

Κλείνοντας το εργοστάσιο της Goodyear θα αφήσει στο δρόμο 1.173 εργαζομένους, οι οποίοι αναμενόταν να λάβουν τις ειδοποιήσεις απόλυσης αυτή το μήνα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σωματείου, η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη και επέτρεψαν στους δύο «κρατούμενους» να κρατήσουν τα κινητά τους, ενώ τους έδωσαν και νερό.

«Ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνουμε 3 ή 4 ημέρες εδώ, δεν βγαίνουμε έξω», δήλωσε ο Φρανς Ζουρέκ του σωματείου στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Θα βρούμε στρώματα και θα κοιμηθούμε εδώ», προειδοποίησε.

Αίτημα των εργαζομένων είναι η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να καταρτιστεί πλάνο για εθελουσία έξοδο και αναζήτηση πιθανού αγοραστή του εργοστασίου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι απαιτούν υψηλές αποζημιώσεις.


Πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.