Ίσως αφορμή για την μονομερή (σχεδόν) ενασχόλησή μας, όπως και των περισσότερων τοπικών ιστολογίων, με την παράταξη των "Αλεξανδρινών" να αποτέλεσε η παραίτηση ή αποχώρηση, ή αποστράτευση (όπως θέλετε πείτε το) του δημάρχου από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αυτή καθ' αυτή η μη αναμενόμενη, για τους περισσότερους, αποχώρηση από το τερρέν του Γιάννη Αλεξανδρή, δημιούργησε αυτόματα χώρο για να μπουν διάφοροι παίκτες στο προεκλογικό παιχνίδι, ορισμένοι εκ των οποίων ή δεν το είχαν σκεφτεί καν και άλλοι το είχαν απορρίψει ήδη μέσω φιλικών τους εντύπων αλλά φαίνεται πως υπαναχώρησαν. 
Η είσοδος όμως των επιγόνων σε μια διαδικασία διαδοχής, για να έχει επιτυχία και συνέχεια, απαιτείται να είναι χωρίς αντεγκλήσεις, ρήξεις και φανερές αντιπαλότητες και για να έχει ευτυχή κατάληξή  - σε ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ - χρειάζεται χρόνο.
Χρόνο φυσικά φαίνεται πως διαθέτει άφθονο όποιος έχει κάνει προεργασία και έχει στήσει το ψηφοδέλτιό του (με την προϋπόθεση πως οι εκλογές θα γίνουν τον Μάϊο κανονικά και δεν μετατεθούν, δες ΕΔΩ) και  είναι κατανοητό  ποιούς εννοούμε, συμπεριλαμβανομένων και των "ορφανών" που θεωρητικά έχουν (;) μια έτοιμη ομάδα εφόσον ομονοήσουν....

Η Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

Αυτή που βρίσκεται με καθυστέρηση φάσης είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να επέλεξε πολυσύλλαβη ονομασία (Θερμαϊκός: Συμπολιτεία αλληλεγγύης και ανατροπής) για τίτλο, δεν δείχνει όμως να βρήκε όνομα υποψηφίου Δημάρχου. Πληροφορίες μας, που εδράζονται στις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος,  μιλάνε για πολιτικά πρόσωπα που επιβάλλεται να τεθούν επικεφαλής στους μεγάλους δήμους (και σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Θερμαϊκού). Αν αυτό συνδυαστεί με την ως τώρα διστακτικότητα του Παναγιώτη Ερμείδη (για προσωπικούς λόγους) να  δηλώσει μάχιμος, τότε μπορεί να είμαστε κοντά στην υποψηφιότητα γυναίκας, μέλους του κοινοβουλίου, που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την Δημαρχία. Και δεν είναι άλλη από αυτήν της κ. Λίτσας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου. Δεν γνωρίζουμε αν είναι έτοιμη να το πράξει αλλά πιστεύουμε ότι ανάλογη πρόταση πρέπει να της έχει γίνει. 
Ίσως αυτή θα είναι μια εξέλιξη που ενδεχόμενα αλλάξει την δυναμική των προσεχών εκλογών. Γιατί και αναγνωρίσιμη είναι και έμπειρη αλλά και ικανή είναι να συγκεντρώσει και να αυξήσει  τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο αυτοδιοικητικό του ψηφοδέλτιο. 

Ο Γιώργος Τσαμασλής

Σε μια ιδιότυπη όμως ομηρία βρίσκεται και η από καιρό συζητούμενη και μη ανακοινωθείσα υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Τσαμασλή. Ο οποίος με ιώβεια υπομονή ανέμενε την αποχώρηση από την δεξιά κομματική σκακιέρα του Γιάννη Αλεξανδρή, αλλά τώρα βλέπει παρά τον αγώνα που δίνουν γι' αυτόν οι δύο Αντώνηδες, να μην μπορεί να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του όσο συνεχίζεται ο δύσκολος τοκετός της ομάδας των Αλεξανδρινών. Έτσι περιορίζεται σε θέση παρατηρητή, πραγματοποιώντας πρόγραμμα συνεχούς προθέρμανσης, και ευελπιστώντας οι συζητήσεις και τα  παζάρια των επιγόνων να μην έχουν αίσια κατάληξη. Εδώ να δώσουμε την εκτίμησή μας, πως αν υπάρξει διεκδικητής από την δημαρχιακή ομάδα με λίγες απώλειες  (που είναι βέβαιο πως  θα σημειωθούν) τότε μετατίθεται στις καλένδες η προοπτική για κάθοδο Τσαμασλή. Στην αντίθετη όμως περίπτωση ίσως οι ανταγωνιστές του να δοκιμάσουν μια δυσάρεστη έκπληξη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.